Комисията за контрол на ДАНС иска бързо втора джамия

Волен Сидеров отговори с призив за връщане на вероучението в училище
Обновена: 6 юли 2011 22:39 | 6 юли 2011 22:38,
228
Комисията за контрол на ДАНС иска бързо втора джамия
Снимка: Архив Булфото
Парламентарната комисия за контрол на ДАНС ще препоръча на Столичната община да задейства максимално бързо въпроса с решението за построяване на втора джамия в София.
 
Това каза ротационният председател на комисията Камен Костадинов след заседанието й, на което бе изслушан главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.
 
“Депутатите ще опитат да помогнат Висшият мюсюлмански институт да получи по-бързо акредитация. Това е начин да бъде решен проблемът с обучението на българи по ислям”, каза Костадинов.
 
Пред депутатите Хаджи пояснил, че в момента те изучават вероучението в чужбина, а там по-лесно могат да се отклонят от традиционни за България форми на вероизповеданието.
 
Волен Сидеров заяви, че столицата няма нужда от втора джамия и обясни идеята си за въвеждане на вероучението такова, каквото е било преди 1944 г.
 
Според него в момента се предлага обучение по история на религиите, което  е различно, защото българите като православни християни в по-голямата си част, трябва да познават по-добре принципите на религията си.
 
„Г-н Борисов някъде каза, че е за вероучение – няма никакъв проблем, той ако е за вероучение – има мнозинството в парламента”, посочи още лидерът на Атака. 
 
Камен Костадино каза пред журналисти, че към главния мюфтия е имало въпроси дали поддържат връзка с чужди дипломати. 
 
Хаджи е отговорил, че ползват помощта на религиозния аташе на Турция, когато имат теологични въпроси, като например уточняването на часа на молитвата или тълкуване на Корана.
 
Волен Сидеров пък коментира, че според него не е редно българското мюфтийство да поддържа връзки с чужди дипломати. 
 
„Специално за мен, това е тревожно, защото означава, че една религиозна организация комуникира с представител на чужда държава дипломат, който е поставен там от държавна институция”,заяви той. 
 
Лидерът на „Атака“ отново повтори, че има доказателства, че мюфтийството се финансира от Турция и пак обеща да ги представи пред гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
0
 
! Отговори
deteto mi преди 12 години
... политици долни!?... за едното нищо ще скарат народа...!! всичко е политика и игра такава съответни и колкото по бързо го разбере народа толкова е по добре е за общото благо.... голяма част от турци,арменци,евреи,*** и т.н. са по българи и от българите....!?
218
2
 
0
 
! Отговори
jumpi преди 12 години
Не приятелю, жалко е че има такива като теб, и Хитлер е избивал евреите а не мюсюлманите, да обогатя познанията ти по история малко!Вижда се , че за теб светът е твоето село, и добре че поне са ви пуснали интернет, за да има къде да си изливаш комплексите!!!
217
3
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Пич недей зна много щото тука у мое село наш кво става с такива като теб мюсюлмани така да ги наречем...Ще ми се наредат така и нема да напряят път хахах цело село че се саберем и под ножа.........ПРЕДИ ВИЕ НАС,НО СЕГА ДОЙДЕ РЕД НИЕ ВАС *** !!ЖАЛКО,ЧЕ ХИТЛЕР НЕ Е УСПЯЛ ДА ВИ НАПРАВИ *** САПАДЖАНИ.
216
2
 
0
 
! Отговори
jumpi преди 12 години
А между другото, тези които са негативно настроени към мюсюлманите, ще трябва да избират, или да спрат да пречат за изграждането на друг молитвен дом "защото има нужда от това", или да продължават да ни гледат и заобикалят в петък на тротоара пред централната джамия"защото в този ден тя е препълнена, и няма място за желаещите да изпълнят молитвата си"!!!
215
3
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Аве еййййй кви са тия джамийски простотии?!НЕ НА ДЖАМИЙТЕ!!!!! Не Ви ли писна да слушате тоя ходжа ли къвто е там постоянно как пей на някъв измислен език?Събуди се народе,събуди се и се вземи в ръце!Къде сте видяли по света някъде да се чува ходжата как пей постоянно?Къде сте видели по чужбина някой да говори на неговия си роден език,освен ако не е турист?В БЪЛГАРИЯ се говори на БЪЛГАРСКИ,не сме длъжни да слушаме турска реч и ходжи как пеят!!Нека ги запалят всичките!Помнете делото на дедите ни!
214
3
 
