Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница

Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни
Обновена: 24 сеп 2011 15:36 | 24 сеп 2011 15:11,
919
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница
Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата
Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната.

Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


919
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
после за демокрация ни говорят.... до това ни доведе демокрацията, да издържаме половин България и то не защото са недъгъви, ами ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ!! Защото ТАКА Е ПО-ЛЕСНО, защото виждат, че и така може - има какво да ядат, има къде да живеят, ако някой недоволства срещу тях - дискриминация и т.н. Тази "дискриминация" може би е единственото, нещо което знаят, но са разбрали как да го използват
80
1
 
18
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
няма ли кой да направи някоя самоделна бомба и да я метне в къщата , та да ги натръшка всичките *** вътре???
79
1
 
16
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
няма ли кой да направи някоя самоделна бомба и да я метне в къщата , та да ги натръшка всичките *** вътре???
78
2
 
20
 
! Отговори
3-0 преди 12 години
Боко и Цеко,айде да ви видя акциите,циркаджии!!:))))))))
77
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарича се Кирил Рашков, ***.. България няма цар..
76
1
 
29
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
НАЙ-ДОБРИЯТ *** Е НАЙ-УМРЕЛИЯТ ***!!! КЪДЕТО ГИ ВИДИТЕ УБИВАЙТЕ ТОВА ОТВРАТНО ПЛЕМЕ!!!
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цар киро е човек на ДС и комунистите още преди демокрацията
74
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престанете да наричате ,някакъв неграмотен криминален престъпник Цар КироНа какво е цар .Писна ми, какво е това да ги храним и да не бачкат а да имат всичко .Искам да излезне онова пожарникарче и да каже ,колко *** плащат данък в България ,няма да намери такъв.А колите и къщите си с какво са ги купили ,с кражби и наркотици .Единственото племе ,което ще си загуби държавата без война ,сме БЪЛГАРИТЕ ,и това се прави целенасочено от политиците ни .
73
1
 
27
 
! Отговори
Големия Въпрос преди 12 години
За пореден път ставащото бива премълчано, пълна липса на осведоменост самото място, никакви репортажи по телевизията за нещо случващо се с хиляди българи, никаква позиция от страна на Държавния апарат и неговите лице. Единствено новините в нета дават малка представа за случващото се, но колко хора имат достъп до нета и колко от тях четат новини! Всичко това е срамно и приличащо на медийно и обществено затъмнение. Опит за дезинформация и абстрахиране на обществото от случващата се драма!!!
72
55
 
10
 
! Отговори
Я да видим сега! преди 12 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ на изборите??? Ръчичка нагоре- ДА, ръчичка надолу-НЕ
71
1
 
30
 
! Отговори
смешници преди 12 години
Може ли толкова време вече, Боко и Цвъка да мълчат и нищо да не казват. А онова смешно крякало Сидера, къде е ??? Скриха се всички !
70
1
 
46
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
защо не защитиха 19-годишно момче от предумишлено убийство? Защо нинджите с качулките не направят "акция" в къщата на тоя цар Киро и не го арестуват него и цялата му рода там за поръчителство на предумишлено убийство? Има свидетели, има блъснати и наранени полицаи от същият този бус-убиец. Защо данъчните не му направят проверка на имотите и доходите. Общински съветник каза, че цялата му рода, включително и той, се водят безработни и взимат помощи! А живеят в палат, облицован с мрамор! Ситуацията е жалка, наистина.
69
1
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 12 години
жалко и гнусно,*** идват избори и *** отива и гласува под строй за мутрафоните от гроб,царя ги води....а българина кучета го яли,,,ай сиктир
68
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя лайньо няма ли си българско име, че го наричат "Цар Киро" по новинарските емисии?
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ги естествено това е ЕЛЕКТОРАТА НА ПАРЛАМЕНТА всичко ще се потули
66
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тва не може да го бъде. Надявали са, че хората ще се успокоят. Как се успокояват две български майка в момента, г-да полицаи? Идете ги успокойте, да не дава Господ такова спокойствие!
65
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според доганската *** телевизия 7дни , е било случаен пътен инцидент !!!
64
3
 
43
 
! Отговори
3-0 преди 12 години
Изборите ви отидоха на кино,Г-ЕРБ продажна мафия!!!
63
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са бойко и цецо....къде са големите "мъже"... е сега си проличава кой какъв е,иначе с фасони и перчени всеки може
62
4
 
28
 
! Отговори
@ преди 12 години
А полицията се занимава само изборната победа на ГЕЙБ