Кортежът на Борисов тресна "Пасат"

Няма пострадали, оглеждат щетите по колите
Обновена: 15 фев 2011 14:37 | 15 фев 2011 11:56,
432

Снимка: БТА

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" е бил ударен от кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след "Бучин проход".

Във фолксвагена са пътували трима мъже. Пострадали няма.

Нанесени са щети на колата, както и по автомобил от кортежа. В момента се изчаква пристигането на КАТ, съобщи БТА.

По думи на шофьора на фолксвагена Даниел Владиславов водещата кола от ескорта се е движила с висока скорост в неговото платно.

При удара фолксвагенът се е завъртял и е ударил леко следваща кола от кортежа. По думите на Владиславов този участък е известен с много катастрофи.

Още по темата

След инцидента ескортът на премиера е спрял и на място са огледани щетите.

Миналия месец кортежът на премиера претърпя отново пътен инцидент край Плевен.

Тогава 23-годишната студентка Яна Петрова разказа, че колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът й е изхвърчал от пътя.

За щастие при инцидента нямаше пострадали.

След извършено разследване прокуратурата отказа да образува досъдебно производство, тъй като служителите на НСО нямали вина за инцидента.

В крайна сметка на студентката беше съставен акт, тъй като „не е осигурила достатъчно място на пътното платно за безпрепятствено преминаване на МПС със специален режим на движение“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
2
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Ха сега пак гласувайте за тия ТИКВИ!Да ви мачкат бутат и да не спазват законите писани от самите тях. ТОВА Е ПЪЛНА АНАРХИЯ!
388
2
 
2
 
! Отговори
кафето преди 13 години
мисла да напълня камиона с 40 тона камъни пък нека ме блъснат челно,най-много да има три дневен национален траур.
387
5
 
5
 
! Отговори
Борислав преди 13 години
Гласувах за "ГЕРБ" и в момента сто пъти съжалявам, но най-лошото е, че според мен няма партия която да помогне на НАРОДА, а единствено да се облажи!!!
386
4
 
8
 
! Отговори
смях преди 13 години
не е осигурила достатъчно място на пътното платно за безпрепятствено преминаване на МПС със специален режим на движение. Нямам думи....
385
2
 
4
 
! Отговори
7 преди 13 години
Раздел V. Моторни превозни средства със специален режим на движениеЧл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.(3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилник. През това време той може да подава само светлинни сигнали.(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
384
4
 
7
 
! Отговори
споко преди 13 години
Ами то те господата от Ъпсурд (сри, че ще им направя малко рекламка :)) са си го казали най- добре "Бате Бойко бие без упойка...", но нека! Народа си го избра нека народа си го изстрада! Честито на всички печеливши до момента, а и на онези, на който предстой щастието да се натъкнат на кортежа на премиера!
383
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е как можеш да научиш прости хора да карат безаварийно.
382
3
 
8
 
! Отговори
cobra преди 13 години
Хубаво ги учат да карат като профано(алисти),ама да вземат да ги научат и на КУЛТУРА тези ***
381
4
 
12
 
! Отговори
чуденка преди 13 години
А тези двамата до кога само ще обикалят да режат ленти? Пак за някакво откриване са бързали. Че и двамата режат ленти, Бойко сам вече не може и с това да се справи.Държавата се скапва тотално, икономиката затъва всеки ден, а тия вместо да седнат да поработят - обикалят с ножиците да режат ленти. ТОВА ЛИ САМО МОЖЕТЕ ???? Ми гласувайте си една длъжност "щатен ленторез", назначете се там, а на ваше място да дойдат хора, които могат нещо да направят за България!
380
4
 
16
 
! Отговори
В преди 13 години
Бойко ако е пич, ще предприеме нещо, но понеже не е, а е п...а, ще защити своите състезатели! И за какво му е кортеж, не може ли да се движи по-бавно, а има чак толкова спешна работа... абе гол олюв е той. БОЙКО, ОСЪЗНАЙ СЕ, НЕ СИ БОГ!
379
3
 
8
 
! Отговори
Ивайло преди 13 години
Да знаете , че скоро ще има жертва на такъв инцидент . И тогава кой ще е виновен . Абе всички който търпят това животно на власт си заслужават участта . Хак да Ви е българи............... , а сега и Цветанов за президент си изберете ...................па после.......що били овце хората.......амо какви да са с такива овчари начело .
378
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А когато кортежът на Първанов блъсна микробус, защо не публикувахте снимки тогава?
377
4
 
