Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само чалга,напук на другите видове музики
315
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мале, като видя такива "мъдри" напътствия от премъдрите допотопни попове, чак се радвам, че нямам нищо общо с тая скапана религия.
314
2
 
2
 
! Отговори
чичо преди 13 години
Абсолютно прав е за гейовете и за чалгата. Нормално, но и тъжно е голяма част от хората да не обръщат внимание на тези неща... Ей го Тони Стораро с 666, новата реклама която тече сега "всичко е на 6" с трите преплетени шестици и т.н. Библията казва че в края на дните Дяволът ще излезе на светло и това се случва в момента. Гейове, чалга, секти, заеми, сексуална революция и прочие - всичко е в служба на рогатия. Оттам нататък всеки преценява за себе си!
313
3
 
3
 
! Отговори
Иво Николов преди 13 години
Дядо Николай е 100% прав и би било редно да се вслушаме в думите му.За съжаление нацията ни е така пропаднала и деградирала, че повечето хора даже не могат да разберат за какво става дума.
312
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а те да водят хубавите *** по манастирите и си правят оргиии видял съм го с очите си
311
4
 
1
 
! Отговори
Велосипедист преди 13 години
Къде пък писача е видял нещо за гейове? Нито дума в текста.А иначе, добре се компрометира владиката с нападки срещу материализма. Показва, че не одобрява науката, свободата на мисълта, не само на словото. Нагледно показва опасността от религиозните заблуди и фанатизъм. Една от тях я е изрекъл.Дано да помислят малко над заплахата от войнстващото религиозно невежество, тези, които обичат да се кичат с псевдорелигиозност. Назад към 10 век ли!?
310
1
 
2
 
! Отговори
Ах преди 13 години
Не ми е ясно от къде го познаваш и как наистина е милиционер, като е роден 1969 г.? По-това време е учил и е трудно да си редставя как се става милиционер на 20 години - сигурно ти го знаеш от личен опит.
309
6
 
3
 
! Отговори
vida преди 13 години
Prekrasen VLADIKA SI IMAME!!! Prav e vav vsi4ko kazano!
308
2
 
4
 
! Отговори
tony преди 13 години
m dam naistina sa s promiti mozyci , no roditeli sa vinovni za tova , postoqnno pari sa im v glavata , okolo decata o6te ot malki se govori za pari , a sled kato roditelite sa takiva - kryvta voda ne stava :) a tva ,4e jenite gledali materialnoto - :D :D :D , ima i takiva muje , i v bylgariq ne samo deca nqma , to nqma ni6tu , a tova ni6to go pridrujavat , konservativni , staromodni , rasisti , materialisti , anihumanisti4ni ,bez nikakvo moralno razvitie,samo gledat na koi mu e po-zle , rezil :D
307
1
 
4
 
! Отговори
tony преди 13 години
kato ti se mre , umirai ti we ;)
306
2
 
4
 
! Отговори
tony преди 13 години
omg , pop s ohrana !??! smqh i pozor za cyrkvata , kvi sa tiq popove , nali trqbva da slujat na boga , a te daje i pari4ki za ohranica imat , da ne govorim ,4e cyrkvite trqbva da sa denonoshtni , a ne s rabotno vreme , i neznam dali gay-ovete i 4algata vi vredqt , no sys sigurnost takiva "otdadeni" na boga hora vredqt na nas i na horata koito imat nujda ot vqra , taka ,4e da ne mi govori toi za zagubeni bitki na dushite , sled kato toi e prodal negovata , a ne q e otdal na Bog,kakto e redno :)
305
4
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
Тоя е като някъкъв талибански мюфтия.
304
3
 
6
 
! Отговори
feeezy преди 13 години
По-некомпетентен за сана и неадекватен за времето си човек от 'дядо' Николай няма. Такава злина лъха от този човек, такъв фанатизъм, такава омраза - само хули, само раздава назидателни определения, само мъмри... Що за духовник е това? Що за висш клир е това!? Що за Църква имаме!?!? Този човек плаши с приказките си, с погледа си, с поведението си. Плаши от отблъсква хората.
303
2
 
4
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Много прав е отецът, но кой да го чуе... Турцизираните подобия на българи ли - та те вече не са христиани - те са си живи турски поданици, само сюнет и фередже липсват за да е картинката ясна!!! Защо умряхте ГЕРОИ от Шипка, ами Ботев и Левски - за тези подбия на хора ли?! Пълна трагедия, жалко е - но го заслужаваме!
302
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото"LMAO
301
3
 
2
 
! Отговори
ivan преди 13 години
toya dedo pop e absoljuten *** dori ne jelaya drugo da kaja bulgarskiya narod ne stava za no6to. ***
300
2
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
И аз така - бих се съгласил с "Българин". Всъщност, единственото с което бих се съгласил с въпросния поп е че чалгата трябва да се забрани!За всичко останало обаче не виждам какво му боде очите та се пени?Категорично не съм съгласен с приумиците за вероучение в училище!Малко ли ни мътеха главите досега с "Марксизъм-Ленинизъм", че сега с вероучение да ни промиват мозъците???
299
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
А,бе какви са тези изказвания от вас.Знаят ли тези от вас,където плюят в момента какво означава чалга? Аз бих казала,че не знаят,съдейки по коментарите им или бих предположила,че са хлапета около 16-19 годишни.Първа чалга почти няма.Всички певци от жанра поп-фолк,минаха на почти поп,така че сте далече от истината.Чалгата беше до преди 2-3 години,последно.Не подражавам на никакъв стил,но съм обективно спрямо оценката си и не пиша току-така.Митрополита да каже и за пийването нещо..
298
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Тука съм съгласен с тоя поп. Чалгата трябва да бъде забранена, защото е гнусна и антикултурна. Е, *** да си я слушат, те все пак са ***, лишени от култура и морал, но е срамно хора да слушат тая гнусотия и да се кефят на полуголи, кълчотещи се ***-"певици".Същото и с педалщината - тя противоречи както на моралът, така и на естеството на нещата.
297
2
 
2
 
! Отговори
Васка преди 13 години
"Смърт на чалгата!"Защо само на чалгата? Ти гей ли си?