Над 100 незаконни палати открити до язовири край Пазарджик

Всички лукосозни вили ще бъдат съборени, заканиха се от РДНСК
Обновена: 10 яну 2011 12:43 | 8 яну 2011 13:13,
116
Над 100 незаконни палати открити до язовири край Пазарджик
Снимка: Булфото

Над 100 незаконни палати са открити след хайка на инспектори от Дирекцията за национален строителен контрол и РИОСВ. Имотите са издигнати в чашките на 9 язовира в област Пазарджик.

Най-голям е броят на незаконните имоти на язовирите "Батак” и "Широка поляна” – общо 68.

На бреговете на язовирите "Доспат” и "Тополница” големите къщи без документи са 24 на брой.

До проверката се е стигнало след заповед на строителния министър Росен Плевнелиев.

"Всички лукосозни вили ще бъдат съборени, защото нямат никакво разрешително за строеж и са издигнати в разрез със закона”, съобщиха пред Dnes.bg от РДНСК.

От там уточниха, че от всички 130 проверени имоти, едва 14 са законни.

От Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите  са констатирали редица нарушения на екологичното законодателство.

"Строежът на незаконните вили в чашките на язовирите е довело до поява на нерегламентирани сметища и изпускане на отпадъчни води, което меко казано е безобразие", съобщиха РИОСВ.

Освен че ще се разделят с имотите си, собствениците на имотите без документи в язовирите ще отнесат и парична глоба от екоинспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
5
 
! Отговори
Яни преди 13 години
голям *** трябва да си за да събаряш тези имотиконфискуват се, продават се на търг и ето ти няколко милиона за държаватаи Дянков ще е доволен :)о забравих че те бутат само бараки които не струват нищо...
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА ПЛЕВНАЛИЕВ, АКО УСТИСКА И БУТНЕ НЕЗАКОННИТЕ ПАЛАТИ НА РАЗНИ ДОЛНИ *** - БИВШИ И НАСТОЯЩИ ПИШМАНВЕЛИЧИЯ!
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато ББ беше кмет на София пуснах няколко жалби за незаконно строителство. Ефект - никакъв. Все едно бях писала на арменския поп.Единствено на бургаския кмет му устиска да събори на манговците бараките.ББ се сви като дребно помиярче от страх пред една изкуфяла холандска бабишкерка.
111
3
 
2
 
! Отговори
за 99 преди 13 години
Mn. prost..........у вас ли да дойдат, като им бутнат гетата ?
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички служебни лица, допускали години наред незаконно строителство, където и да е из България, да бъдат осъдени! Параграфи ще се намерят! Нищо друго не е в състояние да спре Бай *** Балкански!
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поживем, увидим!
108
8
 
3
 
! Отговори
клецоран преди 13 години
тва пък ще е най глупавият вариант да се съборят...вместо примерно да се изолзват в ползата на държавата. За какво всичко да отиде еи така на вятара. Да ги продадат на тусирти примерно и с парите да зарибят тези язовири или нещо друго..
107
1
 
6
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
какво толкова има ,сабаряйте всичко и собственика да плати за разходите +10000лева глоба
106
0
 
11
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 13 години
...те как се се крили до сега и хоп откриха ги, както Попов открил радиото ;)
105
0
 
11
 
! Отговори
Лиляна преди 13 години
Цялото представление ще е за да глобят няколко,земат повечко рушвети и отплати, защото в тях са парите. Къде са били до построяването стр.контрольори, кой им плащал заплати - абе ние драскачите. В България нещо по монолитно за бутане беше само мавзолея, уникална санчопансова борба против комунизма. Ха ха Българио, Нереде закони нереде си ти.....
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре да ги бутат по-бързо, вече целия се треса от нетърпение! Толкова ми се злорадства и съм подготвен откакто уж започнаха да бутат имоти, но засега само се измъчвам и нищо повече :(
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо няма да им направят. Най-много да гътнат бараката на някой пенсионери както направиха и предния път :))
102
0
 
24
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 13 години
Незаконното строителство, няма как да се узакони. То е НЕЗАКОННО. Няма проекти, няма разрешително за строителство, актове и протоколи по време на строителството, технически контрол. В санитарно-охранителна зона "А" на всички водоизточници строителството е абсолютно ЗАБРАНЕНО. Така е по ЗАКОН. Но накрая пак ще бутнат някоя барака да отчетат дейност и хвърлят прах в очите на хората.
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заканили се ... ами аиде де ами предните що не ги съборихте? Щото ви платиха пак нали ? маа**а Ви продажна
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прах в очите. Нали отидоха на Ропотамо и бутнаха бунгалцата на рибарите, а всички незаконни постройки си седят навсякъде. Колкото бутнаха барбекюто, толкова ще бутнат и тук. Пак ще намерят някоя барачка тип навес и ще отчетат дейност.
99
5
 
23
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Само около моят квартал има ЧЕТИРИ незаконни *** гета, но разбира се, лицето Плевнелиев и дума не отваря за премахването им - защото хъхрещите бандити, самонастанили се незаконно на чужда земя, останаха комай единствените поддръжници на ГРОБ !!!Плевнелиев, кога ще сринеш ПОНЕ ЕДИН НЕЗАКОНЕН *** КАТУН, нищожество ?!? Докога *** ще бъдат над всякакви закони в тая държава ?!?
98
0
 
6
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Все си мислех,че от България ще стане нормлна държава,но не би.Били"открили"постройките,археолозите ми милички те.Всичко е измама в България,хляба,салама,сиренето,млякото,месото,правителството,депутатите,горивото в бензиностнциите,марковите дрехи,ВСИЧКО.Който може да бяга да бяга,останалите Бог да ни е на помощ
97
0
 
13
 
! Отговори
Сър Елтън Джо преди 13 години
По време на изборите БСП имаха билбордове със следното послание: "Ние сме на Ваша страна" и на тях мазната физиономия на министър Гагаузов, предшественика на Плевнелиев. Сега собствениците на незаконни вили и незаконни имоти разбират болезнено колко правилно е било посланието на БСП.
96
5
 
6
 
! Отговори
На Баба ти хурката преди 13 години
Край с. Карнуфуля има незаконен ***. Елате го бутните.
95
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Строежът на незаконните вили в чашките на язовиритеТова изречение е просто безумно. На тези места не може да има нищо законно за щото е забранено. Абсолютно всички постройки би трябало да бъдат разрушни без значение кай какви документи си е купил, без предупреждения, дела и размотаване.Но естествено и там няма да направят нищо, както и на другите места. Най много да бутнат някоя барака. Управляващи предпочитат да слухтят и да забъркват *** скандали с които целят да отвличат вниманиетоНо и та