Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да де, ама има разлика в определението "хора" за мен и за теб. ти си го измисляш и до голяма степен ти е втълпено от медиите, а аз моето опредение не си го измислям и го вземам от Библията. за мен няма нищо човешко в содомията, както и в педерасията. не ме интересува толерантността, нека си пишат медиите и да си я пропагандират в услуга на тези които им плащат и имат интерес да ви промиват мозъците!
235
4
 
4
 
! Отговори
асма бей преди 13 години
Възможно е да съм ***,не споря!Щом това те прави щастлив,ми щастливей си,къв ти е проблема!А"официална религия в нашата конституция няма"!Разбира се ,че в"нашата конституция" няма да има!При наличие на 2,000,000 мюсюлмани как да стане!?Тук не става дума за "свободно избираеми"или не чак толкова "свободно"!Става въпрос за светския характер на държавата!Лично аз считам,че религията няма място в училище!Е,всеки си има право на мнение,нали!?Бъди здрав!:)
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пловдивският владика дядо Николай е един от най- заможните свещенослужители в страната. Освен със строгия си морал, отчето се слави и с изтъчен вкус, когато става въпрос за обзавеждане. Свидетели разказват, че дома на дядо Николай е аранжиран изцяло във Версаче.Слуховете за богатството на владиката тръгнаха от компрометиращата снимка на прескъпия му Ролекс. Дядо Николай по нищо не отстъпва на холивудските звезди, които иначе сеят разврат по думите му. Господният служител се вози в луксозен джип с личен шофьор. Винаги е придружаван от няколко бодигарда, когато се явява на служба
233
4
 
5
 
! Отговори
R преди 13 години
Така.. Първо, за пореден път - от женски пол съм. Второ, напълно съм съгласна с това, че содомия, *** и лезбийки е имало и преди 3000 г.. Въпросът е в това, че в днешно време, като едни по-цивилизовани хора, е редно да проявяваме повече толерантност. В крайна сметка, какво значение има с кого спиш или каква музика слушаш? Важното е да бъдем хора.
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе приятелю млад и неук..Какво значение има в кой век живеем!? Човека си е същия от хиляди години, само информацията се е увеличила! Имало е содомия, ***, лезбийки и преди 3000 г. има ги и сега! Сексуалната ориентация си я показват маймуните дето *** от клоните, а ти *** ли си че не разбрах?...
231
3
 
10
 
! Отговори
tutankhamon661 преди 13 години
Един приятел казва, че каквото не е знаел за секса, го е научил в семинарията. Тъй че, дядо попе, млъквай и си мисли за манастирската грозова. Не се прави на музикален експерт.
230
3
 
4
 
! Отговори
R преди 13 години
Да, демокрацията е до известна степен и безнаказаност, Анонимен. Всички сме свидетели на това всеки ден. Бас държа, че никой няма да се учуди, ако ме убиеш или ми подпалиш колата и останеш безнаказан. И съм от женски пол, само да вметна.
229
1
 
5
 
! Отговори
асма бей преди 13 години
Първо,не съм осама бей и второ,не манипулирам!Лично аз смятам,че вярата е дълбоковътрешна потребност и тя не се нуждае от посредници!Това е лично мнение!Това,че в зап-Европа и Юесей е ПРЕСТИЖНО да ходят в неделя на църква,нямам коментар!Лично аз пет пари не давам кое е ПРЕСТИЖНО и кое-не!Става въпрос за неделни у-ща,а не за посещения на църква!Именно те са разпространени на Запад,а у нас,кой знае защо,не чак толкова,да не кажа съвсем!Религията е проблем на семейството,а не на държавата!
228
3
 
4
 
! Отговори
R преди 13 години
Хайде сега, обяснете ми как ще забраните на някой, който е хомосексуалист да осъществява връзки с хора от същия пол? Или пък на някого да слуша чалга? Кое по-точно е неприемливо? Да показваш сексуалната си ориентация или да слушаш музиката, която предпочиташ? Нека не забравяме, че живеем в 21-и век. Всеки може да бъде какъвто поиска и да слуша каквото поиска.
227
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
R, както си го подкарал, демокрация е да мога да убия някого без да ме накажат. Или да ти подпаля колата без да ме накажат. Това е демокрация - власт на народа. Аз съм част от народа и следователно имам власт да те обезглавя, когато си поискам, дори и да си в процес на съвокупление с мъжката си половинка.
226
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
този сатанист в расо.. е нищо повече от един дресиран комунист, николай е позор за християнството.. а духовният му сан е фалшив!срам и позор за православната църква!духовник приемащ лъскави джипове за дарове .. не може да бъде морален съдник... още повече да влиза в ролята на представляващ православната църква!Бог обича хората .. а този да се учи на хуманизъм и смирение!
225
5
 
3
 
! Отговори
веско маринов преди 13 години
ако караме така през къра,,докъде ще я докараме цивилизациятя? след време мъжете ще се отделят на един континент и там ще се съвукупляват и градят свебодите си...а на друг ще властват феминиски,лесбийки и други таквиз движения (къде дават така?)
224
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно си прав! И точно за това ДЕМОКРАЦИЯТА ще загроби народите, които са се съхранили хиляди години благодарение на ВЯРАТА и РЕЛИГИЯТА! Но как да го разберат това ограничени мозъци като теб например.. :)
223
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бъркай демокрация и анархия. Има обществен морал и неща които са неприемливи
222
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 13 години
В грешка си:) "Официална религия" в нашата конституция няма:)Това първо.В училище религия може да се изучава и като самостоятелен учебен предмет в часовете за задължителноизбираема или за свободноизбираема подготовка по учебни програми, утвърдени от министъра на образованието, младежта и науката(Закона за образованието)Това второ:) И трето-тъпия си ти :)
221
4
 
4
 
! Отговори
R преди 13 години
Демокрация е, който иска да спи с жени, който иска да спи с мъже. Никой не може да им забрани? Това са пълни глупости. И музикалните вкусове са индивидуални, всеки да слуша каквото си иска. И да спи с когото си иска.
220
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
И християнството и исляма са най-обикновени секти на монотеизма. Има вяра в бога (аллах, год,...). Има бог, има 10те заповеди а останалото са надстройки, често не много умни. Точно за това хилядолетия хората се избиват
219
3
 
1
 
! Отговори
Адем преди 13 години
И аз това казвам разправяй го на наште будали аз това добре го знам.Пълно с геове при наште а пък булките какво да правят и те лезбийство ли да хващат.Не знам объркана работа.
218
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гейовете са вредни, но чалгата изобщо не е! То кой ли го слуша тоя куковец :D
217
3
 
3
 
! Отговори
веско маринов преди 13 години
жане и при нас белите знаеш ли колко прикрити гейове има,колко лицемерие и деградация има? всички хора са еднакви