Няма да закриват пощи в страната

Ще се разработват и нови алтернативи, обясни министър Цветков
Обновена: 8 апр 2011 19:57 | 8 апр 2011 19:57,
8
Няма да закриват пощи в страната
Снимка: Булфото

На този етап не се предвижда закриване на пощенски станции в страната. Това увери  министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков в парламента.

Български пощи по закон са длъжни да осигурят универсалната пощенска услуга във всички населени места и ще продължат да я осигуряват и за в бъдеще на още по-високо ниво. За тази цел пощите разработват и нови алтернативи, които да бъдат по-удобни за жителите на малките населени места, допълни министърът.

Към момента от общо 2981 пощенски станции 1391 са в селища с под 800 жители. 88% от тях са с отрицателен финансов резултат. След националното преброяване „Български пощи“ ще анализират и ще преценят целесъобразността на пощите в малките населени места.

Тези, които са на печалба, имат стратегическо значение, популярни туристически дестинации са или архитектурно-етнографски забележителности, ще бъдат запазени  въпреки отрицателните финансови резултати, обясни Цветков, цитиран от БТА.

По опита на европейските пощенски станции дружеството разработва и алтернативи като франчайзинг гишета и мобилни пощенски станции, които също ще бъдат внедрени в част от малките населени места, посочи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
орльо преди 12 години
Няма да закриват пощи в страната,само ще въведат служба ,,събуждане''
8
0
 
0
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Защо министъра е пропуснал да спомене, че държавата има задължение да компенсира Български пощи за поддържане на губешите станции по закон. БП е търговско дружество а не социална организация.
7
0
 
1
 
! Отговори
да-да-да преди 13 години
България има нужда от една нова партия - несвързана с ДС И С БКП и отрочетата с един водач обичащ РОДИНАТА И НАРОДА - а не само ПАРИТЕ - да се яви на изборите - но предварително трябва да бъде разгласена сред народа и ще спечели много повече гласове от тези сегашните - народа ИСКА ВЕЧЕ ПРОМЯНА - ЗНАЕ ЗА ГЕНОЦИДА НА ТЕЗИ - НЕ ВЯРВАМ ДА НЯМА ТАКЪВ ЧОВЕК КОЙТО ДА НАПРАВИ ТАКАВА ПАРТИЯ И ДА ПОВЕДЕ НАРОДА- НЯМА ВРЕМЕ МНОГО - НЕ ЧАКАЙТЕ !!!!!!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
направете ги музеи
5
0
 
1
 
! Отговори
COCI преди 13 години
DE GIVEE POSTAYA!
4
0
 
6
 
! Отговори
SUZANA преди 13 години
VMESTO DA ZAKRIVATE POSTA ZAKRIITE BALGARIA BE MUTRI.
3
1
 
6
 
! Отговори
ай стига вече.. преди 13 години
Ами ..те закриха касовите салони за плащане на ток, вода , парно и телефон...сега като закрият пощите в които ги вършим тези плащания, излиза че спираме да извършваме тези плащанията ....И тогава българинът може и да забогатее!
2
0
 
10
 
! Отговори
и нима ..? преди 13 години
и нима от всичко трябва да се печели, ха сега! ами аз смятам, че трябва да сведем до минимум, т.е. не повече от 80 човека и Народното събрание! Още повече, всички Закони са в синхрон с евпойските, т.е. трябва само да ги нагаждаме към нашите и затова не трябва кой знае какъв човешки ресурс! Каква икономия тогава би настъпила, а ..?Премахнаме жп линии, болници, клиники, сега и пощенски станции .. Какво още остана да премахнем в България? Може би да изгоним и самите хора от България ..Ами давайте
1
0
 
8
 
! Отговори
джак никълсън преди 13 години
Пощальонът *** два пъти, не ги премахвайте...