Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница

Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни
Обновена: 24 сеп 2011 15:36 | 24 сеп 2011 15:11,
919
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница
Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата
Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната.

Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


919
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
6
 
2
 
! Отговори
kosmos преди 12 години
kade padna satelita znae li niakoi......
120
2
 
25
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
След усирането с Шенген и след бунта в Катуница, обявявам предизборната кампания на партия ГЕРБ за Приключила!!!
119
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС Е МИТИНГА В ПЛОВДИВ ОТ 17Ч. НЕ УТРЕ
118
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито една медия не отразява случващото се...Всички медии са се надупели на бойко и цецо...долу ГЕРБ....
117
0
 
32
 
! Отговори
123124234 преди 12 години
Запалете ги мамка им ***!
116
1
 
26
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Избийте ги!Проклети да са и *** им племе и политиците, които ги пазят!Проклети да са и те и семействата им!Да почиват в мир загиналите момчета!
115
0
 
26
 
! Отговори
dev преди 12 години
По непотвърдена информация към селото от София са се отправили автомобили с ***. Аз съм от Катуница и апелирам към всеки, който иска да дойде и да изрази своята гражданска позиция и да подкрепи населението от Катуница. Към 19.30 тази вечер ще се възобновят протестните ни действия.
114
1
 
21
 
! Отговори
ДРОГА преди 12 години
НАРКОТИЦИТЕ НА КИРО КРАДЕНОТО ЗЛАТО ТОВА ОБИЧАТ ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ --ЗАТОВА МВР -ОХРАНЯВА РАШКОВ *** --ВМЕСТО ДА ГО УМЪРТВЯТ С СМЪРТНА ПРИСЪДА -те БИЯТ БЪЛГАРИТЕ ЗАРАДИ ТОВА ЩОТО ИСКАТ --СПРАВЕДЛИВОСТ!!! *** ДЪРЖАВА И *** ПАРТИИ И ДЕПУТАТИ
113
0
 
4
 
! Отговори
sudiq преди 12 години
kakvoto i da si govorime polojenieto e dosta slojno i vzrioopasno zastoto vijdame 4e policiqta nemoje da se spravi s problema nqma mai da ot6omi dosta vreme nemise misli kakvo ste stane kato se pogrebvat dvete mom4eta
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 септември 2011 | 15:13 | Агенция "Фокус"Начало / ПолицияПловдив. Починал е 16-годишният Павел, който припадна по време на протеста на жителите на село Катуница. Това съобщиха за Радио Фокус - Пловдив от пресцентъра на Университетска болница. Момчето е закарано в болницата вече мъртво. Група млади хора отново са се събрали в центъра на Катуница и планират протест довечера от 20.00 часа.
111
0
 
17
 
! Отговори
Gregoriani преди 12 години
Право е момчето да им отвръща. Нито има полиция и съд, да ги спре да те псуват на майка, не стига че им плащаме сметките, за да пикаят върху БГ знамето и колят куче върху него, сега затриват и децата ни.Аз съм утре на митинга в Пловдив, защото не искам цинге да не пипа и дърпа по главната за пари... За да живея без да плащам данъците на тия. и синът ми да е жив...
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе дали не са оставили някаква вратичка в конценцията за защита на човешките права, която да позволява някаква безболезнена кастрация например? хем хуманно, хем в дългосрочен план уи уин, дей люн. Иначе не виждам друг вариант - чак да ги избиваме е малко грубо. Пък кастрацията ми се струва по-ОК
109
2
 
7
 
! Отговори
chach преди 12 години
polisiata za6to se mesi i kogo za6titava.
108
4
 
6
 
! Отговори
Електорат преди 12 години
Айде електоратът предизборно го подгряха. На миналите избори ви измамиха с Доган, а на тези с баба Кировица.
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте се делили на партии! За тях и за *** явно всичките сме "***". Мир на душите на тези деца!
106
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро Рашков е забогатял от контрабанда и фалшив алкохол. Също като Боко. Колега на Боко-*** е. *** УМИРАТ ОТ КЕФ ДА ГИ РЪГА ОТЗАД *** УЯГА.
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
т.е ангел, убит от колата и павел умрял от сърце...двама мъртви българи!! какво се прави, когато някой дойде в собствената ти държава и убива собствените ти сънародници - младежи?? какво биха направили във всички останали държави?
104
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цветанов, оставка, пумяр некадърен, едно село се тресе по шефовете, ти предизборни обиколки правишсъберете се с оня главестия ***, дето само за овци и картофи говори и се разкарайте от правителството!
103
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...Волен Сидеров май се оказа прав ...
102
0
 
26
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Просто властта се страхува че може и хора от други места да подкрепят българите в Катуница,карат си я по стария комунистически начин - да не се разпространява истината за може властта да си разиграва коня.Кой знае колко "дарения " е направил ***-мафиот за "Нашата полиция,да ни пази"