Няма искане за втора джамия в София

Нека си подадат документите и ще видим, заяви Фанкъдова
3 юни 2011 14:46,
48
Няма искане за втора джамия в София
Снимка: Архив Булфото

В Столичната община не е постъпвало искане за разрешение на строителството на втора джамия в София. Това обяви пред журналисти кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Въпросът на медиите бе провокиран от обявеното от ДПС учудване за липсата на разрешение на компетентните власти за изграждането на втори мюсюлмански храм в София.

В Народното събрание Лютви Местан заяви, че само така ще се реши проблемът с изнесените килимчета на молещите се на тротоара на бул. „Мария Луиза“.

Йорданка Фандъкова посочи, че в общината няма отправен такъв въпрос. "Нека си подадат документи и ще видим какви са  възможностите", посочи още кметицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Хубаво е,че турците са вярващи,нека си искат да си се молят.НО тук в Православната столица-София им стига ЕДНА джамия.Правителството и Св.Синод трябва да изграждат повече православни храмове.Колкото повече църкви,толкова по-добре.Трябва да има най-малко 3 православни храма във всеки квартал на София! Тези българи,които са вярващи трябва да са информирани относно тяхното вероизповедание-именно Св.Православие.
46
0
 
0
 
! Отговори
мен 2 преди 12 години
от епитетите заключавам - БЪЛГАРИНО МНОГО СИ ИЗПРОСТЯЛ не беше такъв , този гняв можеби се дължи на афганистанския ти произход (ТАЛИБАНИН) . КЪДЕТО ИМА ТАЛИБАНИ ТАМ ИМА ВЕЧНО РАЗМИРИЦИ ЗАТОВА БАЛКАНИТЕ СА БАРУТНИЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА . ЗАЩО С МИР НЕ СИ ОТИДЕТЕ ТАМ ОТ КАДЕТО СТЕ ДОШЛИ . ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ ДА ЗАЖИВЕЕМ СПОКОЙНО , КУЛТУРНО И ХИГЕНИЧНО - почнахте да се бръснете , голяма част си мият *** БРАВО а обрязването след още малко време все пак талибанин трудно се култивират
45
0
 
1
 
! Отговори
Винех преди 12 години
Не ги ли е срам политиците дори да си помислят да строят нова джамия?!?! До преди няма 100 години още сме воювали с турците!Нашите дядовци са загивали без страх на бойното поле,за да премахнат османските ***!А сега какво се случва....Тежко ти Българиоо, за тебе те умряха, една бе ти достайна зарад тях.
44
0
 
1
 
! Отговори
do 43 преди 12 години
Tazi djamiq ne e samo za turcite ve vie ne razbrahte li tam se molqt vsicki musulmani ot diplomaticheskiq korpus na arabite ,tupi ste kvo da pravim tolkova vi seche pipeto
43
3
 
1
 
! Отговори
Отново Хелзо преди 12 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕКолкото джамии има в България, толкова църкви в Турция. Ако в София има 2 джамии в Анкара ще има 2 църкви. В колкото градове и села в България има джамии, в толкова ще има църкви в Турция. Към българите ще се отнасят с почит, без да им бъде пречено да се разхождат с расо, кръст и да си проповядват от църквите.На християнските жени ще им е позволено да ходят без забрадки или други турски дрехи.Библията ще бъде преведена на турски език.Съгласни?
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кметица да прочете закона:Глава втораОсигуряване и опазване на обществения редЧл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се на територията на СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели.
41
0
 
3
 
! Отговори
до фандъкова преди 12 години
А искане за гей-парад на 18 юни има ли в Общината?
40
3
 
2
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Ето го и средностатистическия представител на вкиснатия фес - номер 39 - разпенил се е и обижда на "кюрд" хахаахх :) Ей, тъпо парче, тук е Цивилизацията - с главно "Ц" ! Бях ли достатъчно ясен или да ти го напиша по-бавно и на арабски с почерк като в корана (с малко "к") ???
39
3
 
1
 
! Отговори
ot 35 do 38 преди 12 години
Ave mirizlivi gladni gadni tsarvuli idete da pasete svinete porove ne znaete g.... si da miete tuka akul shte davate,na vas mqstoto vi e v Diarbekir pri kurdskite vi bratq
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусни фесляци, искали втора джамия!! Аз пък не искам нито първата джамия, нито тях. Нали сме демократична държава. Дайте да направим референдум и да видим иска ли мнозинството в страната да има джамии и партии като ДПС. И ако не, тогава да хващат пътя всички миризливи анадолски павиани към Малко Търново и никога да не се връщат! Гаранция, че в България никой няма да реве за тях и до една седмица кривите им фесляшки мутри ще са забравени!
37
2
 
3
 
! Отговори
Ако се построи преди 12 години
друга джамия в София:1. Сегашната да стане музей.2. Новата да се построи извън града, за да не безпокои гражданите с песните от минарето. Дотам може да се уреди транспорт, съобразен с часовете на молитвите /за тези, които нямат лични автомобили/.3. Големината на новата джамия да се съобрази с това, че на молитва ходят предимно чужденци, които са временно в България. Софийските мюсюлмани, които ходят на молитва, са малко на брой и в по-голямата си част са възрастни хора.
36
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
А на тая *** от снимката - мюсюлманите от джамията да и смъкнат перуката и да се помолят малко върху нея... *** *** ! Не съм от София ама вече съм изнервен заради наглостта на вкиснатите потурняци !!!
35
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
34, а нима ти забравяш, че в тази държава цивеят НЕ-МЮСЛМАНИ, които плащат МНОГО ПЪТИ ПОВЕЧЕ данъци от мюсюлманите ? Нима, *** миризлив, смяташ, че да изпълняваш задълженията си към Република България - плащането на данъци, е достатъчен повод да се изсереш на метеното ??? За това никой не ви иска в цивилизацията - ЗАЩОТО Я ОСИРАТЕ !!!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vie may zabravihte che v taq darjava jiveyat i musulmani korenno naselenie ,koito si plashtat danucite
33
3
 
5
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
До 32:Добре,да си построят,ама и във всички ислямски страни да има църкви,като и християните да могат спокойно да тачат своята религия и обичаи.Хубаво е да си толерантен,ама все пак трябва да се отговаря със същото.Ако ли не,тогава сблъсъкът е неизбежен.Аз смятам,че християните са достатъчно толерантни с мюсюлманите,докато обратното положение е възможно в много малка степен.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от простаци живеещи в Средновековието, нека хората си построят храмове-джамии, синагоги, езически храмове, пагоди, църкви, но гладния българин само може да се заяжда за глупости, друго неможе.
31
4
 
4
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
За къде да си подадат документите за кандидатстване?За някоя гимназия ли,г-жо Фандъкова?
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаме втора българска църква в Истанбул!
29
1
 
8
 
! Отговори
arsenal преди 12 години
в българия хора не останаха.това не е държава а племе.нито русия нито кийто и да е ще ни помогне ако турция ни пороби.Който ни освободи, той ще ни пороби.-Васил Левски.така и стана.сложиха батенберг и го командваха но той след време спря да ги слуша и веднга искаха оставка.след абдикацията му руските политици се установиха и за малко русия да ни окупира.
28
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 21. С теб съм. Подкрепям изцяло идеята ако тръгне да се строй втора джамия в София да забраним строителството. Вчера в предаването на Слави правилно бе повдигнат въпроса за джамиите и че ако ще се струи втора, то да се направи референдум в София и да се види дали населението иска това.