Осъдиха ромски лидер, пребил белгиец в джамия

Ашим Асан и синът му ритали и удряли с юмруци вярващия
Обновена: 4 сеп 2011 09:06 | 3 сеп 2011 22:15,
141
Осъдиха ромски лидер, пребил белгиец в джамия
Снимка: архив Булфото

Пловдивският ромски лидер Ашим Асан и синът му Фаик Хюсенов бяха осъдени на пробация заради жесток побой над белгийски гражданин, влязъл да се моли в джамия.

Белгиецът бил ритан и бит с юмруци по време на молитва в пловдивската Джумая джамия преди три дни.

Грозната сцена се разиграла пред очите на съпругата на 42-годишния мъж. След побоя той получил мозъчно сътресение и травми по гръдния кош, корема и бедрото.

След 72-часова мярка „задържане под стража” в съботния  следобед Районният съд в Пловдив осъди по реда на бързото производство двамата нападатели.

Те получиха наказание пробация, тъй като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата.

Още по темата

„Двамата подсъдими бяха признати за виновни в нанасянето на лека телесна повреда на Абдула Байрак, който е с белгийско и турско гражданство”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Пробацията е за срок от три години, като през това време бащата и синът ще имат периодични срещи с пробационен служител.

В следващите три години ромският лидер Ашим Асан ще полага по 250 часа обществено полезен труд годишно.

В полицията те обяснили, че пребили вярващия, тъй като бил облечен с дрехите на имама.

Пострадалият все още се намира в болница.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Ашим Асан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
Takiva divashtini stavat v djamiite,che dori i *** se otvrashtavat.V tozi slu4ai *** sa moralisti.
75
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
Imalo e malko shum i bori4kane zad zavesata.Sled 4-5 minuti imama izliza s drehite na "belgieca",a "belgieca" izliza s drehite na imama.Vai,vai,vai,vai,vai,vai,vai,vai.
74
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Бай Ашим печелиш награда от 100 лв. Публикувай си телефон за връзка за изплащане на премията .
73
2
 
8
 
! Отговори
bg преди 12 години
Kak taka "belgieca" se e ozoval v drehite na imama?
72
1
 
15
 
! Отговори
до охранител преди 12 години
Защото не е било открито още ДДТ-то. Жалко, че го забраниха, но лесно се произвежда.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бащата Ашим Асан, синът Фаик Хюсенов.Защо не е Фаик Ашим Асан? *** работа. Абе, те не си знаят бащите, бе.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсни ***.Човека влязъл да се моли на свято за него място тея го пребили.Тия що не ги екстрадират някъде в Сахара например? Аз не съм мюсюлманин и не знам техните закони но си мисля че джамията би трябвало да е подобно на църква.Никакво насилие -там хората влизат за да общуват с Бог.Ах мръсни *** ***..какво може да се очаква от стадо ***?
69
0
 
15
 
! Отговори
Loxy преди 12 години
"След побоя той получил мозъчно сътресение и травми по гръдния кош, корема и бедрото." "Двамата подсъдими бяха признати за виновни в нанасянето на лека телесна повреда.." как по точно свързвате мозъчно сътресение и лека телесна повреда? И това какво е? "Те получиха наказание пробация, тъй като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата." Мога ли сцепя от бой и после да "сключа" споразумение с прокоратурата да не ме закачат?
68
1
 
24
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Хванали нацистите ятаци на партизани-двама евреи и едно ***...ръгнали ги в газовите камери да ги задушават и горят...след близо два часа отварят...евреите на прах...отварят камерата с *** и какво да видят...онова си търка очите и им вика: "Абе ко прайте бе бате, ще се издушим тука бе...!!!" Като *** са, няма мор, който да ги тръшка тея...
67
2
 
23
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
В България има повече ***, приели исляма, откъдето и да е по света...*** понеже видяха как успява *** Доган и решиха и те да стават мюсюлмани...и понеже си правят каквото си искат, а държавата ги толерира, с цел уж да ги интегрира, те взеха, че се самозабравиха...
66
7
 
10
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Най накрая *** да свърши добро дело! Вън турците и мюсолманите от Велика България !!! Малко му е било на тоя резеняк (пък каква народност,няма значение - няма място тук!)
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турчин с белгийско гражданство не значи белгиец приел исляма. Аз такова чудо не съм виждал, а съм сигурен и че скоро няма да видя. Нищо чудно участниците в това сбиване вече да са се разбрали и да са се оправили по между си по ***.
64
0
 
14
 
! Отговори
Kerinso преди 12 години
Аз ли нещо неразбирам в тая страна ли нещо не е на ред - къв е тоя закон, че за лека телесна повреда се счита сътресение на моъка???? После след такъв побой битя лежи на легло, а биячите се разкарват по улиците с някаква измислена присъда като пробация!!! Крумовите закони трябват - биеш ли и теб трябва да бият, за да може да разбере хайвана какво е направил и да има респект пред Закона, който вече толко е избледнял, че е една чиста паародия на правораздаване. със здраве
63
0
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
това ли беше мирния ислям - а май това беше миролюбивия ислям - даже и в джамията се бият заблудените хора? И защо на пробация е осъден - голямо заглавие - а накрая нищо - каква е тая пробация?
62
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
63Аз пък ти казвам, че в бъдещето ислям няма - белгиец бил приел измамата ислям - какво от това?
61
0
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
кви роми - това са си живи ***
60
1
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Държавата/съда трябва да започне като при бай Тошо да вкарва всички *** и ***, нарушаващи обществения ред да ги кара най-малкото, което е да си отработят най-малко за 20 дни простотията-да чукат камъчки на магистралите на Плевнелиев и след като ги наредят, да скачат и въртят гюбеци върху тях, за да ги валират...знаете ли колко бързо ще спрат да се правят на мъже...
59
1
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
точно това казвам че *** и турци са срещу белите това е расизам те са по расисти от нас ако беше булгарин щяха да го убият ама нали е турчин или *** са го оставили жив *** работа
58
1
 
9
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
айде по техен/ислямски/ образец да ги изкарат *** на площада/пред джамията, примерно/ и да ги убият с камъни за назидание на останалите!
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предполагам, ще продължават да ми се обясняват колко е велик аллах и колко е мирна агресивната им религия. понеже това няма как да се случи в църква, синагога или будистки храм (бил съм облечен с какво ли не във всякакви църкви, само в джамия не смея да стъпя, вероятно щото е пълно с мирни и кротки "правоверни, качулати, брадати и космати правоверни").