Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!*

Над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета
Обновена: 24 сеп 2011 15:13 | 24 сеп 2011 11:55,
1894
Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!*
Снимка: Булфото

Озлобени от убийството на 19-годишния Ангел Петров снощи, над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета.

Изпочупени са стъклата на къщата, имотът също е пострадал от камъни, по земята има паднали саксии и обърнати пейки, изкоренени са храсти. Избити са парапетите на къщата. Хората се разделиха на няколко групи и атакуваха всички имоти на ромския барон.

Около 20 младежи скачаха яростно върху лек автомобил „Мерцедес”, собственост на фамилията. Младежите обърнаха новото возило по таван и изпочупиха стъклата и стоповете с дървени пръти. По-късно бе изпочупена и втора кола на Рашкови.

17-годишно момче припадна, докато вървеше към къщата на Цар Киро, и спря шествието. Детето имало сърдечна операция, повече от 20 минути се забави линейката, която да му спаси живота.

Да не извършат по-сериозен погром, жителите на селото бяха спрени от началника на областната дирекция на МВР в Пловдив Тодор Чонов, който призова хората да напуснат двора на къщата. В селото има засилено полицейско присъствие, като целта е да се предотврати ново кръвопролитие.

Смърт за поръчителя на убийството на 19-годишното момче от български произход от село Катуница поискаха малко по-рано жителите на Катуница, които се събраха на невиждан протест пред читалището заради жестоко убийство от снощи.

Жертвата, 19-годишният Ангел Петров, разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус с все още неизвестен шофьор от Столипиново минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

После полицаите се опитали да спрат превозното средство, но без успех, то минало и през тях. Трима служители на реда са със счупени ръце. Две момчета, станали свидетели на случката, също се опитали да спрат буса, но и те били прегазени.

„Искаме смърт за поръчителя на това убийство”, скандираха днес хората от Катуница.

Още по темата
Те твърдят, че вчера през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница, от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда. Информацията бе потвърдена от полицията.

„Безобразие е това, което се случва в Катуница. Освен жестокото убийство на младото момче, вече се посяга и на полицаи”, съобщи пред Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че в ареста са задържани 6-има роми от Столипиново след снощните размирици. Издирва се шофьорът на буса убиец.

Младежи се опитали снощи да се саморазправят с Цар Киро и успели да подпалят един от имотите му. Пожарната загасила пламъците, а след това жандармеристи от София и Пловдив отцепили района.

На среща с жителите на селото Тодор Чонов заяви, че криминалистите активно разследват случая и обеща всеки виновен да си получи заслуженото. Началникът на областната дирекция на МВР в Пловдив каза още, че ще инициира и среща на представители на полицията, прокуратурата, НАП и агенция "Митници" за установяване на имотите на фамилията Рашкови.

Тодор Чонов допълни, че в полицията има над 20 сигнала срещу фамилията на Кирил Рашков.

Информацията е актуализирана към 13,35 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1894
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
12
 
! Отговори
UROK преди 12 години
SEGA RAZBRAXTE LI KOLKO E BIL PRAW A.***?? "TRUDA SHTE GI NAPRAWI SVOBODNI" ...SI4KI V TRUDO-VUZPITATELNI LAGERI
0
 
12
 
! Отговори
alooo преди 12 години
kakvo mahate komentarite be ?Teq iztrepaha horata,tuk sednali komentari da mahat,stiga s taq cenzura ili zaminavaite pri car kiro i pasminata da gi ohranqvate,SRAMOTA!!!
0
 
13
 
! Отговори
котис преди 12 години
Не трябва да ги изселят а таборът да отива към небето . Това не е кулминацията сега са много смели но като дойде момента ние да колим ще видят че с българите шега не бива .
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каде беше съдът за този престъпник, каде беше косимията Кушлев.........трябваше ли да умре и това момче за да видим законните му имоти....да горят.
0
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА...
0
 
