Махат тролейбусите във Варна?

Екологичните возила били неефективни за град с такива размери, твърдят спецове
Обновена: 14 апр 2011 11:06 | 14 апр 2011 10:34,
32
Махат тролейбусите във Варна?
Снимка: Булфото

Модернизацията на градския транспорт на Варна тотално изключва тролейбусния транспорт в града.

Това сочи заключение на международна консултантска компания, заета с проект за европеизирането на автобусния превоз в морската ни столица.

Спецовете били категорични, че тролеите са крайно неефективни, съобщиха от общинската фирма за градски транспорт.

Оттам изтъкнаха и други причини, които ще доведат до изваждането на тролеите от строя. Една от тях била, че липсва отделна лента за електрическите возила и при честите задръствания те оставали блокирани дълго време.

Освен това тролеите се движели само с 12 км/час, а това влачене по улиците изобщо не подхождало на мащабите на европейски град като Варна.

Не на последно място инвестицията в закупуването на един чисто нов тролейбус се доближавала до почти милион и двеста хиляди лева, а за поддръжката на мрежата работници давали денонощни дежурства, което още повече оскъпявало този вид транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: тролейбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
hehehe преди 13 години
GOLIAMA GLUPOST. SPRETE 100-godishnite tramvai v SAN FRANCISKO. PO typo neshto ne sym chuval. BUS lenta lipsva navsiakyde v BG, a i vseki si kara tam, samo v EVROPA horata ne vlizat v bus lentata. GLUPOSTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII pishete ei.
10
1
 
20
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
То има бус-ленти, е виж на бул. Вл Варненчик срещу съда - бус лента дълга 2 километра, и точно след спирката В БУС-ЛЕНТАТА такси-стоянка за 3 таксита.ГЛУПОСТ, тотална идиотия.И какъв е смисъла от бус-лентата като посредата я прекъснеш????????
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудя се аз като си купя нов автомобил защо това не се приспада към данъка ми за жилището и да не плащам и аз нищо?
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Една от тях била, че липсва отделна лента за електрическите возила и при честите задръствания те оставали блокирани дълго време."Няма човек, няма проблеми. - Вместо да сложат една бус лента, с което ще увеличат и приходите на градския транспорт, защото с него ще се придвижва пъти по-бързо, те решават просто да махнат тролейте. Както е казал #1 - *** продажниците недни!
7
2
 
21
 
! Отговори
???????????? преди 13 години
Даам, неефективно е.Сега ще дадат 50 млн.лв за премахване на стълбове, кабели, възстановяване на изкопа на стълбовете, после арменеца ще поеме линиите, и като цяло държавата пак на нулата.Поне тея нещастни бизнесмени да не укриваха доходи и да плащах реални данъци.Справка - Транстриумф трябва да плати за миналата година 10 млн. лв данък, обаче купува 30 нови автобуса за 9 млн лв и остава някаква смешна сума за общината. Без коментар - ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, ОБЩИНАРИ, УПРАВНИЦИ.
6
2
 
12
 
! Отговори
от Варна преди 13 години
Че то има ли вече тролейбуси във Варна ????Къде отиде този, който отиваше до "Езиковите гимназии" ???А да се возиш в тролей си беше на 100% адреналин....
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Модернизацията на градския транспорт на Варна тотално изключва тролейбусния транспорт в града."*** модернизацията, шъ знайш... Махат най-екологичното и безшумно превозно средство и това ми било модернизация... Пак играят петролни интереси явно...
4
2
 
22
 
! Отговори
Васил Петров преди 13 години
"Освен това тролеите се движели само с 12 км/час", това пък откъде си го изсмукаха. Времето аз превоз от единия край на линията до другия е по-бързо от автобус.
3
10
 
20
 
! Отговори
преди 13 години
"европейски град като Варна"=========================По-скоро европейско СЕЛО!!!
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно , да ги спрат щом не горят продуктите на Лукойл
1
2
 
27
 
! Отговори
Варненец преди 13 години
Дааам, предлагам и тези печеливши линии да се дадат на частната "Транстриумф". После онщинската "Градски транспорт" като фалира, арменеца да превземе целия град.Браво.... да са ни живи и здрави продажниците.А дали е случайно, че след като Транстриумф закупи нови автобуси до дни започна ремонт на улиците, и то най-вече където Транстриумф има маршрути. Продажници.