Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а бе иде реч за това, че въпросното лице аха и свещенна война ще обяви!разгащил се е .. нещо и много на сериозно се е взел.
275
8
 
7
 
! Отговори
Петко Тодоров преди 13 години
Безотговорно е НИКОЛАЙ да убеждаваш хората в наличието на нещо, чието съществуване никога не е било доказано.Ти си пример на примитивна форма на социално съзнание. Раздавай грамоти и ордени, раздавай. Лекувай комплекса си за малоценност!
274
11
 
8
 
! Отговори
гейо преди 13 години
като съм гей да не ми е лошо! имам предостатъчно материални блага,къща в центъра и коли,почивки в чужбина и все благини. жал ми е за хетеро които бачкат за кифла и кафе на месец. опърпани и депресирани алкохолици,за които живота е бачкане и ракия в къщи...ужасссссс
273
5
 
5
 
! Отговори
dd преди 13 години
Вярно е че гейовете и чалгата вредят, *** дядо Николай вреди повече
272
1
 
3
 
! Отговори
lini преди 13 години
as sam vjarva6ta, no vinagi se pitam na kolko hora 4erkvata navredi a i uni6tozi? (razdeliam striktno gospod ot sluzitelite mu na zemiata) znaeme li kakvo praviat diado nikolai, a i dr. sluziteli na zarkvata? sa6toto se otnasia i za katolizite. kolko pedofili ot tiah nanesaha ne6tastie nad mnogo deza?
271
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
poneje dqdo nikolay pederast skrit kkato i pokoiniq arsenii sega se zastrahova sre6tu komromat i za tova vika drajte kradeca ......evtin i predskazuem,no nie si go znaem mladite seminaristi s beli qki4ki
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хуманизма е извратено разбиране на отношенията между хората.--------------- Това беше особено гениално. Да разбирам, че концлагерите и тайната полиция са най-правилната уредба на нещата?
269
4
 
3
 
! Отговори
Адзис преди 13 години
Ние не ви вредим, ние ви управляваме !
268
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омразата срещу Православното духовенство и Църква, която демонстрира част от българското общество е най-големия национален проблем. Оправи ли се той, държавата ще тръгне в съвсем друга посока. Конкретният духовник тук не коментирам, но съм напълно съгласен с позицията му.
267
4
 
7
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Правилно! Де да имаше повече такива като отчето... Сега всички ще го анатемосат, защото да си *** и да слушаш чалга е модно. Но ще мине време и всичко ще си дойде на мястото!!! Браво отче, давай в тоя дух!
266
3
 
4
 
! Отговори
hmmm преди 13 години
toja na snimkata kakvo li pravi kato otide v otpuska, niakade v 4uzbina s dzinsi i rozava rizka.....?
265
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички тези духовни ментори, увесили златни и сребърни вериги, с камъни на пръстените като кокоши яйца... Христос е разпнат на дървен кръст, дървен, не златен, каквито носите около охранените си шии.
264
3
 
6
 
! Отговори
Alo преди 13 години
Хайде сега да окичи и няколко ордена на чалгарките. Те имат по голяма заслуга за възпитанието на нашите деца.
263
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
точно - гей се присмял на гейовете
262
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дядо ви Николай дори не е гей, а си е жив п*** :))
261
4
 
10
 
! Отговори
man преди 13 години
яворе, попът може да не знае конституцията наизуст като теб, но моралните закони явно са му много по-познати отколкото на теб, а както всички знаем те са по-важни от твоята "конституция"
260
10
 
9
 
! Отговори
Явор преди 13 години
Тоя смешен "дядо" Николай дава награда на хора, които нарушават конституцията - в случая кмета и прокурора на Пазарджик. Така че нека точно той да не казва кое е добро за България и кое не.
259
6
 
21
 
! Отговори
СС преди 13 години
Отчето е трижди прав. Гнусни извратеняци си завират недъга в очите на децата ни, а ние търпим. Така дискриминирани на ента степен стават нормалните.
258
4
 
4
 
! Отговори
марги преди 13 години
за материализацията не съм съвсем съгласна.цитирам една мисъл:'КОГАТО БЯХ МЛАД МИСЛЕХ ,ЧЕ ПАРИТЕ СА НАЙ-ВАЖНОТО,СЕГА КОГАТО СЪМ СТАР ЗНАМ ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА."
257
10
 
7
 
! Отговори
Тити преди 13 години
Мръсните обратни - на кладата!!!!!!!