Борисов повиши интереса към картофопроизводството

С 42-ма фермери са се увеличили поискалите субсидия от ДФ "Земеделие"
31 май 2011 12:22,
83
Борисов повиши интереса към картофопроизводството
Снимка: Архив Булфото

За субсидията за закупуване на посевен материал от картофи – реколта 2011, са кандидатствали 407 земеделски производители, съобщиха от Министерството на земеделието.

Интересът към схемата тази година е завишен. За сравнение, през 2010-а 365 земеделски стопани са получили субсидия. Те са произвели 17 005 дка картофи за консумация и 2991 дка за семепроизводство.

Тази година очакванията само от субсидираните стопани са да се засадят общо 22 765 дка картофи за консумация и 4037 дка за семепроизводство.

В началото на май Управителният съвет (УС) на ДФ "Земеделие" отпусна за държавната помощ бюджет в размер на 1 552 900 лв. за подпомагане на картофопроизводителите.

Средствата за конкретните земеделски производители ще бъдат договорени, след като се определи размерът на субсидията на декар от УС на Фонда.

Максималната площ, за която един земеделски производител може да сключи договор с фонд "Земеделие" за купуване на посевен материал за семепроизводство, е 80 декара, а минималната – 5 декара.

При картофите за консумация условията са максимална площ за засяване – 150 декара, а минималната – поне 5 декара.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: субсидияДФкартофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
orlin преди 12 години
tasi slujba e mnogo mrasna i otvatre i otvan i palna s bukluci, zatova ne slagate snimki i video, a slujitelite sa mafioti i vie kato gi kriete - samo lajete sebe si
74
0
 
3
 
! Отговори
Земеделски преди 12 години
Призовавам най-сериозно всички драскачи във Форумите - Братя.........да послушаме примиера и да излизаме на полето да съдим картофи, че и пари за паметник му събират вече в Самоков и Смолян ( В едната му ръка картоф в другата шланга
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА САБАКАТА КОМУНИСТА И ВЛАКАНЯМА СЪВЕТСКИ ФИЛМ БЕЗ ВЛАК КОМУНИСТИТЕ ЗАТЛАЧИХА И ГОВОРА И МИСЛИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЪС САБАКАТА Е ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ САБАКАТА СЕ ОТЪРСИ ОТ БЪЛХИТЕ И ВЕЧЕ МНОГО МНОГО у м н о КУЧЕ АМА ПАК Е КУЧЕББ ВИ РАЗРИТА КАНЧЕТАТА ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА И СЕГА ПИКАЕТЕ ГАААААААААААЗ
72
3
 
5
 
! Отговори
Брамбур преди 12 години
Голям смях, картофа проявил голям интерес към картофите.
71
2
 
7
 
! Отговори
Срам ме е !! преди 12 години
Да купувам картофи и боб от Египет!!!България до 1939 год е била сериозен износител на земеделска продукция!!!Прав е премиера!!
70
1
 
2
 
! Отговори
Срам ме е !! преди 12 години
Да купувам картофи и боб от Египет!!!България до 1939 год е била сериозен износител на земеделска продукция!!!Прав е премиера!!
69
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 12 години
Тиквата да сади картофи и да прати българсиките мигове да потушават протестите в Гърция ако не паднат сами до там
68
0
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
Няма да споря с теб.Ти си като кучето което лае и скача да нахапе влака на прелеза.На влака за сабаката не му пука,а сабаката подвива опашка и отива в кучкарника с гордото самочувствие,че влака не е посмял да му се озъби.Освен това писането с големи букви е характерно за хората с ниско самочувствие и широк спектър от комплекси.Психолозите обикновенно класифицират в тази група лица сексуално насилвани като малки или такива с деспотични майки/аристократки/провокирали Едипов комплекс и импотенция!
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
егати пропадналата държавааа
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Герб и БСП
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tука в България сме толкова пропаднали вече, че ако имаш дете и му се учи не можеш да му помогнеш с пари за образованието защото няма от къде. До къде стигнахме другари и другарки..
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙТО КАЗВА ЧЕ ШУМКАРИТЕ ИЗБИХА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА Е Т Ъ П.КОЙТО КАЗВА ЧЕ НА КОМУНИСТИТЕ ДЕЦАТА УЧАТ В НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ ЗАПАДНИ УЧИЛИЩА Е Т Ъ ПКОЙТО КАЗВА ЧЕ ДРУГАРИТЕ ПРЕСВОИХА ИЛИ ПОДАРИХА НА ДРУГАРИТЕ -ЗАВОДИ ГОРИ ПЛАЖОВЕ БАНКИ Е ТЪПДА *** СМЕ ЗАЩОТО ВИ ТЪРПИМИЗПОЛИЧАРИ БЯХА ДЯДОВЦИТЕ ВИ ПРЕДИ ДА РАЗВЕЯТ ЧЕРВЕНИТЕ БАЙРАЦИ А СЕГА ВИЕ СТЕ КАПИТАЛИСТИ -НО С ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА КАПИТАЛИОНЯ СЪЩИЯ НАРОД ЗА КОГОТО ПЛАЧЕТЕ ПО ПАРТИЙНИ СЪБРАНИЯ КАТО ВДОВИЦА ЗА
63
1
 
