Стачка в БДЖ ще има. Без влакове от 11-и

Синдикатите чакат преговори "днес, нощес, утре" с министър Цветков
Обновена: 8 мар 2011 19:47 | 8 мар 2011 19:44,
35
Стачка в БДЖ ще има. Без влакове от 11-и
Релсите ще опустеят. Снимка: Булфото

Работещите в системата на българските железници излизат на предупредителна стачка на 10 март от 10 до 11 часа, а от 11 март започват безсрочни ефективни действия.

До момента 80 на сто от работещите в инфраструктурата и 73% в превозвача са се подписали за ефективни стачни действия, обяви шефът на Националния стачен комитет и вицепрезидент на КНСБ Валентин Никифоров.

По думите му това, че не се водят преговори преди предупредителната стачка, е отговорност на министерството и лично на министър Цветков.

"Синдикатите са готови за преговори днес, нощес, утре", допълни той пред БТА.

Още по темата

"Не приемаме драстични съкращения в системата, подкрепяме инвестиционни програми, но само обвързвани с програми за преквалификация на освободените хора и настояваме, когато се правят смесени дружества, както е колетната дейност и почистването на вагоните, да има запазване на работните места и доходите на хората", каза Никифоров.

Работещите в железниците настояват и за подобряване на условията на труд, особено за ремонтния персонал, за тези, които са извън влаковете и локомотивите, извън администрацията, каза Никифоров.

Дължимите ваучери за храна, както и социални плащания са също мотиви за стачката.

Според Никифоров последните изявления от страна на транспортното ведомство, че няма да има съкращения на хора, а само текучество, пенсиониране, са неистини.

Разбираме министерството, ръководствата на БДЖ и НКЖИ, че трябва да намалят с 30 процента фонд работна заплата, но не приемаме финансовото оздравяване и стабилизацията на българската железница да бъде само и единствено на база съкращения, допълни Никифоров.

Напрежението в железниците ескалира преди месец заради плановете за съкращения заради отпускането на заем от Световната банка. Условията са до 2014 година в НКЖИ да бъдат съкратени 2944 човека, а в БДЖ – 2800 човека, или общо 5744.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
16
 
! Отговори
МОНТАНА преди 13 години
С ВАС СМЕ , ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ДОЛНИТЕ ББ ЦЦ И ПРОЧИЕ............
13
12
 
6
 
! Отговори
ганчо преди 13 години
Тези цифри-80% и съответно 73% са само и единствено АДМИНИСТРАЦИЯ!!!!Никой от работниците не е подписвал нищо,или по-голяма част от тях.Няма кой да им подкрепи стачката....,пълни глупости!!!!
12
3
 
26
 
! Отговори
никои преди 13 години
нека всички подкрепим стачката и изметем всички тея *** и продажници които 22 години ни грябят,льжат и продават.смьрт на политиците,свобода на народа
11
2
 
21
 
! Отговори
До ОЛИМПИЕЦ преди 13 години
Благодарим ти за подкрепата утре и ние ще подкрепим теб и честните хора на тази страна.Железничари от Г. О.
10
1
 
28
 
! Отговори
лъжци преди 13 години
Всички трябва да излезем...неможе това правителство да се интересува от араби и африканци..а българите НЕ.Цените на всичко се вдигат всеки ден...и подминахме европейски с нашите мижави заплати.
9
6
 
39
 
! Отговори
ОЛИМПИЕЦ преди 13 години
Подкрепям хората с достойнство,които имат кураж да се борят с/у мафията която ни управлява. Дано повлечете крак та да падне това менте ГЕРБ. С вас са честните хора на тази страна. ПОБЕДА !
8
36
 
7
 
! Отговори
Асен преди 13 години
Абе тия луди ли са ? Защо ще стачкуват ? Вземат хубави заплати и какво работят ? Нищо ! Само пътуват нагоре надолу по релсите и това им е - разходка !
7
4
 
37
 
! Отговори
даи божееее преди 13 години
Пълен Блокаж на тая псевдо-държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
1
 
31
 
! Отговори
ден преди 13 години
стачка,ама като във франция-пълно спиране на транспорта, докато не им дойде ума в главата на корумпираните разБОЙКОВНИЦИ от това некадърно,корумпирано и крадливо правителство. и никакви съглашения на синдикатите с правителството. малко им трябва, за да се отървем от тази мутренска ***,която ни е яхнала и сякаш няма отърваване.вярвайте ми-много малко им трябва!!!
5
5
 
37
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Подкрепям работещите в БДЖ, но тези, които са за пенсия, нека се пенсионират.Накупили били хубави малки влакчета, които пътуват на кратки разстояния от миризливи ***... На дълги разстояния е страшно!Успех на всички, които се борят за правата си, а не са като заспали овци!
4
5
 
34
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Ако всеки един сектор се надигне поне само за една седмица да блокираме държавата отвсякъде ще има ефект!Дотогава ще чукаме по клавиатурите от днес за утре!
3
2
 
11
 
! Отговори
letishe преди 13 години
skoro i letishe sofia she podkrepi bdj zaradi goliamata shurobadjinashina.
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оооо колко много искам тези съкращения!Работя от 21 год. в нащо си жп ,пълно е с хора които трябва да са аут,ВЪН ЗА МЪРЗЕЛИТЕ,НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ,ПИЯНИЦИТЕ И ТЕЗИ КОИТО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ А НЕ ВЪРШАТ НИЩО!
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Izvikaite i Stanishev, v parvite redizi da bade.S cherveno zname vraze.