От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ

Вътре ще е и съобщението за глобата за превишена скорост
17 фев 2011 07:13,
124
От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ
Снимка: Булфото

Електронният фиш за нарушения, заснети от камери на КАТ, ще се праща на шофьорите от понеделник, обяви зам.-началникът на Охранителна полиция Алекси Стратиев.

От другата седмица вече съобщението за глобата за превишена скорост ще пристига в бял плик по пощата с обратна разписка на всички, сгазили закона след 5 февруари.

Писмото няма да има отличителен знак, по който да се познае какво съдържа. Ако не се разпише човек на пощальона, защото го е нямало два пъти, по закон се приема, че не е посочил коректен адрес, и глобата пак трябва да се плати.

Още по темата

Във фиша всеки нарушител ще може да прочете кога, къде и с колко е превишил скоростта. Вътре ще са описани и точният член и алинея от наскоро приетия Закон за движение по пътищата, според които е наложена глобата.

Освен фиша в писмото ще има и черно-бяла снимка с нарушението. Реално този фиш със снимка ще се получава около 2 месеца, защото цялостната система ще се забави.

След това шофьорите пак ще получават почти същия документ, но без снимка с допълнение на кой линк ще могат да видят фотоса с нарушението си. Например, ако шофьор е карал с 64 км в час при ограничение 50 км, той дължи глоба от 50 лв.

Във фиша обаче ще е изчислена и глобата с 30% отстъпка. Ако нарушителят я плати в 14-дневен срок - в конкретния пример вместо 50 ще даде 36 лв. Върху самата снимка ще има и информация за нарушението.

"Възможно е да има по-голяма агресия към камерите на Пътна полиция след въвеждането на електронния фиш", коментира Стратиев пред в. „24 часа“.

Той обясни, че камерите са свързани със СОТ и повечето от тях са под обхвата на видеонаблюдението.

"Надявам се да се съберат достатъчно пари и може би до две години ще имаме съвременна система за контрол на пътя", коментира Стратиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
3
 
! Отговори
Дякона преди 12 години
Време е господата : Иван Костов,Ахмед Доган,Р.Овч. Р.Петков, лакеите им и вси4ки други такива гадове да бъдат публично линчувани! Помнете! Държавата е наша а не тяхна!
122
1
 
1
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
Това с пощальона и обратната разписка го разбрах , че няма да се случи щото всички работим и не сме си в къщи, ама що не вземат от КАТ да обучат пощенски гълъби да ни чакат до прозореца и като връчат фиша да маркират..........А пък после Бойко да минава с хеликоптер и да ги заснема. Тогава вече отърване няма!!!
121
0
 
1
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
Бързай народе да хванеш поредната прИмоция до изчерпване на количествата - само 70% от цената на фиша!
120
2
 
13
 
! Отговори
прекаран преди 13 години
Платил съм винетка а на главен път скъсах гума и изкривих джанта в дупка. Викнах КАТ да се жалвам а ми направиха акт - 100лв. за шофиране с несъобразена скорост. Живея в България и "обичам" политиците
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимки да се правят и на дупките - не само да плащаш данаци и Винетки ! Пак българска работа !
118
6
 
2
 
! Отговори
Бай Тошо преди 13 години
Супер, най после се направи.
117
1
 
9
 
! Отговори
haho преди 13 години
То всичко много добре,ама аз да си взема отпуска та да чакам пощальона да дойде,защото след 8 часа и преди 18:30 ч. няма как да му се разпиша!!Пак "клатена ***".Тия явно главите има са само за закачалки на шапките.
116
2
 
3
 
! Отговори
5kov преди 13 години
Настоявам снимката да е цветна. Ако ще е гарга да е рошава! Имаше една народна..."Всичко Мара втасала..."
115
0
 
12
 
! Отговори
Джигит преди 13 години
На територията южно от Дунава на Балканския п-ов в момента, в който седнеш зад волана вече си виновен най-малко за фиш. Затова изобщо не е нужно да се слагат камери да се пращат пощальони и пр. Всеки ден КАТ да разиграва лотария с рег. номера на колите за планираните за деня нарушения. Печелившите след като платят глобата, се освобождават за срок от една година от участие в лотарията. За по-големите печалби до 3 години. Всеки глобен си знае защо. А пък ако му е кеф може и да си заснеме някое нарушение сам.
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази екзотика да се брои за връчен фиша, въпреки че пощальонът не ме е намерил да подпиша обратната разписка, много ще зарадва родният административен съд. Ако не него, то поне този на Европейския съюз. Стратиев може и да се надява, че е законно, ама скоро пак ще се гризне по мършавия дупар!
113
0
 
5
 
! Отговори
до111 от ЖЕНА преди 13 години
Колкото можеш правилно да пишеш,толкова и добре караш!Пише се ШОФЬОР,неграмотнико!!!Не съм си купила книжката и съм поне сто класи над такива въздухари като теб!!!
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дишаш - плащаш и живот и данъци и глоби, не дишаш - нe плащаш !
111
2
 
4
 
! Отговори
пътен знак преди 13 години
Ами карай си кротко и няма да плащаш глоби. Аз така правя и винаги стигам там закъдето съм трагнал жив и здрав и навреме. Много е просто.
110
8
 
2
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
110 Ти жено май си си купила книжката.Основното в ЗДП е, че "участници в движението" са всички пешеходци и водачи на ППС.Ама то жена шофиор и *** скиор-такова животно нема.
109
11
 
7
 
! Отговори
ЖЕНА преди 13 години
Повечето пешеходци пресичат като овце през платното или нарочно се "влачат" по пешеходното пътека.В такива случаи давам газ и те забравят ,че нещо ги боли или накуцват.Да не говорим за колоездачите рано сутрин или на смрачаване!Много от тях са пияни,но от тях отговорност не се търси.Същото се отнася и за *** с каруци.Но за бай *** няма закони!!!
108
5
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 13 години
За такива като теб е казано:"***, *** та вдлъбнат!"
107
2
 
9
 
! Отговори
и аз от народа преди 13 години
До 106Това , че пътищата са лоши е вярно! но това не означава, че трябва да се нарушават ограниченията за скорост!Защото всяка година загиват около 1000 души и 10 пъто повече са осакатени, така че правилно е да се хващат *** , които рискуват и собствения си живат и живота на другите!по този въпрос не може да има две мнения, защото да не ти дава господ да се "срещнеш челно" с подобен ***!
106
1
 
9
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
НАЙ МИ Е ГОТ...КОГАТО ПОЩАТА МИ Е ПРАЗНА..
105
2
 
19
 
! Отговори
един от народа преди 13 години
добре, камери ще поставят! ще ни глобяват според "съвременната система за контрол на пътя". а кой ще въведе в ред безобразните ни пътища?! кой ще премахне местата с необосновани и ненужни ограничения на скоростта?! Т.е. кой ще даде на шофьорите добри пътища и организация на движението, които няма да го принуждават да нарушава правилата?! но в българия всичко се върши по обратния начин! явно бюджета е така отънял, че се налага да го пълнят с глоби.
104
3
 
7
 
! Отговори
до 102 преди 13 години
Пробвай да обидиш президента Първанов и ще разбереш защо.