Прокуратурата проверява смъртта на новородено във Варна

Три бебета и една родилка починали по великденските празници във варненски болници
Обновена: 3 май 2011 13:59 | 3 май 2011 13:53,
13
Прокуратурата проверява смъртта на новородено във Варна
Снимка: Булфото

Досъдебно производство е образувано заради смъртта на бебе, проплакало във варненската болница „Света Анна” на 25 април.

Прокуратурата се е заела със случая по жалба на таткото на пеленачето, което починало 24 часа след появата си на бял свят.

Момченцето се родило чрез секцио. Лекарите му направили дихателна реанимация, тъй като било необходимо.

След това бебето било транспортирано до АГ болницата, за да бъде подложено на интензивни грижи.

Докторът, изродил пеленачето твърди, че то не е успяло добре да продиша и най-вероятно е имало проблеми с белите дробове.

От АГ-то пък твърдят, че смъртта на детето няма нищо общо с подобна диагноза. Оттам коментират, че аутопсията и хистологията ще докажат какво е довело до фаталния край.

Тепърва ще се изяснява защо са починали други две пеленачета в „Света Анна”.

В един от случаите лекарите са категорични, че пеленачето е починало от вродени тежки малформации.

Пак по време на Великденските празници 19-годишна родилка от Провадия издъхнала след като дарила живот на детето си. В тежко състояние тя била прехвърлена от болницата „Света Анна” в АГ-болницата, откъдето отново била върната в първата, където родила.

Там младата жена била настанена в реанимацията с 40 градуса температура. Въпреки усилията на докторите тя издъхнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Пак ли Света Ана, бе?!? Не, че нещо, ама вече много бие на очи, някой няма ли да се хване да види какво се случва?
10
0
 
2
 
! Отговори
така ще е преди 12 години
Докато гледаме мирно и тихо как здравоопазванетони се превърна в бизнес то това явление на смъртни случаи на пациенти все по често ще има.Вярно е че няма пари и болниците са закъсали ,но и лекарите станаха много алчни и почти всеки пациент е рекетиран.Срамно е да се вземат пари за раждане и тази практика трябва да спре,вместо да поущряваме младите да раждат и да им помагаме ние им вземаме пари и то законно,това не е редно.*** са социално слаби и те за нищо неплащат е има лекари и от тях вз
9
1
 
1
 
! Отговори
офф преди 12 години
В тая Варна... ми какво да кажа, и да си платиш вече не е достатъчно. Докторите не искат да работят, сестрите също.Толкова са се нагушили, че дажеи за пари не се мръдват. А ак онямаш и познат те оставят на улицата едва ли не. Трагична работа, бабата дето продава семки на пътя по взема присърце отколкото докторите лекуването.
8
2
 
2
 
! Отговори
ужас преди 12 години
детската смъртност в България през миналата година е била 9.4 на хиляда, тоест по-висока от смъртността през 2009 година.В ЕС умират средностатистически 4.3 от хиляда бебета. В България два пъти повече. Сравненията пък с отделни държави са още по-шокиращи: в Чехия детската смъртност е 2.9 - над 3 пъти по-ниска от българската. В Швеция бебетата умират четири пъти по-рядко, отколкото в България. В момента България "достига" равнището на Украйна, бивша съветска република, която не е член на ЕС. Дори само този факт говори колко изостава България от стандартите на европейската общност, в която де юре членува! Управниците в София са създали условия за увеличаване на детската смъртност, която и без това е достатъчно висока. Ще регистрира ли някой от тях този изключително тревожен факт и ще реагира ли по някакъв начин? Ще даде ли някой обяснение? Ще му бъде ли поискано? В България абсолютно всички демографски показатели сочат предизвестената криза - смъртността расте, емиграцията се усилва, раждаемостта намалява, че отгоре на всичко нараства и детската смъртност! Детски живот се затрива поради немарливост и заради ниски здравни стандарти! Кой и кога най-после ще забележи тази тежка деградация? Кой и кога ще се опита да й противопостави цялостна и смислена концепция и стратегия за много близкото бъдеще на България? Кой и кога, в крайна сметка, ще спре разрухата в здравеопазването? А какви са перспективите на България? Какво ще стане, когато отпаднат и последните ограничения, когато българите получат работна виза за цяла Европа? Къде е българската демографска стратегия? Къде са българските национални приоритети? Докога българското общество ще се движи сляпо и всъщност наникъде?
7
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Пак ли?
6
1
 
3
 
! Отговори
tctctc преди 12 години
Пак ли?
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този тип новини съдържат откровенно провокативен елемент....аз също се възмущавам, но дали цялата информация се тиражира?Дайде една статистика в Европа как стоят нещата, не защитавам лекарите, но и не става само да се плюе....и накрая хайде постнете и хубава новина, не всичко е черно!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Права е Мери! В 21 век сме и е направо недупостимо толкова много жени и бебета да умират при раждане! Това не е 18 век когато са раждали по полето без грижи и който оцелее, оцелее. Как е възможно при толкова много доктори, акушерки и техника да се стига до такива неща?
3
10
 
6
 
! Отговори
до МЕРИ преди 12 години
Ти раждала ли си през 18-ти век на полето???????
2
3
 
21
 
! Отговори
МЕРИ преди 12 години
В 21ВЕК-БЪЛГАРИЯ- ИЗЛИЗА,ЧЕ Е ПО-РИСКОВАНО ДА РОДИШ В БОЛНИЦАПОД КОМПЕТЕНТНО ЛЕКАРСКО НАБЛЮДЕНИЕ ,ОТКОЛКОТО НА ПОЛЕТО ,ПРЕЗ 18 ВЕК.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ СТАНДАРТ НА ОБУЧЕНИЕТО , ОСОБЕНО ЗА ЛЕКАРИТЕ!! ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА ПОПАДНЕШ В ЛАПИТЕ НА "ДОКТОР" С КУПЕНА ДИПЛОМА!
1
7
 
19
 
! Отговори
crus преди 12 години
Пак ли тая Варна бе ??? Кво се случва в тоя красив град ??Там лекарите бивши месари ли са или кво ?