5
 
! Отговори
от Европа ама западн преди 12 години
Не свършиха ли гадните комунисти в България
62
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
ако комунистите т.е.всички партии не си отидат,на есен избори няма и да има.Стига толкова едни и същи шумкари от 65 години.Долу парламента,президента,партии..да жиевее демократична България и българския народ...турците в анадола
61
4
 
8
 
! Отговори
До 64-ти преди 12 години
Браво за отговора.Добре го нахрани...Лошото е,че електората на герберастите е крайно *** и едва ли ще те разбере какво точно искаш да му кажеш.И на мен ми писна разни заблудени овце,да наричат всички които не харесват ББ и прочие комунисти.Наесен,другари герберасти ще се броят пилците...
60
3
 
6
 
! Отговори
До 62 преди 12 години
Ти вероятно си от аристокрацията с потури разнасяла мускали из "Европата" и на връщане пирдобила диплома от ханделшулето в Лайпциг за "гросист".Такива са ви и познанията по английски език -"конкрачулейшън"!На всеки противник на агресивната простащина вие викате "***",щото иманентно присъщата ви простащина извиква у вас първосигналния опит за лечение на комплексите ви.Нали победихте бе ***,що не осъдихте никой за откраднати пари!А вие с плоските си мозъци колко заработихте.Изполичари!
59
0
 
2
 
! Отговори
462 преди 12 години
Аз пък чух за дефицит миналата година.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 59ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СТИГА СЕ ПЪНА И ОБИЖДА ВИЕ ОТ МАЙТАП МАЙ НЕ РАЗБИРАТЕ И С РОГАТА НАПРЕД ВРАГЪТ ДА СРАЗИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!ХЕ ХЕ ТО МОМЧЕТО РАЗКАЗВА ВИЦ А КУМУНЕТО НА ЧЕСТ СЕ ОБИЖДАОТ КОГА Е ЕВРОТО?ВИЦА СИ Е ВИЦ!БОЙКО СЪБРА ПРОФЕСОРИ ОТ КРЪСТОВИЩАТА/МАЙ ВИЗИРАШ ЗДРАВНАТА МИНИСТЪРКА/ АМА СЛЕД 1944 ВИЕ ГИ ДОВЕДОХТЕ ОТ ШУМАТА И РАЗСТРЕЛЯХТЕ ДЕ ЩО ИМАШЕ УМНО И ИЗУЧЕНО В ЕВРОПА!СЕГА ДЕЦАТА ВИ УЧАТ В ЕВРОПА С ОТКРАДНАТИ ПАРИ!
57
2
 
3
 
! Отговори
Нана преди 12 години
Васа Ганчева гласува за ГЕРБ...
56
2
 
10
 
! Отговори
До ванко преди 12 години
Абе верно,че на такива *** името трябва да се пише с малка буква.От колко години е еврото ,бе илитерат? От 50??? Ти ще вземеш наградата за най-глупав и най-смешен шут,близач на гербери.Ей такива като теб интЕлегенти доведе от кръстовищата по учрежденията вожда ви.