11
 
! Отговори
do НеТрайкофф преди 12 години
ako be6e tvoi sin li???Angel e bil sin na Bulgaria-kadeto *** upravlqvat sega,mislete taka vse edno e bil va6 sin,brat,priqtel ina4e opraviq nqma da ima!
1
 
18
 
! Отговори
fori преди 12 години
да хапнеш и пийнеш с приятели=БЕЗЦЕННОда ебнеш нещо чуждо=БЕЗЦЕННОда помогнеш на приятел=БЕЗЦЕННОда убиеш ***=БЕЗЦЕННО
0
 
20
 
! Отговори
НеТрайкофф преди 12 години
Къде се круе този царо- барон и *** му? Наш'та полиция го пази от всенародната любов, дали ще го опази?! Ако Ангел бе мой син ги затривам и царете и *** им и нимой не може да ме спре, сите ще ги оземля!!! Нихната мама ***! *** ще ми вика! Щом ази съм ***, то и Бойко, и вие тука пишещите сте такива за тея разбойници. А щом са разбойници- по Закона за итребление на разбойничеството и примерът на съдия Линч!
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Задържан е шофьорът на буса-убиец" съобщи Калин Георгиев.Я как можело да се размърдате?Значи това е рецептата за полицейска успеваемост - с голямата гьостерица!Да се учим и да помним, братя българи!
0
 
23
 
! Отговори
буба преди 12 години
Жалко за полицаите, че нямаха смелост да се обединят и те, и да скочат срещу управниците си. Тогава народ + полиция + армия ще живеят мирно и щастливо...
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB NIKOGA!!!Deteubiici i mafioti,zatrivat bulgaria sazdadena ot 681 godina,pluite im v licata
0
 
25
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Властта поготвя еничарите-заптийета за жестока разправа с народното недоволство. Нека не им се боим!!
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето, в такива моменти ясно осъзнаваме в каква паяжина на злото сме оплетени вече! ***-безнаказани убийци, политици-мижитурки, подкупни чи%утски телевизии, безсилна полиция... това е България :(Да са живи и здрави пловдивските момчета, че ни връщат мъничко национално самочувствие. Жалко за загиналите деца.Мисля-вярвам-надявам се, че този път няма да простим на ***
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Призовавам пожарникарите да не се намесват.Нека изгорят имотите на обийците.Те и без това са от акохол-менте,проституция и дрога.А след това да бъдат изселени.И не е вярно,че закона не го позволява.Не само изселени ,но и съдени-за убийство,морален тормоз и всичките им останали престъпления довели до неимоверните им богатства и самочувствие.
0
 
21
 
! Отговори
симо хайха преди 12 години
Да ми прости Господ, но бях решил да гласувам за ГЕРБ! Сега призовавам всеки българин, който има ум в главата, каквото и да става да не посяга към тяхната бюлетина на изборите! Нека загубят президентските и местните избори тотално!
0
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди *** и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит, а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )
0
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
БРАВО, БРАВО, БРАВО - ХВАЛА на пловдивските момчета.Народът винаги е повече и по силен от полицията и от всякакви мангалоиди. Стига само да се обедини българинът около някоя идеа и няма спиране.Ще му писне и ще вземе законът в свои ръце както ставаше в Дивият запад преди 100 години. Сега следват Столипиново, Филиповци, Факултето и всички *** гета които са като проказа по тялото на родината ни.
0
 
8
 
! Отговори
Българан преди 12 години
"..фициално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. ..а скандално известният кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов.
3
 
17
 
! Отговори
Бг преди 12 години
имам приятели полицаи които лично са ми казвали че в много случеи не са съгласни с това което им нареждат но заповедта си е заповед,полицаите също са хора и според мен не помалко от нас мразят ***..но това е- шибалниците политици дерижират нещата....
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на вниманието на всички знаещи и мислещи хора в този форум- а не беше ли майкъл палин представил българия в "романтично-***" светлина във поредицата за страните от европа...а уорлик се заиграваше доскоро сантиментално с *** от столипиново? какво очаквате от мекерето на заплата към държавния депатамент на сащ?