Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
18
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Аре поповете да си гледат сектите и да не се изявяват като музикални културтрегери! Не съм фен на чалгата, но щом си има фенове музиката, да си я слушат ! Къде в библията има текст, забраняващ чалгата ! Освен това сме светска държава! Поповете да си гледат цъкрвата и да не нарушават собствените си канони като 'не съди' например ! Сиктир !
15
11
 
2
 
! Отговори
TRLC преди 13 години
Basi smotanite i praistori4eski neadertalci ste....
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пича е прав. Проблемът е, обаче, че моралното и етичното е твърде обвързано с религията. Аз не съм религиозен, но все пак не подкрепям настъпването на публичната гей сексуалност и чалгата.
13
22
 
2
 
! Отговори
Atanasov преди 13 години
POPE..... Aide hodi si gledai curkvata i demonite, a ni ostavi nas da slyshame 4alga i da pravim kakvoto si iskame ... Tyi kato te gledam , ti izobshto ne si degradiral ... :LD
12
5
 
30
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Смърт на чалгата!
11
8
 
17
 
! Отговори
zebra преди 13 години
Гейовете: Дядо Николай и чнгетата от ДС вредят
10
12
 
2
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
AS PROTISTIRAM...!!! PLIDIRAM za idna TOLIRANTNUS i SAPRI4ASTNOZT kam BG-PODANITCITE,kuito sa ...ut ..Drugata strana---UBRATNIte....TOLIRANTNOSS..!!!! A-chalgata-tva e idin vit BG-country mozikalin STIL....Samu f USA li da gu imat f NASHVILL-I nii tuka si imami Dimitrofgrat-GRAND OLE PRIX...Ovajavam NIKOLAY-nooo-stiga ve4i s neguviti PRUVUKATCII.....
9
5
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Браво Ваше преосвещенство. Не на чалгата! Не извратеностите!
8
1
 
12
 
! Отговори
! преди 13 години
Амин!
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Особено чалгата, което е "музиката" на 95% от кенефостанците.
6
6
 
47
 
! Отговори
Роко бАрОко преди 13 години
Чалгата вреди най-много , особено на подрастващите ... те биват с промити мозаци от тоя пикоч ... адски заблудени , че в този житов всичко е пари , коли и луксозни имоти ... в България няма деца , не защото хората нямат пари , а защото почти всички жени са меркантилни еманципирани феминистки гледащи само и единствено материалното в живота ... жалко ...
5
12
 
35
 
! Отговори
атеист преди 13 години
Аз съм атеист, но в този случай е много прав!
4
8
 
28
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
За това деградиране голяма роля играе и православната ни църква.Която е затънала в лъжи и измами под ръководството на "патриарха" - ченге.
3
16
 
27
 
! Отговори
Alex преди 13 години
Много се притеснявам, че именно този човек ще бъде следващият български патриарх...
2
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно дядо Николай!!!
1
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на този само като му погледнеш стъклените очи и се сещаш за демона.апък и много глупости говори.