Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград

72-годишен мъж, опитал да помогне, също е пострадал
Обновена: 8 юли 2011 14:54 | 8 юли 2011 10:34,
130
Куче нахапа 8-годишно дете в Асеновград
Снимка: Архив, Булфото

Домашно куче нахапа дете и възрастен мъж в Асеновград.

Около 17,00 часа вчера кучето – кръстоска между чао-чао и овчарско куче, се нахвърлило без причина върху 8-годишното момче, което минавало по ул. „Марин Дринов“. 

Съборило детето на земята и започнало да го хапе по гърдите. Случайно минаващ по улицата 72-годишен мъж чул писъците на момчето и се опитал да помогне, но кучето нападнало и него.

Възрастният мъж е ухапан няколко пъти по двете ръце. Въпреки това асеновградчанинът успял да удари кучето с намиращ се в близост скейтборд.

Животното побягнало и било вързано от брата на собственика му в двора на къщата им.

Детето и възрастният мъж са откарани в болница в Пловдив. Детето е оставено за лечение в болницата с ухапвания по дясното рамо и дясното бедро, а мъжът е изписан за домашно лечение.

По първоначални данни кучето, собственост на 40-годишен асеновградчанин, обикновено е стояло вързано в двора, но успяло да се откачи от веригата си и да излезе на улицата.

Полицията в Асеновград продължава работата по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: кученахапано дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе как защитавата така кучетата? Пак добре, че е минавал човек, иначе нищо чудно това дете да не се спаси. И обратната крайност - смърт та смърт за кучетата - и вие не сте добре. Българите масово отказват да поемат отговорност за каквото и да е - кучета, деца, природа, всичко. В комбинация с нехаещите институции, които не знаят защо ги има, се получава цялата тая простотия. От сивото ви вещество трябва да започне промяна, иначе откъде? От гората?
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че проблемът е в хората! Каква вина има мечокът, дето го зестреляха в Айтос преди няколко дни? Хората са единственият проблем на тази земя!Що за *** трябва да си, за да отглеждаш немска овчарка или доберман в апартамент? Или изобщо, да отглеждаш овчарски, ловни и служебни кучета като домашни любимци в пренаселен град? Имаш ли представа какво става в главата на това животно, когато в кратките мигове на лимитирана свобода е заобиколено от стотици непознати хора, трещящи машини и др
46
2
 
10
 
! Отговори
проКУРор преди 12 години
Гледам,много сте се запенили.Както при хората,така и при кучетата има престъпници. Който го заслужава - да го отнесе. Но какво общо с това имат всички останали,които спазват реда и закона?
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8 год. дете нахапа куче,така е по-добре ,а?????????
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако убиеш *** е нищо, ако убиеш куче е голям проблем, ако убиеш човек е статистика. Не виждам защо сравнявате хората с кучетата и още по-малко защо разграничавате кучетата от останалите ненужни ***.
43
5
 
15
 
! Отговори
до милен преди 12 години
Млилене ти си *** и *** едновременно. Всяко куче нападнало човек трябва да бъде убито на място с метална тръба.
42
1
 
5
 
! Отговори
да Администраторите преди 12 години
Ако аз почна да пиша как се прави бомба или как само да пръснат децата прозорците на фискултурния салон с малко динамит пак ще ми стои коментара? Как може да се махат само коментари, които не лижат нечии ***, а да се разпространява приготвянето на отрова и там подобни глупости?Използвайте се постовете и главите за нещо различно от пушене и ядене!!!!!!!!!
41
9
 
7
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Без съмнение случилото се е ужасно и трябва да се вземат мерки да не се случват подобни инциденци. Но това не значи, че трябва да се избият всички кучета, защото някое може да нападне човек. Щото по тази логика би следвало заради убийците в затвора да изтрепем всички хора. Така де - все някой ще стане убиец/изнасилвач/мъчител. В крайна сметка Хитлер и Джак Изкормвача не са били кучета...
40
6
 
1
 
! Отговори
до гражданина преди 12 години
границата е близо, че какво чакаш.................дим да те няма
39
0
 
6
 
! Отговори
Оги до Иванова преди 12 години
Иванова теб нещо маи те дразни отвътре в черепната кутия
38
10
 
8
 
! Отговори
Венсеремос преди 12 години
До СимоТрябва тебе да те нахрани някой така а аз с кеф ще седя и ще те гледам как се мъчиш и ти текат лиги. Проблема не е в животните а в хората които се грижат за тях.
37
1
 
20
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Абе какво сте се разревали всички? Вече както има закон за защита на животните, така има и по-строги санкции за стопаните! Няма как да му се размине на човека току така,според мен освен глобата, която ще отнесе трябва да плати и за лечението както на детето тако и на възрастния господин! Аз съм кучкар, но за животните се носи отговорност ние хората!
36
15
 
7
 
! Отговори
име преди 12 години
Кучето е стояло вързано в двора. Стопанинът няма какво повече да направи - просто това наистина е инцидент. Не е като да е пуснал нарочно агресивно куче да се разхожда. Мислете малко преди да пишете - прави коментарите по-смислени. А уличните кучета си имат територия, която пазят - осебено нощем. И също са агресивни, когато си я пазят.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да видим сега дали приетия на скоро закон ще бъде спазен, а тоест кучета нападнаи хора ще бъдат отнемани от собствениците им и умъртвявани а собственика ще плаща глоба до 2000 лв.Най вероятно нищо няма да му направят и на тоз те законите се пишат за пред ЕС заради изисквания а не за да се спазват.
34
5
 
16
 
! Отговори
боян преди 12 години
другарю еколог, пожелавам ти да си жив и здрав, за да си направиш и ти едно малко екологче, което да го изядат *** на улицата
33
5
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Държавата на пумиярите и *** - и двата вида проспрират за сметка на всички останали.
32
22
 
20
 
! Отговори
Симо преди 12 години
Пържени кюфтета инжектирани с антифриз. Смърта настъпва до 2 дни и е доста мъчителна. Другия вариянт е троини кукички за риба в кюфтетата. забиват се по хранопровода, къчето обикновенно умира от глад а докато смъртта насъпи мъките са големи. текът му лиги от устата защото неможе да преглъща.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С кучетата проблемът е същия, както с карането на кола в нетрезво състояние, вдигането на шум през нощта или изхвърлянето на *** навсякъде. Закони и наредби има бол, но никой не е*бава да ги спазва, а контролните органи не смогват да изловят всички нарушители.Ще попитата: А как успяват в Германия, например?Много просто: германците в по-голямата си част спазват законите си и органите по реда успяват да накажат малкото останали нарушители.Тук сме тълпа диваци и няма оправия!
30
33
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Без причина няма да го нахапе.Сигурно гое дразнел-
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оня ден във вбокс пуснали някакъв клип с тормозени кучета и една жлна музика да е...а и кучкарите им.сега пак ли ви е жал за помиарите?че мен ме е страх ако детето ми е на повече от 10м от мен щот незнам дали някоя хайт няма да излезе зад ъгъла.*** ***.който има пес да си го държи в тях.да не съм видял на улицата *** !