1
 
! Отговори
jumpi преди 12 години
Аман от некомпетентност!!!А пък и теб кой те е изтормозил толкова много, не знам какво е определителното в това,че съм българин, аз съм свободен да изповядвам каквато религия си искам.А да те попитам, ако се срещнем на улицата,по какво ще познаеш че съм мюсюлманин, и по какво ще ме различиш от останалите българи, а и къде да отида след като съм роден и израснал в България?Май ти стигат толкова въпроси да не вземеш да се омоташ нешто.Ааа и след като си такъв патриот, поне се научи да пишеш бг
213
2
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 12 години
Е като има втора джамия в София какво? Голяма драма - няма що. Преди да нападате нещо се замислете дали реално ви пречи и как ви пречи. В тези сайтове пишат само *** и само глупости.
212
3
 
0
 
! Отговори
dokoga преди 12 години
dokoga myculmanite 6te tormozqt balgarite.Ctiga ca ni izlagali.NIKOQ DARJAVA NQMA DA TARPI BEZOBRAZIQTA IM.PAK LUDNAXA I ZLOYPOTREBQVAT C NAC XRICTIQNITE.6TOM CA V BG DA CE DARJAT KATO BALGARI,AKO NE VAN ETO VI TYRZIQ NEBLAGODARNIZI.
211
3
 
0
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Убеден атеист съм и никой няма право да натрапва на детето ми обучение по религия.Моите права се нарушават в случая.Ако започнат да пълнят главата на детето ми с глупости-света тройца,мохамед и т.н персонажи ще им се стъжни живота!
210
2
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Тези оправиха ДАНС, че започнаха джамия...
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
67И отляво, и отдясно ми шептят: не пий, Хайям! Сокът лозов е отрова, виното е враг голям. Виното е враг... Тогава на лозата пий кръвта, вража кръв да пием учи тъй самият наш Ислям.68Влизам в тъмната джамия. Полунощ, е. Нито звук. He от жажда, не от чудо, не с молба пристигнах тук... Някога килим от нея като богомолец свих, ала извехтя килима и ми трябва вече друг.Омар Хайям - "Рубайят"
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре бе казах ви вярвайте си но не пропагандирайте с хората хората са свободни да вярват в каквото си искат ако искате си вярвайте всички не са такива!!
207
4
 
1
 
! Отговори
......! преди 12 години
214,какво му е толкова лъжливо на христианството?
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам против да вярвате но не въвличайте и други хора в вашата Простотия който иска да вярва който не иска да не вярва тва е личен избор.....
205
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да защото я отричам тази лъжа наречена Християнство тва е една голяма заблуда по добре да съм Индуист от колкото Християнин по голяма лъжа и пропаганда от Християнството няма разберете го това.............
204
3
 
4
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 12 години
Аз ли нещо не разбрах?!Какво общо има комисията за контрол на ДАНС със главният мюфтия,че му правят изслушване? Или и той е някакъв шеф във ДАНС или тая комисия е за изслушване на гражданите.Ако е второто моля запазете ми час,възможно по скоро,че има 2-3 дупки на моята улица за които искам да поговорим..... ако ме разбирате......
203
3
 
3
 
! Отговори
......! преди 12 години
211,ти явно никога не си бил християнин.....!
202
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКЪВ АД ВЕ ОСЪЗНАХ СЕ НА ВРЕМЕ ЧЕ ХРИСТИЯНСТВОТО Е ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА И ВИЕ ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ НО КЪСНО.............. ЖАЛКО ЗА ВАС
201
3
 
6
 
! Отговори
......! преди 12 години
208,приятно прекарване в ада......!
200
4
 
6
 
! Отговори
ESTFRSERF преди 12 години
aBE KVI DJAMII !!!!!!!! VIE POLUDQHTE PAK ,KOITO ISKA DJAMIQ DA HODI V ANADOLA MAIMUNI GNUSNI .KAKVI BALGARI STE????? ANTI4NIQ TEATAR V PLOVDIV KOGATO E SROEN DA NE BI DA E IMALO DJAMII TOGAVA ???????ILI CAREVEC ??????? NE STE BALGARI A ***