34,6 млн. лв. за тютюн дава Фонд "Земеделие"

Национални доплащания ще получат 30 132-ма стопани
Обновена: 26 авг 2011 15:03 | 26 авг 2011 14:42,
14
34,6 млн. лв. за тютюн дава Фонд "Земеделие"
С. Малево, Хасково. Снимка: Булфото

34 632 208 лв. ще бъдат преведени по сметките на 30 132 бенефициенти в понеделник (29.08.), съобщават от Министерството на земеделието и храните.

От парите ще се възползват стопани, които са отглеждали тютюн през която и да е година от периода 2007-2009 г., които все още извършват земеделска дейност.

Разпределението на сумите зависи от средногодишното количество изкупена продукция (първа до трета класа) за същия период.

Ако за тези три години, стопаните не са отглеждали тютюн, помощта ще се определя за период, в който са отглеждали културата.

Това е втори транш от субсидиите по Схемата за национални доплащания за тютюн (СНДТ), необвързана с производството.

Общият размер на помощта по тази схема за 2010 г. възлиза на 70 млн. лв., припомнят от Министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ДФтютюндоплащане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
razgrad преди 12 години
abe ti ot 16 vek normalen lisi vece sme v evropyskiya siyiz horata kakto iskat taka ste si obshtuvat teb kvo te interesuva ti sigorno si komonist 100 %
13
0
 
4
 
! Отговори
от Кърджали преди 12 години
Ще си вземем парите и пак ще гласуваме за турската си партия, на българин не си давам и греховете!
12
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
до 10,тука не позна нито един глас няма да получи боко от дпс.
11
3
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
по скоро - КУЛТИВИРАНАТА ТИКВА
10
1
 
5
 
! Отговори
айдеее юруш преди 12 години
А как не им се дават на тиквите, ама пусто избори идват. След като нахрани предоволно турските фирми с магистрали, сега идва ред и на електората на ДПС. За *** знаем отдавна че ще гласуват за Борисов. На тях им се разрешава да крадат, но по-малко от герб!
9
0
 
5
 
! Отговори
nikol преди 12 години
вчера Дянков каза, че няма да се отпускат пари предизборно.. днес обаче друго става.. баш предизборно! явно наистина са решили да привлекат турците за изборите..Тези опити обаче не се знае с изненада за кого ще завършат :)
8
1
 
2
 
! Отговори
ъй преди 12 години
.Но Доган не каза нищо тогава когато от ес забраниха плащанията. Неделчева например предлага и обосновава една истинска алтернатива на тютюнопроизводството и според нея това е производството на КУЛТИВИРАНА ШИПКА.
7
2
 
2
 
! Отговори
ъй преди 12 години
СРЕДСТВАТА СА ЗА ТРАНСФОРМИРАНЕ НА СЕКТОРАТези средства са предвидени именно за трансформация на сектора и преориентиране на хората в друг тип бизнес. Говорим, като цяло, за алтернатива на заетост, подчерта агроминистъра. Одобрена е и ще се прилага схема за национално доплащане за тютюн (не обвързана с производството и имаща за цел подпомагане доходите на тютюнопроизводителите). Схемата ще се прилага до 2013 г. Според земеделският министър усилено се работи и по мерки за преструктуриране на отрасъла, като през следващите години ще се прилага и схема за алтернативна заетост в тютюневия сектор.Оказва се и че България е единствената страна в ЕС, която ще изплати въобще някакви помощи на тютюнопроизводителите през 2010 година...
6
0
 
4
 
! Отговори
I.H. преди 12 години
sutrinta Ceco Cvetanov kaza, che iskat da drapnat elektorata na DPS i kato gledam mai naistina zapochvat da go praviat, no s pari s koito nai-veroiatno shte oshtetiat zemedelcite na koito triabva da se dadat
5
7
 
3
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 12 години
НОМЕР 4 ,ПРОСТО СИ ЛИЧИ КОЛКО СИ ***!!!!!! 3 Е МНООООГО ПРАВ,СВИКНАХТЕ НА ПОМОЩИ И СУБСИДИИ И СЕГА КАТО ВИ ДОЙДЕ МАЛКО НАГОРНО И ПОЧВАТЕ ДА РЕВЕТЕ КАКТО ВИНАГИ И КОЛКО СТЕ ДИСКРИМИНИРАНИ.ВИЕ СТЕ ВСЕ ОНЕПРАВДАНИ,ВСЕ СТЕ ОЩЕТЕНИИ Т.Н. И НЕДЕЙ ЗАБРАВЧ ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ НИЕ УЧЕХМЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ В УНИВЕРСИТЕТА А ВИЕ БЯХТЕ БЕЗ ИЗПИТИ С ПРЕДИМСТВО ИЛИ ТОВА НЕ ТИ Е УДОБНО ДА СПОМЕНЕШ????????
4
2
 
12
 
! Отговори
емир преди 12 години
До номер 3:-Значи казваш не трябва да има никакво земеделие и всички трябва да станем началници и да си клатим краката през някакво лъскаво бюро? Нашите хора са доволни от живота си, от 2 тона тютюн , спокойно си издокарваш 7-8 хиляди лева, което прави над 600 лева заплата - доста прилична за стандарта на България. Бабите и дядовците ни не говорят български, като твоите, защото докато нашите си късаха гъзовете на нивата или в рудниците, твоят дядо-началник на ТКЗС си играеше с писалката...
3
9
 
7
 
! Отговори
16-ти век преди 12 години
Не желаеме на този хора да им бъдат наливани огромни пари , за да си седят неграмотни, да говорят на чужд език и да произвеждат нискокачествен тютюн! Не им давайте никакви помощи, докато се научат, че трябва да са грамотни и трябва да развиват друга стопанска дейност, по-успешна и актуална! Плащате им, за да си живеят необезпокоявано в 16-ти век!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икономиката на южна България се подобрява, помаците и турците ще се почерпят, а Гербери и Атакисти още много ще се кълчат..
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво !