Оптимизъм! Минималната заплата скача на 270 лв.

КНСБ прогнозира компенсация на доходите от първи юли
Обновена: 30 май 2011 20:32 | 30 май 2011 20:32,
433
Оптимизъм!  Минималната заплата скача на 270 лв.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и лидерът на КНСБ Пламен ДИмитров. Снимка: БТА

Провокиран от оптимизма на социалния министър, председателят на КНСБ даде положителни прогнози за компенсацията на доходите в страната.

"Аз прогнозирам, че минималната работна заплата най-вероятно ще бъде увеличена на 270 лв., ще има и еднократно плащане към пенсионерите, но диференцирано за отделните категории“, прогнозира Димитров.

Синдикалният лидер обясни прогнозите си на база разговорите до момента с финансовото министерство, въпреки че все още не са готови окончателните варианти за компенсацията на доходите, след пресконференция в Министерския съвет.

Според Димитров увеличението на минималната работна заплата е сигурно, както и диференцирано еднократно плащане към пенсионерите спрямо размера на пенсиите.

Това, което трябва да се договори още между социалните партньори, са бюджетните заплати, минималните работни заплати по икономически дейности и особено в частния сектор.

Още по темата

Според Димитров, сигналите на правителството към частния сектор за минималното заплащане трябва да са такива, че да стимулират потреблението.

Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар на сутрешния оптимизъм на социалния му колега Тотю Младенов с думите: "Хубаво е. И аз съм оптимист за много неща“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.