20 млн. лв ще струва увеличението на заплатата

Според министър Младенов България излиза от кризата
Обновена: 6 юни 2011 19:40 | 6 юни 2011 19:36,
71
20 млн. лв ще струва увеличението на заплатата
Тотю Младенов. Снимка: Булфото

"Около 19.9 милиона лева допълнително до края на годината ще струва увеличението на минималната работна заплата на 270 лева“, заяви пред журналисти в Златоград министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той не се ангажира с прогноза как ще се актуализират пенсиите и обясни, че още чака разчетите на Министерство на финансите и НОИ.

"Решението за определяне на минимална заплата от 270 лева от 1 юли ще се обсъди окончателно на заседание на МС в сряда, а до 10 дни се очаква да стане ясен и размерът на увеличение при пенсиите“, заяви министър Тотю Младенов.

По негови думи промяната в минималната работна заплата ще доведе автоматично до увеличение на заплащането и в други сектори, в които браншовите минимални заплати са обвързани с коефициент спрямо минималната за страната.

Длъжни сме да компенсираме доходите на най-бедните, отново подчерта социалният министър.

Според Младенов в редица сектори се забелязва, че България излиза от кризата.

Още по темата

Социалният министър откри в Златоград Център за социална подкрепа, съфинансиран с 236 хил. лв. от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Центърът ще осигурява консултантска помощ и подкрепа за деца в риск и семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
до22 преди 12 години
Не си прав,депутатската заплата е на база среднобюджетната за страната според НСИ.И градски оправи си правописа.
26
0
 
15
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Така. Да направим сметката.19.9 млн. лв. необходими за увеличаване на минималната заплата до края на годината. Остават 6 месеца.Като извършим съответните аритметични действия се оказва, че хората с минимална заплата са 1105555 човека. Това е голата истина. Средна класа а? Беднотия до шия. Бедност до степен на затъпяване и загуба на чувството за чест, достоинство, загуба на инстинктите за самосъхранение на нацията. Виновниците ги знаем - всички управлявали след 1989. Включително и сегашните.....
25
2
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Мойто момче депутатите са имотни брокери - банкери с милиони -просто си крият и перат парите чрез трети лица и олигарси - за да си депутат или нещо в България трябва да си родил с доносническо потекло и да си близък до БКП -БСП -ГЕРБ
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо коментираме това нещастно правителство а не излезнем и ги пратим където им е мястото.На бабуина това му трябва,той е голям на вид но със заешко сърце.
23
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 12 години
БСП и Герб - Ще спонсорирате 1 олигарс по малко и готово - че Гърция издигнаха плакат - тихо да не събудим българите и никой не отрази понеже ДДС олигарсите чрез държавно спонсорство и наливане на пари купиха медийте - а олигарсите при протести няма да помогнат затова намалявате геноцита с 30лв
22
1
 
11
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Свдигането на минималната заплата се вдигат и заплатите на дупедатите,понеже тя се базира на минималната заплата ,Това не го казвате нали ,долни нямам думи
21
0
 
13
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Абе този в ред лие ?? Тя в Българея още не е започналаДолни мафийоти
20
0
 
15
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Какво излизане бе,закопахте ни,мамка ви ***!
19
0
 
9
 
! Отговори
ХиХи преди 12 години
Ох сега тази дървена глава взе да излиза от кризата. Бе главо дърване защо тогава сте стиснали кесията, няма пари за образование, здравеопазване..... ама излизаме от кризата. Бе тези министри не са български, най вероятно не живеят в България или са най - големите "Гъонсурати". Дали по 20 лв. вересия и сега народа трябва да им ближе з......ците, не че тука сред писещите няма такива. Ади лека вечер и приятно ***.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен е страшна простотия ако я вдигнат е бая глупаво - при положение, че не е разчетено в бюджета. Би трябвало да я вдигат с новия бюджет.Цялата работа е ПР акция за изборите. А така може да изпуснат дефицита над 3%, което ще ни отдалечи още от еврозоната.
17
0
 
12
 
! Отговори
кризата преди 12 години
На Тотю му се иска така че България да е вече излязла от кризата,но България ще продължава да е в криза.Дигат се заплатите но и на дипотатите се дигат,а от къде ще дойдат ,когато работниците които произвеждат са по-малко от държавните служители и пенсионерите.Но има и много безработни които неполучават никакви помощи, но същото време всички роми от гетата получават.Какво се прави за безработицата. А сега ще започне растеш на цените които и сега са непосилни на българския джоб.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Длъжни сме да компенсираме доходите на най-бедните, отново подчерта социалният министър. Не само на най-бедните ***/най-бедни в голяма част са най-необразованите/длъжни сте да осигурите адекватно заплащане и на хората инвестирали в образованието си с надежда за по добър живот.Ама тях по трудно ще ги купите предизборно.
15
0
 
7
 
! Отговори
erty преди 12 години
Най важното е 4е се изкарваме голяма раабота а то е срам и позор.
14
0
 
11
 
! Отговори
попа преди 12 години
Вижте му лицето само,очите,този тип е толкова корумпиран и безкруполен,че е очевадно.Всички са до един такива,замажат очите на хората,па се изфукат...а ние кво да ги правим тези 270 лева бе ***?Какво може да се каже,освен Бог да пази България.
13
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
това със заплатите и пенсиите да не бонус заради 13.06. ,а дали ще почиваме този ден
12
0
 
3
 
! Отговори
DANAKOPLATEC преди 12 години
POMO6TI ZA SAMOTNI MAIKI S 6 DECA SA6O SE VDIGAT S DANACITE NOVI
11
2
 
8
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Заплатите се вдигат в държавния сектор - в частния работодателят може да плаща и много по-високи, но не по-ниско от 270лв по трудов договор - иначе може да дава на ръка отгоре, но ще осигурява работника най-малко върху 270.Затова става дума - частни работодатели не може да осигурявате върху по-малко от 270 лв на месец.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък според мен Герберите много скоро ще излязат от управлението на страната.За доброто на България!
9
1
 
6
 
! Отговори
asd преди 12 години
a kolko vi be6e pe4albata ot diganeto na hratana bastuni
8
0
 
16
 
! Отговори
nofx преди 12 години
На мен също ми е интересно, вдигат ли се заплатите и в държавния сектор?