Лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата в Пазарджик?

Стефан Константинов иска да санкционира виновния екип
Обновена: 21 юни 2011 15:36 | 21 юни 2011 15:20,
54
Лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата в Пазарджик?
Снимка: Архив Булфото

Проверка на Министерството на здравеопазването (МЗ) е установила, че „груби пропуски в работата на лекарския екип са довели до смъртта на едно от четирите новородени бебета в болницата в Пазарджик, починали през последните няколко дни“.

Резултата от проверката съобщи здравният министър д-р Стефан Константинов, който участва в семинар за финансирането на болничната помощ в България.

За по-малко от седмица четири бебета починаха в АГ отделението на пазарджишката болница. До момента има данни, че едното бебе е мъртвородено, две новородени са починали заради вродени малформации, а четвърто – заради усложнения при раждането.

Именно заради смъртта на това бебе здравният министър се закани, че ще санкционира екипа. Константинов уточни, че самото раждане не е извършено по нормален път.

Още по темата

„Не мога да се съглася, че шест часа е време, през което да не се прецени какво точно трябва да се направи, така че от седалищното предлежание може да се направи и нормално раждане. Въпрос е точно на преценка и са имали достатъчно време да я направят. Последствията ще бъдат тежки. Те са индивидуални за екипа, който е бил на работа", заяви здравният министър.

Същевременно от Окръжната прокуратура в Пазарджик заявиха, че на този етап е рано да се говори за лекарска грешка.

Все още не е приключило събирането на доказателства и се проверяват всички възможни причини за смъртта на бебетата, а обвинението работи и по версията за лекарска грешка, обясни пред кореспондента ни говорителят на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова.

Разпитани са медицинските екипи, извършили изражданията, както и самите родилки.

Стана ясно още и че районната здравна инспекция в Пазарджик и здравното министерство не са били уведомени навреме за фаталните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Tova 4udovi6te e bil i v Trqvna.Tam predi 11 godini sa6to po negova vina ima6e smarten slu4ai.Be6e ob6testvena taina za negovoto piqnstvo.DANO NAI POSLE POLU4I VAZMEZDIE NO JALKO ZA MALKITE DU6ICI
50
2
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 12 години
Този Атев е един от най-пияните лекари в цялата болница в Пазарджик. Учудвам се, че чак сега се случи лошото. Но просто беше неизбежно. Не му е за пръв път до води раждане пиян. Жалко за дечицата!Сега всички негови колеги са длъжни да бъдат честни и да не го защитават! Такива като него нямат място в болниците. Те уронват авторитета на всички останали медицински лица, които съвестно си вършат работата.
49
2
 
1
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
dnes lekarite ti gledat v racete pri vlizaneto ti pri tqh.ako nqmaw portfeil i torbi4ka si polu4avaw lekarska grewka ako si nosiw potrfeil i torbi4ka si polu4avaw neobhodimoto lekarsko vnimanie. TOVA E ISTINATA kolkoto i da si zatvarqte o4ite. PRIZNAITE SI SAMI ZA SEBE SI.
48
0
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
ЦвъЦвъ незабавно да прочете в парламента СРС-тата по случая!
47
0
 
8
 
! Отговори
по полека преди 12 години
Всичко се връща на тоя свят!!!Съчувствам на Лекаря точно толкова ,колкото и на семействата.Шока от три поредни смърни случай може да смаже и най- стабилната психика!!това си е ЧП!!
46
1
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Стига глупости бе!!Еднна трагедия за 4 семейства + едно лекарско !!Защото Лекаря е двойно пострадал - и като човек и като професионалист.Запазете мълчание и мъничко уважение към скръбта на всички!!!
45
3
 
1
 
! Отговори
droga преди 12 години
pa tiya nenormalnisi koi gi naznacava na rabota pa te pocnaha da izbivat naseto bideste takiva nyamat rabota v bg
44
2
 
5
 
! Отговори
от града преди 12 години
ТО в Пазарджик зам.председателката на съда МАЙА ПОПОВА е Пиянка а какво остана някакви си доктори .Завеждащия АГ-то закусва с 200гр водка ,а за подчинените му какво остава.Тъжна и грозна картина
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според майката на едно от починалите на 15-ти юни деца, именно лекарят е виновен за смъртта на бебето й. Смъртта на две от тях се разследва от окръжната прокуратура в Пазарджик - образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, пише още изданието и разказва: Първото починало бебе е родено малко след 1 ч от 27-годишната Шукре Трампова от Сърница. То живее около час след раждането и умира. Аутопсията доказва, че е с вродени малформации на белия дроб и диафрагмата, несъвместими с човешкия живот. Разследването за неговата смърт вероятно ще бъде прекратено заради липса на данни за престъпление, след като станат ясни резултатите от всички съдебномедицински експертизи, съобщиха запознати. Тъкмо бащата на това бебе обаче подава сигнал в областната полицейска дирекция и той става повод за разследване, уточнява ежедневникът.
42
9
 
3
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Тъжно,много тъжно ,вече избиват децата ни още при раждането зада нямат никакъв шанс .Да живее България .....
41
3
 
15
 
! Отговори
student po medicina преди 12 години
zdravei 17...prosto ne moga da ti si predstavq kakuv chovek trqbva da si, za da izkajesh tolkova nekompetentno mnenie...obuchenieto sama sum si platila, sega dori go napraviha dvoino...plashtame 450 lv na semestar - asistentite ni vzimat po 70 lv za da vodqt grupa.mikroskopskite preparati sa ot 1980 g...pacientite podpisvat informirano suglasie che sa v universitetska bolnica i posle ni otkazvat da im zadadem 2 vaprosa...I KAKVO DULJA NA OBSHTESTVOTO AZ?ahahahah...smeshni ste vsichkite
40
0
 
16
 
! Отговори
Римско право преди 12 години
Всеки се счита за невинен до доказване на обратното!!Дори или най- вече лекарските екипи.
39
1
 
16
 
! Отговори
Веска преди 12 години
А бе като знам в Англия здравеопазването какво е и как гледат бременните тука сме цвете, да знаете! Даже българки взеха да си идват тук да раждат. А пък моя близка така я окепазиха, нямам думи, за малко да я изтърват. Но виновните лекари да си носят последствията.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Недей само да искаш а го направи!
37
0
 
4
 
! Отговори
POCEH преди 12 години
до38,ц, дори много повече
36
2
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
и толкова не получаваш...Може би животните тук получават повече от хората?!?!?!
35
4
 
15
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Ти май не си попадал в болница?...Ако беше, щеше да видиш ,че не само докторите са под всякаква критика -като почнеш от санитарките дето и *** не ти сменят без да вземат пари за това ,нито бъбрековидно легенче ти подават...нито пък сестрите можеш ги види някъде ,нито пък отношение ....абе изобщо....не знам!
34
11
 
9
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
При всеки нов случаи, коментиращите тук си пишем едно и също - ние псуваме по лекарите, те по нас и така... Вече не виждам никакъв смисъл да обяснявам колко е долно и гнусно да убиеш дете, понеже родителите му не са могли да ти платят подкупа, които си им поискал... Господ ще ги съди тези "лекари", защото както се вижда, държавата ние безсилна да го направи.
33
5
 
6
 
! Отговори
POCEH преди 12 години
до 33, ми за колкото плащаш, толкова и получаваш
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ГЕРБ се нас*ре - умира дете!