От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ

Вътре ще е и съобщението за глобата за превишена скорост
17 фев 2011 07:13,
124
От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ
Снимка: Булфото

Електронният фиш за нарушения, заснети от камери на КАТ, ще се праща на шофьорите от понеделник, обяви зам.-началникът на Охранителна полиция Алекси Стратиев.

От другата седмица вече съобщението за глобата за превишена скорост ще пристига в бял плик по пощата с обратна разписка на всички, сгазили закона след 5 февруари.

Писмото няма да има отличителен знак, по който да се познае какво съдържа. Ако не се разпише човек на пощальона, защото го е нямало два пъти, по закон се приема, че не е посочил коректен адрес, и глобата пак трябва да се плати.

Още по темата

Във фиша всеки нарушител ще може да прочете кога, къде и с колко е превишил скоростта. Вътре ще са описани и точният член и алинея от наскоро приетия Закон за движение по пътищата, според които е наложена глобата.

Освен фиша в писмото ще има и черно-бяла снимка с нарушението. Реално този фиш със снимка ще се получава около 2 месеца, защото цялостната система ще се забави.

След това шофьорите пак ще получават почти същия документ, но без снимка с допълнение на кой линк ще могат да видят фотоса с нарушението си. Например, ако шофьор е карал с 64 км в час при ограничение 50 км, той дължи глоба от 50 лв.

Във фиша обаче ще е изчислена и глобата с 30% отстъпка. Ако нарушителят я плати в 14-дневен срок - в конкретния пример вместо 50 ще даде 36 лв. Върху самата снимка ще има и информация за нарушението.

"Възможно е да има по-голяма агресия към камерите на Пътна полиция след въвеждането на електронния фиш", коментира Стратиев пред в. „24 часа“.

Той обясни, че камерите са свързани със СОТ и повечето от тях са под обхвата на видеонаблюдението.

"Надявам се да се съберат достатъчно пари и може би до две години ще имаме съвременна система за контрол на пътя", коментира Стратиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
81 - ти просто внесе свежа нотка в тъпата утрин :-))) Смея се със сълзи :-)))
82
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 13 години
Е, всеки помни различни неща. Аз пък помня, че от три акта - два са ми вече отменени от съда /и на две инстанции/. За третия - ще видим ...
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен наскоро , като пресичам платното , една кола с наши *** спря и ми даде предимство Забелязах че бяха и с поставени колани Само дето се случи не тук а в Холандия ...
80
9
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: 65Като си получиш плика трябва да отидеш веднага да си платиш глобата за да се възползваш от трийсетте процента отстъпка, иначе ... ще си платиш като поп.Всъщност - и Бойко Борисов да си, щом си щракнат на фотото ще ти вземат паричките като "стой та гледай"!!!
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само глобите ще оправят положението Един приятел казва че още помни как са го глобили 5 лева преди 30 години ...
78
0
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 13 години
:-) Наивник си ти :-) Случая със забравеното ограничение е съвсем истински и бургаския съд разнищи тамошния КАТ точно за това :-)Просто невестулките с фуражки праснаха акт на неправилния човек :-)
77
2
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Аз може и да си превишавам скоростта , но като видя на пешеходна пътека човек да чака и дори да не е стъпил на нея , веднага спирам и го изчаквам.Защото ,когато нямах кола , ми се е случвало да чакам по 15 минути да чакам на пешеходна пътека , за да мога да премина и то бягайки.За съжаление май съм единствен.
76
6
 
11
 
! Отговори
До 75 преди 13 години
Да бе - ясно е какво пишеш, ама ако не искаш да те нарека *** демагог, посочи ми ЕДИН акт съставен на полицай за шофиране без колан, без винетка или гражданска, неправилно паркиране, след употреба на алкохол. ЕДИН АКТ само, за последните 10 години !!! Ако го направиш, ще ти се поклоня до земята. До тогава - ти си поредното, тъпо робско парче.
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
73- Аз единствено компренде че си голям фантазьор и наивник
74
6
 
23
 
! Отговори
Миро преди 13 години
Добре дошли в Европа скъпи сънародници. Хората живеят по тези правила далеч преди нас и никой не е умрял. Има си и добрите страни да спазваш правилата.Единствения начин да озаптиш дивотията е контрол и наказание. Така е по целия сват. Сега и у нас :)Не виждам как лошите пътища, ниските заплати и жизнен стандарт елиминират тежестта на ЗДП и всекиму е позволено да се държи на пътя като ***. Правилата са за това - за да се спазват!
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
70- Нали 20 години всеки краде от държавата и всеки реве че държавата не е направила нищо за него
72
1
 
11
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
А не така, аз си карам съвсем по правилата, като нарушавам единствено тези, които са ***. Не мога да карам с 30, поради ограничение `ремонт на пътя`, само дето ремонта е приключил преди 3 години. И като ми праснат акта, нямам друг избор освен да се обърна към съда. А съда освен че ще осъди КАТ да прати хонорара на адвоката ми, ще ги принуди да вършат работа за която им се плаща - т.е. да информират знаково стопанство за забравения знак. Компренде ?
71
9
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 13 години
Добре ,че в малките градчета нямат пари за камери и мога да си натискам газта на правите участъци на воля ахахаха!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наскоро един англичанин казваше , че в България , човек преди да тръгне да пресича по пешеходната пътека , трябва да се прекръсти ...
69
0
 
4
 
! Отговори
емос преди 13 години
до69; Кой не взе?
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ ВИСОКОПОСТАВЕН ПОЛИТИК ОТ ГЕРБ ВЗЕ 4 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ КОНТРАБАНДАТА?
67
3
 
9
 
! Отговори
до № 65 преди 13 години
А не е ли по лесно вместо да съдиш КАТ с адвокатчето ти просто да започнеш да караш като хората а?!Хем и на нас пешеходците ще ни е по добре.Че много жигити нещо станахте по улиците, на пешеходните пътеки е като руска рулетка от вас...
66
2
 
8
 
! Отговори
емос преди 13 години
Ейййй мамка му на интересно място за живеене съм се родил.От едната страна крадливи политици от другата *** които никога не може да им угодиш.Как можа господ да изтърси всичките *** на такова хубаво място
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BUNT е мързелив ***, без образование, *** и мързелив, трайно безработен защото го гонят от шеста работа подред заради мързел и некъдърност.Виси тук и призовава за атомни бомби, не му харесва в България но понеже е *** няма воля дори да се вдигне да емигрира защото знае че като отиде някъде навън трябва да бачка а него това не го влече.За това просто си виси тук и призовава за атомни бомби....
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
61 - гледай сега. Като си получа плика, първо ще седнем с адвоката ми и ще помислим сериозно до колко така приложената снимка е законосъобразна. После ще се започнат едни дела, едни обжалвания, ще минат години. Само да вметна, че оспорването на актовете на КАТ пред съд е БЕЗПЛАТНО ! Ясно е, че КАТ се опитва да рекетира , но пък аз поне ще им опъвам нервите.