14
 
! Отговори
студио Х преди 13 години
хахахаха, студентката им била виновна, щото те гледат напред и явно не виждат че тя, виждате ли, е неспособна да осигури място на платното, та за това решават да я хакнат аааааааааааааааахахахахаха егати политическия позор!Сами си се осират, че и си пробутват *** на хората, на които са навредили. Точно от такива *** имаме нужда да ни управляват, дето не могат да различат правда от неправда! 6те тва се нарича нагледно - Неспособност да поемеш отговорност за собствените си действия!!!
376
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ето от кого се учат НСОСлучката, която ще коментираме е Оникална. Двама мъжаги си карат из София и изведнъж, черен джиБ ги удря. Следват дежурните разправии с шофьорката на возилото-която, респективно, е руса и млада. Класика. Ей сега ще ви разсипят за тоя джиБ, казва тя. И да викате КАТ, черен джиБ е с предимство. Идва и спонсорът, следва физически заплахи, но нещо се уплашва и свива гарда, и започва да звъни по мобилния. Класика-дотук. Интересното става, когато идва КAT и иска документите, за да й напишат акт. Ама защо на мен. Обясняват й, че е виновна, защото не е спазила правото на десния. Ама как?"-съвсем сериозна е тя. Черен джиБ има предимство. Този път това не звучи като шега. Спонсорът я подкрепя. Полицаите са стреснати и учудени и гледат безмълвно. Тогава спонсорът скача в джиБа и вади ксерокопиран лист от Правилника по ЗДП, където, между останалите членове е вмъкнат и този: Черен джиБ на пътя има предимствоПравописът е оригинален-джип си е джиБ.
375
3
 
4
 
! Отговори
Николай преди 13 години
383 Хубаво имат специален режим и трябва да им се дава път, но защо всяка седмица има катастрофи с автомобили на НСО? Българина нарочно ли се врязва в тях? Аааа сетих се синята лампа ни привлича като магнит и бум.м.ммм. Няма правила за тея за това става така, живея в Амстердам от 20 години и през ден виждам кортежи със сини лампи ама хората не карат като *** и си спазват законите, щото ако такъв автомобил само да ме одраска ще му садера *** в съда ама в България НСО винаги чисти що така
374
3
 
6
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Продължение: Наред със съобразяването с капризите на возещия се, служителят от НСО управлява винаги с превишена скорост, следи внимателно пътните знаци, за да ги игнорира, оглежда се за засади в храстите, комуникира с останалите автомобили. Едното му око е непрекъснато втренчено в огледалото за обратно виждане да гледа реакцията на Бащицата - дали е одобрителна, или вкисната. С една дума не му е леко. Но като си е дал д-то под наем - да си го мие редовно.
373
5
 
10
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Наскоро имаше предаване по телевизията за водачите от НСО. Наред с всичките локуми, които разтягаше шефът на транспорта им, единственото вярно нещо, което каза, е че по време на работа водачите са подложени на огромен стрес. И е вярно. Возиш скъпоценното тяло на Бащицата, стараеш се недай боже да не друсне по гладките като стъкло пътища и Бащицата да не си разлее кафето или да не се прехапе, докато дъвче дъвката, налага се да бързаш, когато почне да нервничи, че закъснява за софрата и т.н. и т.н
372
13
 
6
 
! Отговори
Някой преди 13 години
:)Както е казал поета: ножо е дръвен (откъм дръжката).Студентката на пътя за Плевен си призна, че кортежа го е видяла като една кола и веднага след преминаването и се е опитала да се върне в лявата лента, а в този момента там е навлизала следващата кола от кортежа. Това обаче е пропускан факт от тези, които плюят по НСО, защото целта не са обективните факти, а плюенето. Факта е, че НСО се движи със специален режим и че трябва да му се прави път, без значение от лентата и т.н.
371
5
 
3
 
! Отговори
Dimitrov преди 13 години
Извинявам се за латиницата.
370
3
 
3
 
! Отговори
Някой преди 13 години
380, добре си си написал статията, но пиши на кирилица, за да може да се концентрираме на това какво е написано, а не на това как е написано. А иначе - правилно, колите са със специален режим. Лошото е, че джигитите вече са твърде много, закона са си го сложили на к*ра, а като стане нещо на пътя, те никога не са виновни, дори пластмасите им да са се изсипали в чуждата лента.