20 млн. лв ще струва увеличението на заплатата

Според министър Младенов България излиза от кризата
Обновена: 6 юни 2011 19:40 | 6 юни 2011 19:36,
71
20 млн. лв ще струва увеличението на заплатата
Тотю Младенов. Снимка: Булфото

"Около 19.9 милиона лева допълнително до края на годината ще струва увеличението на минималната работна заплата на 270 лева“, заяви пред журналисти в Златоград министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той не се ангажира с прогноза как ще се актуализират пенсиите и обясни, че още чака разчетите на Министерство на финансите и НОИ.

"Решението за определяне на минимална заплата от 270 лева от 1 юли ще се обсъди окончателно на заседание на МС в сряда, а до 10 дни се очаква да стане ясен и размерът на увеличение при пенсиите“, заяви министър Тотю Младенов.

По негови думи промяната в минималната работна заплата ще доведе автоматично до увеличение на заплащането и в други сектори, в които браншовите минимални заплати са обвързани с коефициент спрямо минималната за страната.

Длъжни сме да компенсираме доходите на най-бедните, отново подчерта социалният министър.

Според Младенов в редица сектори се забелязва, че България излиза от кризата.

Още по темата

Социалният министър откри в Златоград Център за социална подкрепа, съфинансиран с 236 хил. лв. от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Центърът ще осигурява консултантска помощ и подкрепа за деца в риск и семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
То си му личи на Тотю, че е лъжец-само му вижте лицето-надменна ***.
66
0
 
2
 
! Отговори
нюню преди 12 години
изравнявате цените на стоките с тези от европейския съюз и искате да оцеляваме с нашите заплати - за какъв --- сме в европейския съюз и кога ще заживеем като европейците - докога децата ни ще слугуват в Европата с по 2 висши образования и до кога пенкионерите ще *** като мухи в нищета - знаете ли колко са неосигурените безработни в България- всички тия които не са в бюрата на труда и тези хора нямат пари за осигуровки и пари за лекари - те умират - един загиващ народ сме сред шайка крадци
65
0
 
1
 
! Отговори
svetlin преди 12 години
tosi go marsi da se obrasne, ta parite li e prebroil vqrno...ne vqrvam ...ot samolet se vijda kolko go marsi...
64
1
 
1
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
Ей червените охлювчета с нова теза излизат ... сега са мръсни управляващи дето вдигат заплатата, за да съсъпят бизнеса. Глупавички, смешни, малки червени човечета, нали вашия вожд щял да си приписва тоз "успех" хехех ... А вие какво всъщност искате?
63
0
 
6
 
! Отговори
Sid преди 12 години
Никога не си губете времето да четете или да изразявате мнението си във вести.бгЦензурираха ме и не ме допускат да пиша там защото изразих мнение срещу Каролев който нарича българите Мързеливи,нямали производителност,а искали по-високи заплати.Това което написах е че 1 милион българи произвеждат в чужбина ,каква производителност иска да има и при настоящата безработица.Сами преценете дали заслужава цензура такъв коментар
62
0
 
3
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
Увеичението ще засегне бюджетния сектор и тези 20 мил. всъщност са за ***. и за социални помощи. Не виждам с какво ще засегне бизнеса - че ще се наложи да вдигнат заплатата на чистачката с 30 лв. ли? Единствено служители на фирми на договори обвързани с мин. раб. заплата ще почувстват някакво мин. увеличение.
61
0
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Не вярвам да има пари за това планирано увеличение, което мога да кажа даже и че не е планирано, а изсипано предизборно! Добре, ще увеличат, но после ще го вземат четворно и петорно! Нали не мислите, че бизнесът /дребния и среден бизнес/ ще издържи, оттам ще има още съкращения и намалява покупателната способност, което води до срив в икономиката! То икономика няма, приходи няма, имаше национализация на пенсионния фонд, на здравния резерв, имаше изцоцване на фискалния резерв! Откъде пари питам?
60
2
 
10
 
! Отговори
20млн.1 км магистрал преди 12 години
ЛЪСВАТ ПОРЕДНИТЕ ЛЪЖИ НА ГЕРБ-аджиите И ЛИЧНО НА ТИКВАТА ИМ,ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ/ЗАЩОТО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЩЕ СТАНЕ ОТ ЧАСТНИЯ БИЗНЕС НА ПРАКТИКА,КОЕТО Е И УДАР ВЪРХУ НЕГО/.ДА СИ СПОМНИМ КОЛКО СТРУВА 1 КМ. БОЙКОВА МАГИСТРАЛА-ТОЧНО 20 МИЛИОНА ЛВ.,СРЕЩУ 1 МИЛИОН НА ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.ЕТО ТОВА Е ЦЕНАТА НА МУТРЕНСКОТО ЕГО.ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕДНИТЕ,КОИТО СА 3/4 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ОТ КОИТО НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ ЩЕ ИМ ПОДХВЪРЛИ ЖАЛКИ ПОДАЯНИЯ-ПРЕДИЗБОРНО.
59
0
 
6
 
! Отговори
интересно преди 12 години
хммм, ако някой раздели сумата 20 000 000 на 30 (сумата с която се вдига минималната заплата), за да види горе долу за колко души средно ще са тези пари, се получава едно изключително интересно число :) П.П. това малко за да разведри обстановката
58
3
 
13
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 12 години
ББ сложи в малкия си джоб всички досегашни правителства....нема такъв крадец......
57
0
 
2
 
! Отговори
Не не верно! преди 12 години
Е, значи ще е увеличение с 5 стотинки :)
56
0
 
7
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Той много закъснял бе,Дянката ни изкара от кризата още 2010г.,Тотката пак си е поркал и не е разбрал.......
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тези 30 лева ще купя трима *** да не гласуват за ГЕРБ!
54
0
 
5
 
! Отговори
Не разбирам! преди 12 години
На кого ще струва двадесет милиона лева и за чии заплати става дума?Работника ,който се труди изкарва тези пари . Може би печалбите на собственниците на фирми ще намалеят и това отчитат...На учители , полицаи , и пр. чиновници , заплатите са им от данъците на работещите. Дали от тях са тези милиони?
53
0
 
12
 
! Отговори
Посетител преди 12 години
30лв ... страшна работа .... пълен смях
52
0
 
12
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
България излиза от кризата и влиза в матрицата !
51
0
 
12
 
! Отговори
bb преди 12 години
Що не вземат да се разберат Тотю и Дянков по въпроса за излизането от кризата. Дянков обяви края на кризата април 2010г. Тоя Тотю чак сега загря - юни 2011. Те това са велики умове!
50
0
 
11
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
"Решението за определяне на минимална заплата от 270 лева от 1 юли ще се обсъди окончателно на заседание на МС в сряда, а до 10 дни се очаква да стане ясен и размерът на увеличение при пенсиите, Какво ще определяте бе *** до сега трябваше да е определена 100 пати .Ето това е бг мафия.И Защо си траем още това е интересно.
49
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия 20 000 000 са по-малко от 2% от парите от данъците ни, които "държавата" пилее за издръжката на безполезните ушеви прасета.Тоест ако бъдат съкратени само 2% от 60-те хиляди дебелогъзи т.нар. "полицаи", които очевидно не вършат работа колкото за 600 решителни мъже - и парите ще се избият.
48
1
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Минималната работа заплата от край време се ползва само за изчисляване на социалните плащания и помощите. С други думи - вдигаме надницата на римляните.