Русия праща самолет за 156 туристи

Полетът е насрочен за 22,30 часа тази вечер
Обновена: 17 сеп 2011 15:15 | 17 сеп 2011 15:15,
70
Русия праща самолет за 156 туристи
Снимка: Булфото

Над 150 руски туристи се очаква да излетят тази вечер от България със специален полет на авиокомпания "Россия", съобщи пред ИТАР-ТАСС ръководителят на пресслужбата на Ростуризъм Олег Мосеев.

За полета е предвиден самолет Еърбъс А320, който може да побере 156 пътници. Самолетът ще излети от Варна за Санкт Петербург.

Според съобщение на Ростуризъм регистрацията на пътниците ще започне в 20,30 часа българско време, а полетът е насрочен за 22,30 ч.

По думите на Мосеев на самолета първо ще бъдат качени туристически групи – семейства с деца и възрастни хора, а след това свободните места ще бъдат запълнени с индивидуални туристи.

Още по темата
Относно руските туристи, които ще останат в България след днешния полет, Мосеев отбеляза, че "за конкретен брой в момента е трудно да се говори". Още полети са предвидени за 23 и 30 септември.

По данни на Ростуризъм от снощи в България са останали 358 туристи от Русия.

"Надяваме се, че правителството на България най-накрая все пак ще реагира на ситуацията", заяви Олег Мосеев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Драмата с блокираните в страната ни руски туристи е от миналата седмица. На 9 септември 500 души не успяха да излетят за страната си, след като авиокомпанията Bulgaria Air отказа да извърши резервираните от „Алма тур“ полети заради дълг от 7 млн. лева.

ИТАР-ТАСС съобщава, че в резултат на отменените полети в България бяха блокирани 900 руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Гларус преди 12 години
Който си има брада до си търси бръснач! Вижте какво става в Свити Влас и Несебър,часни градове и пристанища построени на държавна земя ужас!!!!!
48
1
 
4
 
! Отговори
До Кретен -мъж на кр преди 12 години
Колко народ се издържа от туристите по морето ? Защо според теб се качват цениете на хранителните стоки , заради туристите правителството или алчни търговци . Аз на море в България едва ли ще стъпя .Липсата на туристи означава безрабитица и мизерия за народа ! СДС направи мутрите - фактически партийните лидери си останаха в БСП децата им направиха СДС - а ГЕРБ се появи заради къдърноста на БСП и СДС .ГЛУПИ ДОКАРАЙ АМЕРИКАНЦИ НА ПОЧИВКА В БЪЛАГАРИЯ АКО МОЖЕШ ЩОМ НЕ ИСКАШ РУСНАЦИ :
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин да не види нещо от ГРОБ
46
6
 
6
 
! Отговори
Кретен -мъж на крети преди 12 години
От турицма печелят само мутрите и политиците с хотели и ресторанти. Народа губи защото всяко лято заради туристите му се вдигат цените на хранителните стоки. Нито руснаци щем, нито други докато държавата не се научи да си прибира парите от туристическите данъци. ДЗа живее България !!! Не на руските *** у нас!
45
4
 
10
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Гонете Руските Туристи в ЕГИПЕТ и ТУРЦИЯ ще ги посрещнат , че даже и ще се радват .Ще им вземат парите и ще се радват.Ние ще ядем Камъни!
44
2
 
8
 
! Отговори
77777 преди 12 години
до 51България вече е *** държава!
43
4
 
13
 
! Отговори
Kreti преди 12 години
И сега какви туристи ще почиват в България догодина? Американци , АНгличани или Турци като не искате руснаци :)Аз смятам скоро да си сменя Гражданството като гледам накъде България отива .Австриийските ски учители учат руски познайте защо.- за да взимат парите на руските туристи , акакво прави БАЙ *** гони ги .Жалко за милионите хвърлени за реклама на БГ туризма пари на вятъра .По ефтино бе да се извозят туристите , вместо сринатото ни реноме в Русия Жалко
42
2
 
11
 
! Отговори
Нина преди 12 години
И сега какво се получи? Гласуваш за Гейб, получаваш ***, ненормална работа!
41
1
 
12
 
! Отговори
Сиимеон преди 12 години
Българските политици са тор, която унищожава всичко, което може да се унищожи. Жал ми е за този изстрадал народ, на който му изпиват непрекъснато по най-вампирския начин кръвчицата.
40
10
 
