Вълнà помете пет деца от скала, едното се удави

Осмокласниците били на екскурзия в Созопол
Обновена: 30 авг 2011 13:31 | 30 авг 2011 13:15,
187
Вълнà помете пет деца от скала, едното се удави
Снимка: архив Булфото

Трагичен инцидент стана в Созопол – 15-годишно момиче се удави, след като падна от скала по време на снимки със съученици. 

Пет деца се покатерили на скала, за да се щракнат за спомен, но огромна вълнà ги съборила в морето, съобщиха от полицията.

Учениците са били от група осмокласници от езикова гимназия в Кърджали и са били на лагер в Китен. До Созопол са отишли на образователна екскурзия.

Инцидентът е станал вчера около 15,15 часа в присъствието на директор, зам.-директори и учители.

При силната вълнà, която е свалила децата от скалите, две от момиченцата са били отнесени по-навътре в морето.

С помощта на граждани 15-годишната Мирослава Янева от Кърджали е спасена. Второто дете, нейната съученичка Едит Симеонова от Крумовград, не е успяла да излезе.

При пристигането на катера на Гражданска защита момичето не е давало признаци за живот.

Води се разследване на трагичния случай, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Той обеща да се направят изводи и да се засилва контролът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: скалаСозополученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционери мазни, гнусни , некъдърни. Срам ме е от Вас.
177
0
 
9
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Аз не разбирам защо всички смятат, че при мъртвак и вълна всеки втори влиза и вади хора??? Е не го проумявам. Много плувци си заминават сами в такива условия. Може на мястото и 10 човека да е имало и нито един от тях да не може да се справи. Не ти трябва просто да плуваш. Това е силно течение + вълна + скала. Колко от вас могат да влязат в такива условия и да спасят човек? Понякога такива неща се случват. Не казвам, че това е хубаво. Напротив мъчно е, че едно дете си е отишло. Но е съдба.
176
2
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Защо зяпачите са чакали полицията? Колко от вас биха се хвърлили в тази ситуация, сред скалите да помагат? Колко от вас са обучени за такъв тип спасителна акция? Когато седиш пред компютъра е много лесно да коментираш! Тинейджърите изобщо не е трябвало да са там!
175
0
 
8
 
! Отговори
МОРСКИ преди 12 години
С МОРЕТО ШЕГА НЕ БИВА . МОРЕТО МНОГО ДАВА , НО И МНОГО ВЗЕМА. А СЕИРДЖИИТЕ - ТЕ СИ ЗНАЯТ!!! САМО СЕ ЧУДЯ КАК НЯКОЙ ЩЕ ГЛЕДА ,ЧЕ СЕ ДАВИ ЧОВЕК , И ДА ПУШИ ЦИГАРА!
174
2
 
12
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
Родната полиция ни пази,но никъде не е казано че трябва да ни помага. Тя констатира,описва подробно и докладва на началника,а той по веригата нагоре.През това време проблема на удавника е само негов,на ограбения и бития също. Сега остава да накажат момчето - спасител за това че е подронило авторитето им !
173
0
 
4
 
! Отговори
от 176 преди 12 години
Топката се хвърля или рита така че да падне зад давещия се. Не се хвърля пред него. Като падне зад него топката тогава с въжето се движиш вляво или вдясно зависи къде е давещия се, така че да го допреш с въжето, той сам се хваща, удавника се хваща и за сламка. Това е най-лесния и в същото време най-ефективния начин за спасяване на давещ се. Ако влезеш в морето при това бурно море да спасяваш без въже шанса да те удави удавника е доста голям, да не говорим, че може да има и мъртво вълнение.
172
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицаите не са ***,а *** сте вие,че ръсите глупости. Достатъчно грабежи стават покрай плажовете за да има необходимост от полицаи.Защо не се хвърлиха лекарите,инженеруте,бизнесмените,банкерите да спасяват? Ръсите глупост върху глупост! То морето ще чака да хукнат да търсят помощ и въжета! И като се върнат с тях,едва тогава бурята отново ще започне.Не сте в ред.ПОТЪРСЕТЕ ПО-ДОБРЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ! ВМЕСТО ДА РЪСИТЕ ГЛУПОСТИ. НЯКОЛКО МЕСЕЦА В ЛУДНИЦА ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ АКЪЛА
171
0
 
7
 
! Отговори
спасител преди 12 години
Не е нужно да плуват. Всяка патрулка, която работи в морски курорт, трябва да има намотано тънко въженце в малка торбичка. Отиваш до брега хвърляш толкова пъти въженцето, колкото е нужно докато удавника го хване. Може и топка, баскетболна, слага се в мрежичка, а мрежичката се връзва за тънко въже. Не ти е нужно дебело въже, човешкото тяло във водата не е тежко. Топката може да се ритне на голямо разстояние. Всяка патрулка може да има такава топка с въже в багажника поне на патрулките по морето
170
0
 
