Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница

Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни
Обновена: 24 сеп 2011 15:36 | 24 сеп 2011 15:11,
919
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница
Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата
Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната.

Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


919
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро Рашков е ЦАРЯ на наркотиците,проститутките,джепджииките и фалшивия алкохол. На това е цар тоя *** гнусен.
100
0
 
35
 
! Отговори
екс преди 12 години
*** е обръщението, което османските турци са имали към поробените българи !! Сега обаче не само че не сме поробени, ами и на тия "българи" им плащаме за да живеят, а те ни наричат *** !! Май ще има гражданска война !!
99
0
 
25
 
! Отговори
Ali преди 12 години
Няма да е зле цялата им фамилия да стане на барбекю, какво чакат толкова изявени фенове (СКИН) на Ботев и Локо , освободете селото от това робство....
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
youtube/watch?v=EdhYH_y3SKw&feature=player_embedded
97
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
запалете му цялото имущество на тоя ***, запалете цялата ромска махала там, запалете всички ромски махалитова заслужават тия пиявици
96
0
 
23
 
! Отговори
ati преди 12 години
Етнически мир? Такова животно нЕма!
95
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМАЛО Е СИГНАЛ ДО ПОЛИЦИЯТА, А ТЯ НЕ СИ Е ДВАРШИЛА РАБОТАТА - на полицията се сардете и на техните шефове, кой ги е назначил - оставки!!!и от цялото правителство търсете сметка!после от циганитене е виновен който яде баницата, а кой му я дава?
94
1
 
16
 
! Отговори
пловдив преди 12 години
Положението в Катуница е овладяно, каза Цветан Цветанов по време на визитата си в Несебър, която е част от предизборния тур на партията, предаде кореспондентът на Plovdiv24.bg.Проблем, който е провокиран от вчерашната ситуация с прегазването на едно момче. От там вече са предприети действия с изпращането на допълнителни полицейски сили и това, което всъщност вече е информирано чрез медиите, е че ситуацията е овладяна", каза Цветанов.кво е овладяно,а вчера като момчето е заплашвано от ***
93
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
после как да си платя данъците, като знам, че от всеки 100 лв, които плащам, за тях отиват поне 50. А от тях какво получавам? Страх, като се прибирам вечер? Страх да минавам през определени части на града? Нещо сметките не ми излизат - сделката е куца
92
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да пишете тук се заемете с дейтствия срещу тия маймуни, сега положението се държи, но какво ли ще направим ако нещата продължат през следващите 20 години. Ние ще сме малцинство, по добре да ги смачкаме сега.
91
1
 
30
 
! Отговори
501 преди 12 години
Ултрасите на Ботев и Локо къде спите,във вас е надеждата!
90
1
 
27
 
! Отговори
Американеца преди 12 години
Нека да бъдат изкормени на градския площтат тези долни,мазни,същтества ...
89
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ=ГРОБ за Българите и България
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
етнически (мир) ли пълни глупости и незначещи нищо клишета в устите на анти-българските политически ***.етнически мир с *** *** не може да има,тези животни *** разбират само от едно ,бой до умиране и пълен геноцид
87
4
 
12
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
България има само един цар и това е Цар Симеон II Сакскобургготски!Такива самопровъзгласили се като *** Киро са за бесилката!
86
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
първо от полицията и правителството търсете отговорност - ЗАЩО КАТО СА БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ, НЕ СА ПАЗИЛИ МОМЧЕТО И НЕ СА АРЕСТУВАЛИ ТОЗИ, КОЙТО СЕ Е ЗАКАНВАЛ, ЧЕ ЩЕ ГО УБИЕ?
85
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей *** мръсни и продажни, не използвайте това за вашите долни цели защото и вие освен мизерия нищо не дадохте на народа, ясно ли ви е? *** такава
84
2
 
43
 
! Отговори
Hatcher преди 12 години
В ИТАЛИЯ *** НЯМАТ ПРАВА .НЯМАТ ЛИЧНИ КАРТИ . НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ГРАДОВЕТЕ . ЖИВЕЯТ В ОГРАДЕНИ ЛАГЕРИ ОХРАНЯВАНИ ОТ КАРАБИНЕРИТЕ . И КОИТО НАПУСНЕ ОГРАЖДЕНИЕТО НА СЕКУНДАТА Е ВРЪЩАН ВЪТРЕ . ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР ОТ ИТАЛИЯ !!! ЩОМ НЯМА ДА РАБОТЯТ,А САМО ЩЕ ТОЧАТ ДЪРЖАВАТА И ЩЕ СЕ МНОЖАТ КАТО ЖИВОТНИ . НЯМАТ МЯСТО В НОРМАЛНОТО ОБЩЕСТВО ПЕДОФИЛСКАТА НАПАС *** !!!
83
2
 
22
 
! Отговори
american boy преди 12 години
Как е възможно такова безобразие, полиция, жандармерия и пожарна да заемат страната на ***?
82
5
 
25
 
! Отговори
СЕДЕФЧО ПъРАВАНОВ преди 12 години
Полицията пазете братята *** щото ще купуваме гласове!!! ние сме професионални политици -важно е да управляваме заедно с Герб а българите можете и да ги арестувате за безредиците и биете...