Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
Въпрос за 200 лева, коя държава има толкова много ненужни партии, премиер ченге и *** крал. Аз имам предложение-решение! на *** - 1 дете както в Китай, ако има второ да си го издържа сам. 2 .Просията да се регламентира със закон. (ровенето в кофи забрани) като в Австралия да има жълти рингове за уличните музиканти и часови пояс за тях. 3. - 500% повече полицаи около женски пазар, *** банди са там 40 човека джепчии .4 нов премиер, 5 нови заводи а не магистрали. Хората гладуват.
386
0
 
15
 
! Отговори
tur4in преди 12 години
eyyyyyyyyyyyyy bugari nali bqxte mn golemi geroi-----*** vee4 sa mnozinstvo--6te komandvat te--qsna----
385
3
 
14
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
384
0
 
14
 
! Отговори
of преди 12 години
Б.Борисов получи властта с обещания, видяхме какво е свършил от обещанията си до тук..........
383
0
 
16
 
! Отговори
Tsar Bojko преди 12 години
Цар Киро cе проверява от 10 дни? Човек, който трупа незаконно милиони вече 10 години. И да ви кажа ли как ще приключи проверката? Май всички се досещаме. Върнахме се в началото на Прехода, благодарим ти, Бойко, арогантни лъжецо!
382
0
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Бат Бойко ,не смей да препариш в региона,чуеш ли?Село Катуница се бунтува ,нахалния премиер се подиграва.Семейство Рашкови имат 87 присъди.Само жена му за джебчийство има 43 присъди.Пристъпници облагодетелствувани от властта.Безкрайна сага.
381
0
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
bate boiko ne izlizahmeli o6te ot krizata
380
0
 
16
 
! Отговори
ivan преди 12 години
daite rabota na romite ane gledate koi kakyv e i za kogo 6te glasuva
379
0
 
15
 
! Отговори
stefan преди 12 години
bati boiko e vinoven sabira to4ki predi izborite
378
0
 
15
 
! Отговори
коко преди 12 години
Нека го проверяват този ужасен човек Киро... Да го приберът най - сетне, защото пречи! Царе и крале в България няма!
377
0
 
16
 
! Отговори
попа преди 12 години
Егати и държавата, щом я управляват пожарникар и даскал по физическо. Вие чакайте резултати. Нека извъртат оста на проблема към политическите партии - ние продължаваме да плащаме данъци и осигуровки, за да хратуним и лекуваме ***, които да ни крадат и убиват - вие не виждате ли, че няма по улицата млада *** която да не държи бебе в ръце??? Пък събирайте 50 стотинки за кафе и се чудете що мадамите не щат да ви погледнат. Смех.
376
3
 
16
 
! Отговори
ив преди 12 години
Всички скърбим за това, което се случи. Хората са в траур и ще бъде много грозно ако партиите се възползват от това предизборно! Евала на Борисов
375
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако е за кражби и престъпления ние българите ги вършиме 100 пъти повечеразходете се от св.влас до равда огледайте се умножете по 100 и приблизително ще си представите за какви кражби става дума протестите трябва да са срещу менте политиците от бсп и сдс заради тези загубени 20 години
374
1
 
16
 
! Отговори
dobrin преди 12 години
Boiko stiga s tezi l6ji be po liceto ti li4i 4e l6jesh,vsi4ko e parodia v seliqt ti politi4eski ekip.Kak moje da pazite tazi siganska gnida, qvno neshata sa edno kam edno
373
0
 
16
 
! Отговори
Нов ред преди 12 години
Искаме резултати Борисов - не приказки! Бързи резултати а не прах в очите! Иначе не ви вярваме и всичко пак ще потъне пак в корумпираната мъгла. Стига чадъри за *** и облагодетелстване на определени престъпни кръгове, за които бездействието на държавата е закрилница за престъпленията. Имахте достатъчно време да го направите още повече, че ти Борисов отдавана си на такива постове. Народа чака бързи и ефективни мерки срещу престъпността, корупцията и мафията иначе никой не го чака нищо хубаво
372
1
 
16
 
! Отговори
замислете се преди 12 години
Събитията са част от режисиран процес на взривяване на живота в България чрез етническа война (не е пресилен израз). Знаете ли как се организират 2-3000 души за няколко часа, при това от различни градове, в почивен ден, да се транспортират мълниеносно в Катуница?! Единствено чрез тарторите на футболните агитки, които разполагат със списъците на щурмоваците си, и чрез много пари. Всякакви приказки за организиране по мейл или Фейсбук са нелепи. Става дума за организирани погроми. Ако някой си прави илюзии за щурмовите отряди на футболните агитки, то много скоро реалността ще изкорми тези наивни заблуди. Но ще бъде късно.
371
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
през 1989 протестите и еуфорията бяха къде къде по- големи.Хората спяха по площадите и какво стана ?Партията майка БКП успя да изработи всички нас и 20 г да режисира разграбването на държавата.Сега ситуацията е аналогична. Виждайки неминуемия крах на изборите, отново се прилага същия сценарии , целта на който е спад на доверието в ГЕРБ, ниска избирателна активност,и отново на власт червената олигархия заедно с Доган избрани от твърдите си гласоподаватели.Дано този път хората го проумеят
370
0
 
18
 
! Отговори
Протестиращ преди 12 години
415 Ми!Какви промени бе ***? Кого ли не подслушваха и не арестуваха ама Цар Киро никой не го пипна! Кого осъдиха? Кой олигарх съсипаха? А, да Мишо бирата го "инфартираха" че нещо много засмърдя около него!
369
2
 
18
 
! Отговори
Българан преди 12 години
"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи." Ама нали беше много ербаб бе Бойко? Цяла България подслушвахте, докгори, кметове, митничари и т.н., за Цар Киро не се ли намери подслушвачка и белязана пачка? Или той ти осигуряваше *** гласове и затова беше с имунитет? Кажи си бе Бойко!
368
2
 
17
 
! Отговори
Национална съпротива преди 12 години
Днес кръвопийците-еничари ни бият, но утре, когато излезем 200 000 на улиците, ролите ще се разменят!Смелост!