Пак катастрофа с автомобил на НСО

При инцидента в Кърджали няма пострадали
Обновена: 20 май 2011 16:56 | 20 май 2011 16:34,
77
Пак катастрофа с автомобил на НСО
Снимка: Rodopi24

Катастрофа с кола на Националната служба за охрана стана в Кърджали.

Пилотната кола на НСО и автомобил с кърджалийска регистрация са се ударили на бул. „България“ в града пред светофар на кръстовище.

Инцидентът станал преди пристигането на кортежа на президента Първанов, който е на посещение в града.  

От НСО потвърдиха информацията за катастрофата. На колите са нанесени леки щети. Няма пострадали.

По информация на изданието Rodopi24 вината е била във водача, управляващ кола на администрацията на президентството, тъй като при излизане от паркинга на театъра отнел предимство на друга кола.

Държавният глава е в града край Арда за 50-годишнината от създаването на Учителския институт, по-късно ще разговаря с кмета Хасан Азис, ще отговаря и на въпроси на граждани.

Още по темата
Припомняме, че напоследък инцидентите с коли на НСО зачестиха. Последният случай на катастрофа с правителствения кортеж беше в средата на февруари.

Тогава "Фолксваген Пасат“ беше ударен от кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София на завой малко след Бучин проход.

В крайна сметка за виновен беше обявен водачът на „Пасат”-а и му беше съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

В края на януари кола на НСО пък изблъска от пътя движещата се от София за Плевен кола на студентката Яна Петрова. Тя също отнесе глоба за това, че не осигурила достатъчно място на пътното платно.

През септември миналата година очевидци съобщиха, че кортежът на президента  Първанов е предизвикал катастрофа близо до разклона за ловешкото село Малиново. 

Според информацията автомобилите от кортежа са предприели изпреварване на завой и са принудили насрещно идващ бус да отбие рязко встрани и той се ударил в мантинелата, а в него се блъснал лек автомобил Тойота.

От президентството категорично отрекоха колите да са участвали в подобен инцидент.

В края на февруари началникът на НСО ген. Димитър Димитров съобщи, че през миналата година има 31 произшествия с коли на службата. По вина на службата обаче били само седем и се дължали на различни нарушения, като отнемане на предимство и неспазване на дистанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: НСОкатастрофакола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
10
 
! Отговори
ди преди 12 години
А така, поне тук са написали нещо за катастрофата...в другите сайтове пише само, че е имало инцидент...и статиите продължават с преразказ на срещата му и какво бил казал..ама ако беше Борисов????? щеше да има мутра, пожарникар и т.н....ама и ние имаме едни медии...ей, я се стегнете!!! Нищо в тази държава няма да се оправи, ако се продължава с тази злоба и негативизъм и отричан на очевидното и фактите....
56
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АААААААААА с кортежа на президента Гоце щото ако беше този на Бойко щяхте да квичите и да виете цяла седмица
55
17
 
15
 
! Отговори
доИлия преди 12 години
А аз ще ти кажа - Само ГЕРБ.В новина за кортежа на най-големия *** Първанов, върл враг на ГЕРБ, имаш наглостта да го обръщаш на "Долу ГЕРБ". Ама срам нямате бе червенуги!
54
3
 
36
 
! Отговори
Райко коьота преди 12 години
Шофьорите от НСО получават шоф.книжка на стрелбището при уцелени 10бр. капачки от лимонада.
53
18
 
17
 
! Отговори
Илия преди 12 години
И тук ще кажа долу ГЕРБ
52
4
 
23
 
! Отговори
Е. преди 12 години
Първанов обикаля страната да обяснява колко много е направил през десетте си години пашалък и хич не му пука какво става около него. Ще го изтраем още малко.
51
3
 
42
 
! Отговори
РобЧо преди 12 години
Паркирана кола на НСО се блъсна в училище.След акция ''Наглите му роби!" учениците са арестувани за тероризъм,подслушвани със СРС за 100 милиона,а двама от тях след 68 часов разпит са си признали,за откраднат молив в трети клас.Разстреляни са на място.Четирима са изпратени в Гуантанамо за връзки с Осама,а останалите продадени в робство на *** и Мишо Бирата.Шофьорът на НСО е награден с ръкостискане първа степен,погалване по главицата и значка с лика на Вожда Пожарникар.Да живее Народната Милиция!
50
0
 
