Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград

72-годишен мъж, опитал да помогне, също е пострадал
Обновена: 8 юли 2011 14:54 | 8 юли 2011 10:34,
130
Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград
Снимка: Архив, Булфото

Домашно куче нахапа дете и възрастен мъж в Асеновград.

Около 17,00 часа вчера кучето – кръстоска между чао-чао и овчарско куче, се нахвърлило без причина върху 8-годишното момче, което минавало по ул. „Марин Дринов“. 

Съборило детето на земята и започнало да го хапе по гърдите. Случайно минаващ по улицата 72-годишен мъж чул писъците на момчето и се опитал да помогне, но кучето нападнало и него.

Възрастният мъж е ухапан няколко пъти по двете ръце. Въпреки това асеновградчанинът успял да удари кучето с намиращ се в близост скейтборд.

Животното побягнало и било вързано от брата на собственика му в двора на къщата им.

Детето и възрастният мъж са откарани в болница в Пловдив. Детето е оставено за лечение в болницата с ухапвания по дясното рамо и дясното бедро, а мъжът е изписан за домашно лечение.

По първоначални данни кучето, собственост на 40-годишен асеновградчанин, обикновено е стояло вързано в двора, но успяло да се откачи от веригата си и да излезе на улицата.

Полицията в Асеновград продължава работата по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: кученахапано дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
2
 
! Отговори
petko преди 12 години
Dano ti da gi hapnesh po pogreshka, kato si tolkova umen, da reshavash problemite po tozi nachin
87
2
 
9
 
! Отговори
do 86 преди 12 години
Ами до там ще ни докара липсата на всякакъв ред, всеки се спасява както може ако може...междудругото не съм Симо, но имам две деца и не ми се мисли ако нещо такова им се случи.
86
15
 
23
 
! Отговори
ЕВТАНАЗИЯ преди 12 години
ЕВТАНАЗИЯ ЗА КУЧЕТА И КУЧКАРИ!!!
85
2
 
3
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Тъкмо мислех, че този път коментарите вървят нормално но не.Ето, че се явиха и ***. Няма какво да се коментира такова изказване.То си е за прокуратурата.
84
7
 
6
 
! Отговори
до 34 симо преди 12 години
Вие сте извратен! Психически неуравновесен, да не казвам луд!Абсолютен садист! Просто не се съобразявате какво пишете във форума.Не защитавам нападението на кучето, но не мисля,че имате право да пишете подобен коментар!
83
17
 
3
 
! Отговори
mm преди 12 години
Другото което ми е смешно на мен е, че това е топ новина. От кога това че някой си е ухапан от куче, бил той дете или възрастен е толкова голяма новина...още повече че на *** му няма нищо. Освен това като се замисля, такива новини има по 2-3 в годината. За цяла България 2-3 по брутални нападения от куче на година не ми се вижда като кой знае какъв проблем.
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на човека! Собственикът да обезщетява, макар че не знам дали това е достатъчно, но животът си е гаден. Няма виновен, невинен. Обективно се гледа в случая - негово е кучето и е нахапало хора, другото е без никакво значение.
81
17
 
6
 
! Отговори
mm преди 12 години
100% това не е дете ами е ***. Кучетата много мразят *** :) Аз съм за кучетата когато жертвите са ***. Естествен подбор майна :)
80
17
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 12 години
Детето и дядото са 100% ***, а кучето - ***.
79
2
 
6
 
! Отговори
прост народ + .. преди 12 години
*** народ + .. закон за връщане по 'местоживеене' на *** ( заради наглите управници !! които са крадци ) = кучкарник !!!!!!!!! или греша ??? ....
78
2
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
За какво са ти? Да хрантутим още тюфлеци? Все едно другите полицаи вършат някаква работа освен да чакат да им свърши смяната, та ще назначаваме още на хранилката.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kogato na edna glezena evrodeputatka i e otkradnat ot bagaga chasovnika, tja zatvarja zjaloto letishte Sofija ......kogato edno dete na deputat bade nahapano ot ulichno kuche, togava shte iztrebjat vsichki kucheta v Balgarija !!Poslednite 10 godini ima pone 10 izjadeni deza po ulizite oz kucheta, no po problema ne e predprieto nishto !!
76
3
 
20
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Ето точно това и аз мисля. А що се отнася до конкретния случай или други подобни, такива животни трябва да се умъртвяват. Да те не са винови, че са станали агресивни, а ***, които ги отглеждат. На тях и без това за кучето не им пука но за 10 - 15 хил левчета глоба може и да им запука. И НЕКА ДА ПОМНИМ КУЧЕТАТА НЕ СА ВИНОВНИ И ПОРОДАТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Те са функция на собственото ни его и простотия.
75
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато някой влезе да краде в двора ти и кучето го нахапе - ок, но да си вървиш по улицата и да ти се нахвърлят без причина, тогава собственикът на животното да е наказателно отговорен. Наказанието да не е само глоба, а и затвор при по-тежките случаи, при по-леките - обществено полезен труд.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Reportaga gore zavarshva s:"Polizijata v Asenovgrad prodalgava rabotata po sluchaja". ***, znachi zapochvat edni razsledvanija, edni prepiski ,sledvashtite 2-3 godini, ne razbiram kakvo nejasno ima oshte tuk , za da ne prikljuchat vednaga na mjasto sas sluchaja !!! Jasno e che e mutra.......
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "обичам животните" и др. подобни? Ти си ги обичай, но точно това животно, щом веднъж е хапало пак ще хапе. Общините трябва да предприемат някакви мерки за такива домашни любимци. Може би умъртвяване. Макар самото животно да не е виновно, че така са го отгледали, то вече е придобило агресивност. Наказание и за стопанина.
72
2
 
32
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Имам миниатюрна порода куче и всеки ден го разхождам в един парк. Въпреки, че кученцето ми е малко, непрекъснато треперя да не ухапе някое дете и затова много рядко, само когато парка е полупразен го пускам без верижка. Но за сметка на това новодошлите селяни от селата щом влязат в парка и веднага си пускат доберманите от каишката. Случи ми се дори веднъж едно голямо куче да скача по мен и ме събори, а наглостта на селянина стигна до там, че ме попита, как смея да си водя малкото куче в парка.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Iskam da znam, dali kucheto vednaga e umartveno ot polizaite, ili kucheto e sobstvenost na njakoja mutra..i te shte potuljat sluchaja !!!
70
0
 
11
 
! Отговори
ХАСКОВЛИЯ преди 12 години
До 64.Благодаря.Повече от 20години чета днешни вестници,гледам датата но от това не се оправя положението.Болното е че в по голямата си част жертвите са нашите деца.
69
0
 
29
 
! Отговори
Горкото дете преди 12 години
Заслужава ли едно 8 годишно дете да бъде нападнато от едно куче. Толкова много ли са децата на българия? За защитниците на кучета ще кажа, че аз лично имам страхова невроза от кучета - не ги понасям физически и това не е защото така съм решила, а защото като дете ме е гонило такова куче още помня как се зъбеше и ръмжеш дори си спомням че усещах пулса си в главата, толкова много ме беше страх. Но съм толерантна, който обича кучета нека си ги гледа, но отговорно, а не просто за да има куче.