"Тука има – тука нема" българи край Айфеловата кула

Незаконни търговци мамят туристите около символа на Париж
17 авг 2011 21:22, Елка Василева
104
"Тука има – тука нема" българи край Айфеловата кула
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Около Айфеловата кула всеки ден гъмжи от измамници с „тука има – тука нема“, незаконни продавачи на дрънкулки, произведени в Китай, художници, мними глухонеми.

Полицаи с автомобили, на велосипеди или пеша, военни от антитерористичното звено или кавалеристи от Републиканската гвардия, които обикновено се грижат за сигурността на високопоставени държавни фигури, не помагат с нищо за прогонването на измамниците от най-посещавания монумент в света, пише Франс прес.

Обичайна гледка са кашони, обърнати с дъното нагоре като маса за игра. Играта се води от румънец или българин. Те разбъркват три пула от черна пластмаса, един от които има бяла страна и приканват минувачите да "спечелят", като посочат шайбата с бялата страна.

Наоколо висят четирима или петима съучастници, виждат се и няколко банкноти по 20 и 50 евро. За да привлекат наивници, съучастниците предлагат големи залози и печелят много. В играта се влиза с банкнота от 50 евро. След като примамят някой наивник, шарлатаните го оставят да спечели и после ускоряват ритъма. И когато играчът си мисли, че е проследил шайбата с бялата страна, се оказва, че е "сбъркал" и губи парите си, обяснява Франс прес.

Незаконните търговци, които идват от Африка на юг от Сахара, Индийския субконтинент и Централна Европа, се опитват да спечелят по някое евро от близо 6,7 милиона френски и чуждестранни туристи, които всяка година посещават емблемата на Париж, пише още в репортажа си АФП.

Пет пластмасови мини Айфелови кули за едно евро, шалчета и чанти с надписи "Париж", запалки с известния монумент се мъдрят върху сергия, която е разпъната върху плат, завързан за четирите ъгъла с канап, за да могат незаконните продавачи да приберат за няколко секунди стоката и да избягат от полицията. Те казват, че идват от Сенегал, Габон, Индия и Пакистан.

Няколко метра по-далеч, продължава АФП, две млади румънки обясняват с много жестове, че са глухонеми и показват подписка на "Асоциацията на глухонемите" с адрес в Лион на френски и английски. Те молят туристите да се подпишат срещу няколко евро в помощ на "глухонемите".

Туристите могат да се сдобият и със свой портрет върху парче картон срещу 20 евро, но получават бледо копие на себе си, пише още агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Айфеловата кула
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
турист преди 12 години
4 дена бях в Париж,точно около тези измамници.Те са само румънски ***,българи няма.Заели са всички алеи около Марсово поле,Айфеловата кула и Трокадеро.За един час стоене срещу *** опитващи се да измамят някой с гумичките,никой не се хвана на елементарната им въдица
95
3
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 97 - Преди 3 години взех на работа едно момче от Ловешко - чиста порода българче. Работи две седмици, взе си първия чек, на другият ден изчезна - барабар с всички прибори и инструменти, които бяха закупени чисто нови за негово ползване. Най ме заболя, кога след месец платих на доставчика близо 8,000$ за тези прибори и инструменти, които този "чист българин" сигурно ги продаде някъде на четвърт цена. Да продължавам ли?
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави сте сигурно са *** те се занимават с дребни измами българите са по големите далавери банкомати,кражби на коли и проституция
93
5
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Отново българи стоят в основата на всякакви пресъпни дейности.
92
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги е смешно когато пуснат новина за *** ,как турчеещите се такива (ястреб,гурбетчия) наскачат да защитават етноса си мангалоиден - ТУРСКИ !
91
2
 
4
 
! Отговори
zz преди 12 години
Клоунът Саркози не позволи на българите да работят във Франция,а сега да спре ***,ама той си е евреин.Саркози е срам за Франция и Европа.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mi ti shto igraesh?
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията посочва доста факти - аз така миналия месец изгорях с 50 евро на тука има, тука няма (точно на моста, зад кулата), но сам съм си виновен - както има една приказка - имал си бол пари - дал си :D
88
2
 
12
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Какви са тия глупости..Българите сме една шепа в Париж според 20 милиона африканци.Те имат цели ситета с арабели бе..Ние в България сме 7 милиона,колко процента са на вън..Бах си тапите статии....Франция=Арабия
87
2
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 91 - Щях да ти повярвам, ако не живеех в чужбина и не знаех разликата между българи, турци и ***.
86
8
 
14
 
! Отговори
Ковач преди 12 години
Абе не може на *** и на турците,които са излезли в чужбина с наши паспорти да ги наричате българи!Докога сами ще си създаваме лош имидж? ще можем да ги наричаме българи само когато самите те в България се нарекат българи а това означава и имената им да са според българския език и традиция - просто български имена кат Иван Драганов да речем.Иначе тия дето ни срамят в чужбина не са българи ами са си ***...
85
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите в чужбина си личат от един километър.Зле облечени,тъпо гледащи,полу-животни.Същото определение важи за румънци,албанци,македонци и донякъде за сърбите.
84
4
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
84 направо дава тласък за написване на текст за песен ,за българите в чужбина ,които все реват ,че поради малцинствата им падал "имиджа"! Хайди джанъм , познаваме се добре ,кой кой е в чужбина и в страната !
83
5
 
7
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
Сега Никола-***-Саркози да не говори много.Париж си е *** град
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Париж = Берлин = Лондон = ПАКИСТАН!!! Скоро и у нас.
81
3
 
11
 
! Отговори
алилиии преди 12 години
таа кула, що е скрап, що е нещооо!
80
2
 
29
 
! Отговори
20 г. ...ПРЕХОД преди 12 години
В чужбина , българите ни наричат -----*** ,а *** ---българи ....?На кой КРАТУН МУ БЕ ХРУМНАЛО ,ДА ДАДЕ НА *** ----БГ ----ПАСПОРТИ И ЛИЧНИ КАРТИ ....?
79
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банкомата мила мамо парички не ми дава ,скимиращото устройство мила мамо нещо се е-б-а-в-а !
78
4
 
4
 
! Отговори
чакмаклия преди 12 години
Банкомата мила мамо парички не ми дама ,скимиращото устройство мила мамо нещо се е-б-а-в-а !
77
0
 
22
 
! Отговори
до гея 82 преди 12 години
тия са "БЪЛГАРИ" колкото ти и юзеирови