25
 
! Отговори
Гарабедчо преди 12 години
Явно и шофьорите в НСО като митничарите се назначават с ходатайство. Нафукани ***.
49
0
 
20
 
! Отговори
Марин Матев преди 12 години
Първата ми катастрофа стана заради правителствена кола (познават се по номера и бурканите). Шофьора реши да мине по еднопосочна улица, която не беше в негова полза и доста бързо ускоряваше срещу мен. 2 дни по-късно видях на бул. Витоша преобърната кола, защото пак правителствена кола беше минала на червено, отнела предимсвто....
48
2
 
22
 
! Отговори
Марин Матев преди 12 години
Не ви ли писна от злоупотребяващи с позицията си хора от държавни институции. Това са хора, които трява да работят в наша полза, а не да се страхуваме по пътищата като ги видим, защото могат да решат, че ги заплашваме и да ни избутад, застрелят... Това нормално ли е? Страхуваме се повече от полицаи, политици, шофиори на държавна служба, отколкото от терористи../.
47
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕДОСЕГАЕМИТЕ пак се издъниха!Пак другия шофьор ще бъде виновен!
46
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Глупости! Цитирам имагинерния правилник на НСО член първи единствен - "Всеки, който се докосне до кола на НСО без значение дали това отвратително престъпно деяние е било извършено физически, с поглед или мисловно е виновен без право на помилване и без значение фактите и доказателствата по случая."
45
0
 
20
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Няма смисъл да казвате кой е виновен....то се знае!
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки, който е виждал кола на НСО може да потвърди, че карат като изтървани. А закона тях не ги лови. Проблема е че те са зад бронирана кола, пък ние с наще трошки нямаме голям шанс.
43
1
 
23
 
! Отговори
FMG преди 12 години
ТЕЗИ ОТ НСО В ДИСНИЛЕНД ЛИ СА СЕ УЧИЛИ ДА КАРАТ?
42
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майтап не майтап, но преди години гард от НСО уби дъщерята на мой колега на пешеходната пътека през Софияския университет и на гарда не му направиха абсолютно нищо, дори нямаше разследване като хората, да не говорим че дори и не пордумаха за съд и прочие! Човека просто бързал по служба. Момичето беше на 22г!
41
1
 
26
 
! Отговори
с. преди 12 години
Интересно ми е къде са сега робите ***,които защитаваха шоферите-пазванти от НСО при предишните инциденти!?Като пометоха студентката със ситроена и и удряха по тавана на колата само дето терористка не я изкараха!Жалка бантустанска *** с робска психика свикнала да бъде мачкана!
40
0
 
5
 
! Отговори
Сашко до Deathstalke преди 12 години
хаха,нема от къде да го взема тоя звер,иначе с удоволствие.Макар че,така мн бързо ще им се размине,трябва после и малко на задна да ги мина,така напред-назад, поне 6 пъти.
39
1
 
15
 
! Отговори
an преди 12 години
PO TATOVO VREME TAKIVA EVTINI KATASTROFI, NIKOGA NE SA STAVALI. ZA6TOTO 6OFIORITE NA TATO, BQHA ISTINSKI PROFESIONALISTI, A NE NAZNA4AVAHA NA VUI4O I NA 4I4O PI4LQMETATA. 22 GODINI NI UPRAVLQVAT 6URO-BAJANACITE. ZATOVA I DARJAVATA BALGARIQ, SE PREVARNA V KO4INATA MUTRESTANIQ. S MUTRO-KOMUNISTI DARJAVA NE SE PRAVI. HODETE PAK I GLASUVATE ZA MUTRO-KOMUNISTITE..
38
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Панелен блок удари кола на НСО. Няма пострадали, защото поради щастлива случайност при удара служителите на НСО са излетели през прозорците и са се блъснали именно с главите напред в стената на блока. На живущите в блока е съставен акт за несъобразено местоживеене и са им разбити вратите на апартаментите, отделно домоуправителят е глобен 2 средни заплати и за назидание е бит от полицията и после отведен от качулките за кръвна проба и ДНК експертиза.