Бурният вятър изкорени дървета и билбордове в страната

Досега Гражданската защита е реагирала на 114 сигнала
Обновена: 9 ное 2010 11:30 | 9 ное 2010 10:43,
19
Бурният вятър изкорени дървета и билбордове в страната
Снимка: БГНЕС

Бурният вятър причини материални щети на различни места в страната.

В столицата е спряно движението по част от бул. "Ал. Стамболийски" заради наклонило се строително скеле на ул. "Опълченска". То е поставено до жилищна кооперация срещу Мол София и екипи на "Гражданска защита" са на място, за да го отстранят, защото има опасност от скъсване на контактната мрежа.

Поради тази причина са спрени тролеите в посока бул. "Сливница"

Ураганният вятър изтръгна от земята и пилон с рекламни надписи пред хипермаркет на столичния булевард "Александър Малинов".

Логото на магазина се е стоварило от 5-6 метра, за щастие няма пострадали от инцидента.

До 6,00 часа тази сутрин екипите на Гражданската защита са реагирали на 114 сигнала в общините Бургас, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Смолян, Стара Загора, Шумен, Русе.

Екипите на службата са се отзовавали предимно на сигнали за паднали дървета, клони, надвиснали ламарини на покриви и опасни козирки.

Повечето от падналите дървета са били по пътните платна и благодарение на бързата намеса на Гражданската защита не са създавани проблеми с движението. Местата са обезопасени, последствията от буйния вятър са ликвидирани.

Получен е сигнал за паднал стълб на улично осветление в Шумен, както и за паднало дърво върху електрически проводници. В Търговище на покрив на сграда е паднала антена, която е била циментирана. Няма информация за нанесени сериозни щети.

Пътят за смолянското село Мугла е затворен заради множество нападали от бурния вятър дървета. Силният вятър в Смолян отнесе покривите на две къщи, които са били от ламарина.

В града има нанесени и по-малки щети като изпочупени клони, отнесени парници и повредени стари покриви.

Бурен вятър все още духа на прохода Петрохан. Пътните настилки на прохода са сухи, имало е паднали клони и сухи дървета, които вече са отстранени.

Остава предупреждението да се шофира с повишено внимание заради силния вятър, който може да предизвика падане на още дървета и клони на пътя.

Пристанище Бургас е затворено. Забраната важи за всички кораби и лодки. Причината за въвеждането е силният вятър, който надвишава 15 метра в секунда.

Пристанище Варна е затворено за празни кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Повей ветре преди 13 години
Вилко, не бързай да скачаш на журналистите..някой се е обадил и им е казал че има "паднал билборд" щото не е догледал че е демонтиран...всеки може да бъде подведен, но няма нужда да се обиждаме...а да ти кажа - вятъра наистина си беше доста силен в Младост....
17
0
 
0
 
! Отговори
Повей ветре преди 13 години
Преди около час присъствах на откъртване на ламаринено платно от стената на кино Арена в Младост. Страшничко си беше, добре, че никой не пострада....
16
1
 
9
 
! Отговори
stilko_picha преди 13 години
Духай ветре и отвей, всички политици като грипав кос в страната на Оз.
15
0
 
1
 
! Отговори
vilko преди 13 години
Мили журналисти, не преставайте да пишете глупости иначе няма да сте "актуални" .Ураганният вятър изтръгна от земята и пилон с рекламни надписи пред хипермаркет на столичния булевард "Александър Малинов".Логото на магазина се е стоварило от 5-6 метра, за щастие няма пострадали от инцидента.Въпросният билборд е демонтиран преди повече от месец - понеже всеки ден минавам от там и не се е стоварил или паднал от вятъра. Единственият проблем е не вятъра а тъпоумните журналистически писания
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гаден вятър.Направо депресира.Побърквам се от нерви като духа така.
13
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
Da, ama ne stava vypros za billboard-a, a za torbata na Billa.
12
1
 
3
 
! Отговори
Евро инспектор преди 13 години
Кристалина да идва !
11
2
 
1
 
! Отговори
мугла преди 13 години
много лъжат в смолян нямаше вятър валеше дъж
10
1
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
Хаха ако става въпрос за билборда на Била - че той си е паднал (по скоро свален) от близо месец. Ама нали търсите сензация, видяли сте го, вързали сте го с вятъра и цялото "падане" се е случило в главите ви :D
9
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Гуди преди 13 години
На мен от силния вятър ми се наклони оная работа, ама не съм се обаждал на гражданска защита още.
8
0
 
12
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
А ни обещаваха топло есенно време до края на седмицата.Дано толкова познаят и за големия студ.
7
0
 
9
 
! Отговори
112 преди 13 години
Ей, сега на бул.България в София, едни полицаи, махаха кофа за смет, която се движеше по булеварда :) 5 мин се бореха :D като "прасе с тиква" :)
6
2
 
0
 
! Отговори
wow преди 13 години
скелето въобще не е паднало а се е наклонило на един край и една бригада хора с камиони го поправят в момента. пък са спрели трамваите за да няма късо сигурно.
5
0
 
3
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
до : 1 , добавен от: koko аба коко :) ти ................................ ?!?!? замисляш ли се поне какви *** работят в сайта на днес.бг ? 1 и 2ро : Коко, те ако не променят малко текста ( повечето пъти само с правопписни грешки ) то ние няма как да резберем, че текста е КОПИ-ПЕЙСТ от другите медии ;) така лекичко попроменен СМЕ 100% СИГУРНИ, че е КОПИ-ПЕЙСТ
4
2
 
7
 
! Отговори
112 преди 13 години
и аз се обадих вчера. Докато се прибирах, едно дърво беше затворли цялата улица и нямаше от къде да се мине... Поздрави за бързата реакция от страна на операторите и хората, който се занимават с тези неща.
3
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 13 години
всичко е част от конспирациятa на Костов да въведе ново световно господство наречено - KOCTOBCTBO.
2
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Всичките билборди да изкорени! Толкова грозно нещо НЯМА!
1
0
 
8
 
! Отговори
koko преди 13 години
великите журналисти, като преписвате статията поне препишете правилно, къде е паднало скелето....