Новите ваканции – цели пет на брой

Най-ощетени се оказват дванайсетокласниците
8 сеп 2011 19:30,
66
Новите ваканции – цели пет на брой
Сергей Игнатов, министър на образованието. Снимка: Булфото

Цели пет ще са ваканциите за учениците, като едната от тях – есенната, се въвежда от тази учебна година.

Това е записано в заповедта на образователния министър Сергей Игнатов за графика за учебното време, публикувана в сайта на министерството.

Есенната ваканция ще е от 29 октомври (събота) до 1 ноември (вторник). На 2 ноември учениците отново ще са в класните стаи. Досега около 1 ноември - Деня на народните будителите, почиваха само първокласниците.

Коледната ваканция ще е по-дълга – цели 16 дни. Тя ще започне по традиция на 24 декември и ще продължи до 8 януари, включително. Учебните занятия продължават на 9 януари.

Зимната ваканция ще е през февруари 2012 г. Тя ще започне на 23 февруари и ще продължи до 26 февруари, включително.

При Пролетната или Великденската ваканция учениците от първи до 11-ти клас ще почиват от 7 до 16 април, включително, а дванайсетокласниците – от 12 до 16 април.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари 2012 г.

Заради празници и държавните зрелостни изпити Министерството на образованието е предвидило още няколко неучебни дни през тази учебна година.

На 9, 10, 14 и 15 май ще се състои националното външно оценяване на учениците от 4-ти клас.

На 21 май ще се състои матурата по български език и литература /БЕЛ/ за 12-ти клас и националното външно оценяване по БЕЛ в 7-ми клас.

На 23 май е вторият държавен зрелостен изпит и външното оценяване в 7-ми клас по математика.

Неучебни дни за ученици и учители ще бъдат 24 и 25 май заради отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
4
 
! Отговори
W-gangsta Hooligan преди 12 години
Баси кефа зиматааа ше е купон до 8ми ураааа ше прааа бомбички ше трошим и ше пием
44
0
 
2
 
! Отговори
до 25 от 11 преди 12 години
Мерси не искам "доказателства".Просто присмехът ти към тези, които са 12ти клас ми създаде впечатление,че не си кандидатствал тогава,защото аз и всичките ми съученици учехме най-много тогава(освен тези, които кандидатстваха преди това със САТ/Тойфел за чужбина и в 12ти клас се разправяха само с препоръки, документи).Това, че твоите съученици са пиели тогава не значи, че на децата 12ти клас не им трябва повече време за учене за кандидатстване. Аз пък в 12ти клас за 1 година преустанових купоните.
43
3
 
1
 
! Отговори
шщд преди 12 години
Това е едно много добро решение.
42
1
 
2
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
До Михаилнаистина много
41
2
 
7
 
! Отговори
Михаил преди 12 години
До 41 - просто хората по форумите не са представителна извадка на обществото. Но не си мисли, че това означава, че тук всички са интелигентни, напротив. С годините все по-малко стават нормалните хора по форумите, простаците станаха много.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Друго е много по-интересно.Ако от вота на хората в този форум зависи кой ще спечели на изборите,би трябвало логично да не е герб.Ако обаче е герб,какво би трябвало да си мислим.Или че българинът псува,мрънка и говори едно , а прави друго,или че има нещо" гнило в Дания"!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Форумите са пълни с хора, мислещи си че мненията им ще променят света. А всъщност не променят нищо. Тези от които зависи нещо в държавата не четат форуми. Аз реших вече да не пиша, форумите са само хабене на нерви и на време. Отнемат много, а нищо не дават в замяна. После се чудим защо българинът не чете - ами защото виси по форуми!!!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заблудени сте всички вие, които си мислите, че драскането по форумите променя нещо. Нищо не променя. Тези от които зависи нещо в държавата не четат форуми. Форумите са нова, модерна версия на селската кръчма, където да оплюем турците, властта, ***, дупките по улиците и т.н. и да си излеем яда.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека ги вкарат по форумите и децата - да видят що е то злоба, неграмотност и омраза. Да знаят от малки какви хора ходят по улиците на България.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да опростят образователната система, да измислят механизми за привличане на хора с призвание в училище,вместо да издават учебници,които учат на мислене,въображение,любопитство,човечност, те слагат ваканция до ваканция. Така няма да преборите растящата неграмотност и престъпност , и пълна девалвация на училището.Ако в училище е интересно,няма умора и досада.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В последните 5 години учебниците станаха съвсем ***, вътре написали някакви простотии. Дори през 2001-2005 учебниците бяха много по-добри с по-добро съдържание.
34
1
 
8
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
Децата се радват на големите ваканций ,защото не им се учи.Когато пораснат ще си казват:"Как може да сме такива.Сега това образование ни трябва а като сме били малки - да е на кеф."
33
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
смях отново с герб.както за всичко и за леките раници излъгаха и нас и децата.имало учебници само за 3 и 7 клас-те ще са с леките раници а останали ще са камили.ех че лъжци добре че вече не вярваме на герб
32
0
 
1
 
! Отговори
bravo преди 12 години
nali pistqha,4e nqmalo vakanzii,sega ste ima.
31
1
 
11
 
! Отговори
Пожарникар преди 12 години
На "малките" им дай ваканции и ако е възможно само часове по сексология, за да си споделят преживяното! В България вече учителската професия не е на уважение, което кара кадърните да не я избират, т.е. учители стават почти и само хора попаднали случайно с доста ниска култура, но още по-големият проблем е, че родителите хич не се интересуват за децата си. А най-лошото е, че тези родители бъркат училището с възпитателен дом. За жалост 30% от учениците са идиотчета, 30% -изпуснати, 30% в лоша среда
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-дълга ще е за 12-ти клас след месец Май, безсрочна в Бюрата по труда!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваканциите са последното нещо, за което трябва да се мисли в образованието... Децата тоалетни нормални нямат, например. Няма къде да ядат в редица училища. Изобщо основното образование у нас е определено на по-ниско ниво дори от това в Албания и Армения...
28
3
 
10
 
! Отговори
Ku4E преди 12 години
Ако може да се почива повече, че да има повече време за дискотеки, напиване, дрогиране и секс! Много е тъпо това което прави министърът! Децата и по-големите ученици доказано е, че са неграмотни/ голяма част/, невъзпитани и привърженици на по-лекия живот, И вместо да се затегнат нещата с повече дисциплина и различни клубове по спорт и интереси-хайде повече купони в свободното време, А само преди дни лекарите предупредиха за полови болести по 12-14 годишни! Виновни сте учители и ТИ МИНИСТРЕ! АМИ
27
1
 
21
 
! Отговори
Младенов Тотю преди 12 години
Най-дълга ще е за 12-ти клас след месец Май, безсрочна в Бюрата по труда!Затова младежи и девойки, по суша, въздух и вода изнасяйте се докато ви е време!
26
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Отдавна е направена тази статистика, вследствие митохондриален ДНК-анализ. Но не е точно така. 40% са наследници на местно население - траки. 40% са наследници на индоевропейско население - арийци, 20% - славяни. Нямаме връзка с Алтай, Монголия и тем подобни номадски конници.