6
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
да,другите са специализирани,но полицаите са които комлексно трябва да помагат,дано само тия петимата дето са чоплили семки докато детето се дави са единствените мишоци в системата.
169
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Не мога да разбера,като цяло лято командироват полицаи от страната по морето,за да охраняват реда, то не се ли изисква да могат да плуват поне или ги пращат повечето на почивка,а не на работа - това да обяснят големите шапки, а не да се оправдават, че не можели да плуват и имали проблеми.
168
0
 
4
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
Защото, такова мислене, като твоето са имали и страхливците на брега.....
167
0
 
14
 
! Отговори
do 168 преди 12 години
по същата причина,поради която професията им се води рискова и вземат 4 пъти по-висока заплата и пенсия от нормалните граждани. Нали това им е работата,да пазят обществото,не само да се чудят с коя дребна риба да си измият ръцете..
166
0
 
20
 
! Отговори
тъпанари преди 12 години
Милиционерите не е трябвало да палят цигара и да гледат сеир, а е трябвало по всякакъв възможен и невъзможен начин да търсят възможност да помногнат. Да потърсят въже, да търчат до сергиите да вземат пояс, дюшек, каквото и да е. Сигурен съм, че ако детето на някой от тях беше във водата, едва ли щяха да се сетят за цигарка лайнарите. Това важи и за всички останали сеирджии. Но милиционерите са длъжностни лица и от тях се очаква да реагират адекватно. Да спасяват човешкия живот....
165
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
168А ЗАЩО ТОЧНО ЕДИН ГОТВАЧ ДА ГИ СПАСЯВА? ЕЛЕМЕНТАРНО, УОТСЪН! МИСЛИ МАЛКО ДЕ!
164
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
167.Хайде аз ще те заведа там ,когато е бурно морето. И ти няма да гледаш сеир,ами ще се хвърлиш във вълните. За да ми покажеш как става тая работа. искам личен пример да ми дадеш!
163
16
 
14
 
! Отговори
МАЛОУМНО! преди 12 години
И ОБЯСНЕТЕ,ЧЕ НЕЩО СЪМ *** И БАВНО ЗАГРЯВАМ! ТАМ СА ПРИСТИГНАЛИ ПОЛИЦАИ И ЗАЩО НЕ СПАСИЛИ МОМИЧЕТО? А ЗАЩО ТОЧНО ПОЛИЦАИ Е ТРЯБВАЛО ДА ГО СПАСЯВАТ? НЕЩО НЕ МОГА ДА ВДЯНА! ТЕ ИМАТ НЯКАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ ПО ВОДНО СПАСЯВАНЕ ЛИ? ИМАТ МОРСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЛИ? ЗАЩО ТОЧНО ПОЛИЦАИ,А НЕ ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА И ВОДНО СПАСЯВАНЕ? ТАМ Е ИМАЛО МОЖЕ БИ И ЛЕКАРИ? ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ НЕ СЕ ХВЪРЛИХА ДА СПАСЯВАТ? МОЖЕ ДА Е ИМАЛО ТЪРГОВЦИ И БАНКЕРИ. ЗАЩО ТЪРГОВЦИТЕ И БАНКЕРИТЕ НЕ СЕ ХВЪРЛИХА ДА ГО СПАСЯТ? МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИТЕ?
162
5
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Е това е на Българина му дай сейр да гледа и това е вместо да са се опитали по някакъв начин да помогнат на давещото се момиче,ала те не гледали само както една се изказа по новините гледали го как се мъчило да изплува . Абе нямам думи просто трагедия голяма съболезнования на семейството и близките на момичето!!
161
3
 
9
 
! Отговори
Ох,Динко,Динкооо! преди 12 години
Глупости пишеш,Динко! Глупости на търкалета! Готвачът самият казва,че е искал да спаси всичките. И АКО Е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ Е ЩЯЛ ДА ГИ СПАСИ! СПОРЕД НЕГО! Ти телевизия не гледаш ли? Ти на ушите си ли седя,като показаха разговора с него?
160
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това,че детето е било 15 или 20 минути на повърхността,не означава че толкова време е било живо. То може да бъде и цял ден на повърхността. Вълните движат и люлеят всичко попаднало в тях. И само човек невиждал море и морски бури може да драска фантазиите си.Версията,че 20 минути е живо в бурното море,за мен е крайно несериозна. Казах,вълните подхвърлят тела и предмети насам,натам,движат ги.Но това не е тяхното собствено движение. 10-15 минути? Та по-добре да запитаме кога е потърсена помощ?
159
1
 
8
 
! Отговори
ттт преди 12 години
А защо възмутените''съвестни''граждани присъстваха там като кибици,а не се притекаха на помощ!?И не е ли редно всеки да не разчита само на институциите,но и но и на всеки от ображаващите го.В крайна сметка никой не застрахован от ициденти и една навременна помощ може да се окаже жизнено важна.А иначе мир на праха на загиналото дете!