4
 
! Отговори
Гларус преди 12 години
Тая година беше доходна, бая матрьошки обърнахме, бая ментеалкохол продадохме, чакаме изследванията за гонорея и сме о.к Да идва сезон 2012 !
39
2
 
9
 
! Отговори
Нина до 53 преди 12 години
Гейб са отнемат лиценза на ***? По-скоро Земята ще смени посоката на въртенето си, ББ е мутра, а мутрите взаимно се пазят. Държанката му пък си има банка...изобщо до къде се докарахме..
38
2
 
13
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Те дойдоха уж на екскурзия, но успяха да вкусят от чара на абсурдите тук. България се превърна в Абсурдистан и най-лошото е, че до това положения я докара няколко хиляди човека, които окупираха властта. Българският политически елит е наистина *** и това вече го знае целия свят.
37
11
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Напълно подкрепям идеята, запознати твърдят, че където купи руснак , в съседство имотите падат наполовина.
36
13
 
6
 
! Отговори
БКП /КПСС "брат преди 12 години
Да пратят самолети да си вземат и навлеците дето купиха апартаменти по морето и ся им търпим простотиите и пияндурските скандали
35
5
 
9
 
! Отговори
Алматур преди 12 години
ееееххх, да имаше начин да накараме руските туристи да си платят трети път билетите...
34
3
 
17
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Още един ЯРЪК пример , за БЕЗСИЛИЕТО на правителството , пред мафията ! Не могат да накарат БългариаЕър да закара руснаците и да си търси по съдебен път вземанията от некоректният си партньор - както всички нас - нормалните бизнесмени !Да не забравяме , че тази авиокомпания е на *** , а явно Боко Мутрата , не иска да се занимава с другите мутри ! ! ! ?Искам да видя , как смешният министър на транспорта , ще отнеме лиценза на *** ! Ако го сторят , ще гласувам за ГЕРБ ! ! !
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве според трън.спортния ни министар ги бехме извозили сичките бе ко пак стана че има още ?!?!?!?!?! Те да не съ плодят тука и да искат безплатен превоз ? Или съ делят чрез пъпкуване ?Всеки ден четем и все трябва да не верваме на ни еднъ дума отронена от устата на нашенец
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То нали в Турция не сте *** всичките, та за България си се загрижил...Иначе България няма да стане *** никога, защото няма да има кой да ги храни ***, много е просто. Същото както и Германия нема да стане турска, а по-скоро така ще ви подкарат там, че ще разберете защо *** като чуят "камера работи" се осират до ушите....
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей рЕзан, Турция е следващата след Гърция с балончето, кредитното. Само че, като се пукне на ЕрДоганя балона ще се оплискате с *** до ушите, но за разлика от гърците вас нема да има кой да ви спасява, и понеже срахте на "завета" на Ататюрк ще видите какъв резан .У. ще ви дъни...
30
0
 
11
 
! Отговори
това е ТИМ преди 12 години
*** е неформалното название на варненския икономически холдинг около групата Химимпорт АД (борсов код 6C4), основан в средата на 90-те години на миналия век.Към момента холдингът е собственик на множество дружества (над 50) с различни сфери на дейност, сред които: "България ер", Централна кооперативна банка, ЗАД Армеец, Зърнени храни България,Фарин АД, Мустанг ТВ (М-САТ), вестник Черно море, радио Алфа и др. Известно е,че едно от публичните лица на групировката Марин Митев, е бивш морски пехотинец от секретното поделение на военноморските сили "Тихина" край Варна,където са били подготвяни елитни спецчасти - десантчици,водолази и парашутисти. Счита се,че и други ръководни фактори в *** са бивши служители на тайните служби и военното контраразузнаване.***, главно поради първоначалната си дейност, свързана със събиране на лоши дългове, е обект на теории на конспирации и легенди, сред които най-често за рекет и наркотици. В тази връзка, *** се сравняват с групировки като (бившите вече) ВИС и СИК. Според Юрген Рот, "в момента *** е най-мощната криминална структура в България". През май 2011 г. излиза книгата "*** - отборът, който превзе България" от варненската журналистка Невяна Троянска, в която се проследява историята на групировката. e-vestnik.bg/11735.Към момента, пазарната капитализация на холдинга надхвърля 2,5 млрд. щатски долара, пряко или косвено осигурени (финансово, здравно, данъчно) и т.н. са над 20 000 души, а групата компании представлява най-големият български работодател и данъкоплатец.