Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
1
 
! Отговори
яна преди 13 години
Това с проводниците , по които тече ток е елементарно и пошло.Няма смисъл да се мъчим да се скрием от истината.Духовниците имат мисия - да се грижат за човешките души ,ако те не са достигнали до тази висота ,просто значи не са духовници.Стига с глупавите приказки - и те са хора като нас.
255
1
 
7
 
! Отговори
ААААА преди 13 години
Ти си разумен, като растение. Не гейовете вредят, а ПЕДЕРАСТИТЕ СА ВРЕДЕН ***!!!!!!!
254
13
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
"Чалгата и гейовете вредят !"...А пък фанатичните брадати козли с лъскави погледи вредят доста повече...
253
1
 
6
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
В църквата ще влизат все повече вълци в *** кожи. Нека се научим да отсяваме истината от лъжата без значение кой я казва. Това вероятно е най-трудното нещо в живота, а ние искаме без да сме прочели и разбрали Библията да се ориентираме във все повече "замърсяващия" се свят.
252
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Дядо Николай вреди, понеже не е никакъв духовник, а е най обикновен бизнесмен в расо.
251
5
 
15
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Дядо Николай е обикновен човек като нас. Може и да е най-големия грешник. Но това, което е написано в заглавието е истина и той е длъжен да я каже. Да не забравяме, че и при идеологията на комунизма материалното е водещо, а хуманизма е извратено разбиране на отношенията между хората. Просто в 21 век методите на злото са по-рафинирани, но не са и нещо ново под слънцето.
250
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам, не го познавам и не мога да твърдя какъв *** е, а и да е такъв няма да го съдя аз :) Само че съм съгласен с това което казва! Ти иначе може да си изясниш смисъла на понятията с които боравш :) Товага може би ще ти стане ясно, че "антихуманизъм" е по-скоро педерасията :)
249
10
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
от всичките Митрополити .. намерил се един съмнителен господин .. да клейми хора и концерти .. театрални постоновки и прочие!а За неговите противоречия в духовната сфера и каноничните му еквилибристики - Патриарха да се избирал чрез жребий измежду трима... предложени!Ще си направи ли самоотвод.. като предлага подобни църковни безумия?Алчен и корестолюбив сектант!
248
13
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Точно тоя *** в униформа омерзява църквата!Едва ли не не се изживява като Велик съдия .. *** егото, сам на себе си.. да се извисява, да прави на съдник .. не му е в прерогативите!Проповядва антихуманизъм - а това е проява на сатанизъм!
247
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, ще ти отговоря пак с цитат :) Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия.; И вземи да четеш Библията вместо да се налага някой постоянно да ти праща цитати. Така няма да се луташ насам-натам :) Айде ! Със здраве че ми писна тука :)
246
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Калине... Теб интересува ли те по какви проводници идва тока у вас? Дали са позацапани или са новички и хубави? Важното е да има ток и да си псуваш докато гледаш мач нали? :) - Еми така е и с християнството бате, няма безгрешни и в църквата със сигурност има разни *** (не твърдя че дядо Николай е такъв), но важното е вярата да достига до теб, а по какъв начин това е друг въпрос, който не трябва да омаловажава религията :)
245
3
 
1
 
! Отговори
R преди 13 години
Е, хомосексуалистите пак са си мъже и жени. Въпросът е на психическо ниво. А за истинските неща по телевизията, разбирам иронията Ви. И съм съгласна с мнението Ви за това.
244
5
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
излеянията на един тип демонстрииращ материални блага и лукс, специализирал в московската духовна академия, не бива да се вземат насериозно.. а и не е в неговата власт да се изживява като някакъв божиий наместник на земята и да обеснява нещата!да върне джипа и колата .. лъскави БМВ-ТА да свали расото .. което мърси и да иде секретарка на Г.ГЕРГОВ!
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:))) Е..то ако ще си говорим че са измислени, тогава да включваме TV и да гледаме истинските неща :) А по твоя въпрос - не знам къде са ти казали че Бог създава хората хомесексуалисти :) Аз знам, това което е написано: "мъж и жена ги създаде"
242
7
 
2
 
! Отговори
R преди 13 години
Щом ще говорим за Създателя и той смята, че хомосексуализмът е недопустим, защо създава хора хомосексуалисти? А ако става въпрос за Библията, Вие сам знаете, че много неща в нея са измислени и написани от хора като Вас и мен - с определено мнение по въпроса.
241
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то не става дума дали ти ще се съгласяваш бе мацко :) То си е написано в Библията и не е по избор! :)))) Да си избираш кое е грях и кое не е. Библията просто е упътване за ползване, написано от създателя ни :) Който те е създал, той знае как работиш и кое е добре за теб и кое не е:) И понеже те обича ти е дал свободна воля да избираш какво да правиш, но това не ти дава право на теб великия авторитет да казваш кое е грешно и кое не е :)
240
4
 
3
 
! Отговори
спенс преди 13 години
браво, супер е този, само така ще постигнем нещо с разум и морал!
239
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Бла бла бла приятелю :) Аз ти давам цитати от конституцията и закона за образованието на РБ. Това не е мое мнение. Какво ми се обясняваш :) Прочети ги (има ги в интернет) и виж, че това дето си го написал за официална религия и забраната за изучаване на религия в училище просто не е вярно! ок? Ти просто пишеш неверни неща-от неграмотност или не, това не ме интересува :)
238
2
 
3
 
! Отговори
R преди 13 години
За содомията няма как да не се съглася с Вас, но за т. нар. от Вас *** не мога. Ако човекът срещу Вас е добър, интересува се от изкуство и благотворителност, готов на саможертва, върши Ви лични услуги без да очаква нищо в замяна или притежава тем подобни добродетели, има ли значение с човек от кой пол си ляга нощем?
237
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 13 години
Интересно,откъде ги взе тия данни за 2-та млн. мюсюлмани ??!!