Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград

72-годишен мъж, опитал да помогне, също е пострадал
Обновена: 8 юли 2011 14:54 | 8 юли 2011 10:34,
130
Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград
Снимка: Архив, Булфото

Домашно куче нахапа дете и възрастен мъж в Асеновград.

Около 17,00 часа вчера кучето – кръстоска между чао-чао и овчарско куче, се нахвърлило без причина върху 8-годишното момче, което минавало по ул. „Марин Дринов“. 

Съборило детето на земята и започнало да го хапе по гърдите. Случайно минаващ по улицата 72-годишен мъж чул писъците на момчето и се опитал да помогне, но кучето нападнало и него.

Възрастният мъж е ухапан няколко пъти по двете ръце. Въпреки това асеновградчанинът успял да удари кучето с намиращ се в близост скейтборд.

Животното побягнало и било вързано от брата на собственика му в двора на къщата им.

Детето и възрастният мъж са откарани в болница в Пловдив. Детето е оставено за лечение в болницата с ухапвания по дясното рамо и дясното бедро, а мъжът е изписан за домашно лечение.

По първоначални данни кучето, собственост на 40-годишен асеновградчанин, обикновено е стояло вързано в двора, но успяло да се откачи от веригата си и да излезе на улицата.

Полицията в Асеновград продължава работата по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: кученахапано дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кучето става злобно под влиянието на стопанина си, кой знае какав *** е собственикът му
67
9
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
Доста хора са писали за улични кучета, има ОГРОМНА разлика между улични и домашни, така че не е по темата. За случая конкретно - в нас гледам питбул и пинчер, според хората едното е малко и зло, дрогото голямо и зло, това какво е кучето го определя човека, следователно човекът си носи отговорността .. хапали са ме и домаши и улични, но нямам наклонности да убивам всяко куче, което ми се мярка - с хората е същото има добри има и лоши - не бъдете тесногръди
66
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил съм в доста европейски страни. Никъде не пускат кучетата да се разхождат сами. А бездомни въобще няма. Това куче трябва да бъде умъртвено, а на стопанинът да се наложи солидна глоба.
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.. и собственикът му да понесе строга и реална наказателна отговорност!
64
1
 
11
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
............Щом веднъж е проявило така агресия ще продължи без значение какъв е повода и дали има повод да нападне. Имам сериозен опит с кучета и съм виждал достатъчно много нападения от ДОМАШНИ "ЛЮБИМЦИ" без причина. Хубаво е да се помисли и за нещо като гражданска отговорност за кучета.... в някои страни го има.
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това куче трябва моментално до бъде убито, ако не са го убили досега!
62
6
 
4
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Мило нещо, татово време мина купи си днешен вестник и виж коя дата е.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ок.. и аз обичам животните, но тука имаше хора дето направо изкараха детето виновно, затова че било нахапано... Това не е нормално.
60
3
 
19
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Истината е само една. Няма кой да спазва правилата. И още по-лошо няма кой да следи дали те се спазват или не. Аз също гледам куче, което винаги се разхожда на повод, а много често е и с намордник, въпреки че не е агресивно. За съжаление повечето гледащи кучета нямат и най-малка представа как се прави това и нямат никакво желание да се научат. И така се стига до такива случаи. Според мен единственото решение е умъртвяване на кучето. Няма такъв случай като " ама те го дразнят"
59
2
 
13
 
! Отговори
Бате Иво преди 12 години
За това трябва в България да има Зоо Полиция
58
2
 
7
 
! Отговори
торбалан преди 12 години
дааа ндявам се скоро да се случи това : тук да останат - политици , милиционери *** и кучета
57
4
 
13
 
! Отговори
ХАСКОВЛИЯ преди 12 години
По Живково време в Хасково имаше един Доктор Тунчев ветеринар,ходеше по кварталите с една кожена чантичка-докторска.Много лесно беше и нямаше такива оплаквания.Сега какво чакат,тия нападения да станат епидемия ли?Скапана държава...
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В отсрещния блок от 3 години един *** държи по цял ден една немска овчарка на южен балкон. Извежда я сутрин към 7 ч. и после след 7 вечерта, защото е цял ден на работа. Това куче е цял ден на слънце и студ на 2 кв. метра. Единственото му развлечение е да лае и стряска минаващите, а те го псуват, замерят с квото им падне, че даже го стрелят с въздушни пистолети. Най-мнопго лае по деца.Когато го извежда, *** пуска кучето още пред входа и то тича като лудо около блока.Кога ще стане беля?
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом държавата не ни защитава, трябва ние сами да се защитаваме!Смърт на всички кучета и кучкари!Нощем, когато излизам с хербалета ми - нали се сещате!...
54
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на дядото, намесил се е с риск за себе си! Не останаха много такива хора днес! Трябва да му се даде медал за гражданска доблест!!!
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който гледа зло куче да си носи отговорността
52
6
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
добре бе, случката е мизерна, собственикът на куето носи цялата вина, детето е преживяло стрес и т.н., ама не може ли да четете кво пишете? кучето съборило детето и почнало да го хапе ПО ГЪРДИТЕ", па после детето в болница с ухапвания ПО РАМОТО И БЕДРОТО..... супер сте.
51
2
 
23
 
! Отговори
GIB преди 12 години
Моя добра приятелка беше нахапана от улично куче, когато беше бременна... Не можете да си представите какъв е стреса...:(А сутрин като водя племеницата си на градина я нося на ръце, защото около детската има 3-4 кучета, които лаят по почти всеки минаващ, а едното дори скача към нас. Жена съм,милозлива съм, обичам животните, не искам да има безпричинни убийства, но това вече не се търпи... И който защитава това положение-да вземе да си прибере по 1-2 бездомни кучета вкъщи!
50
1
 
18
 
! Отговори
! преди 12 години
Куче си е куче и дали ще пази поверената му територия или стопанина си, човек, стопанисващ песа си носи пълната отговорност за него. Имам два песа и не мога да си позволя на хората около мен да им се случи нещо покрай моите кучета, защото и песовете ми имат акъл и усет какво е правилно и какво не, и то не винаги съвпада с това, което мисля хората и аз- кучетата са си кучета и отговорни за тях сме ние- стопаните им и никой друг.
49
2
 
8
 
! Отговори
скъпи 45 преди 12 години
НЕ съм МиленТова, че като малък си третиран като ***, най-вероятно то родителете си, не ти дава право да се правиш на "мъж" пред по слабо същество. Разреши си семейните проблеми и си пии хапчетата