Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
15
 
! Отговори
до 389 преди 12 години
Хиподил ли-гласувате за поредния ***!Погледнете кандидатурата на проф-Василев,човек уважаван,ерудиран,един от истинските дисиденти,безпартиен.Но на никой не му отърва свестен човек да управлява,и на управляващите,и на простолюдието явно.Има и други достойни кандидати,които никога не са били в управляващите кръгове,но вие искате поредния *** за управник,*** народ-загубено бъдеще
346
0
 
14
 
! Отговори
До 375 ;( преди 12 години
Явно слепока си ти след като можеш да хвалиш и да оправдаваш някого тогава когато в държавата ври и кипи да отиде да си режи ленти и да каза да го питат за пътища ,а ние за Катуница.
345
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
т.н. цар киро и подобните му ги създадоха бсп и сдс срещу пари и гласове за изборите,този проблем е на повече от 20 години, подобно в началото беше и създаването на дпс
344
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тези избори под строй отиваме цялото семейство! Предните не гласувахме! Сега ще гласувам за Светльо Витков от бившата група "Хиподил" ! Знам ,че може и да не спечели ,но поне не е от сега действащите разклонения на бившата комунистическа партия! Не искам нито ГЕРБ , нито НДСВ , нито БСП , нито ДПС ,нито СДС !
343
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от 10 дни? Това ли е бонбончето което измислихте за 2 дни ходене по концерти и мачлета? Българите ще издържим до изборите, тиквите да му мислят после!
342
1
 
26
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Б.Б.: Абе Цецо, кво става с изборите бе, как е рейтинга на Плевеллиев.Ц.Ц.: Шефе, работата нещо почна да спича. С тоя корупционен скандал, взе да губи рейтинг.Б.Б.: Бе аз нали казах, че ще го правя президент бе. Ей сега ми звънна каза, че много го натискали от медии, с въпроси разни. Ц.Ц.: Бе аз имам тука една идейка.Б.Б.: Ква идейка, Цецо?Ц.Ц.: Ми една циганийка съм замислил. С много огън, барети, хореография, поръчкова журналистика. Абе една акция съм подготвил. Акция "Изклатуница"
341
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не! Казвам,че хората, на които им кипва не се ръководят от политически идеи! И не бива да се спекулира с това недоволство обличайки го в партиини краски!
340
1
 
19
 
! Отговори
До № 384 преди 12 години
И какво искаш да кажеш, че няма българи, а само *** извършват престъпления, или нарушения на обществения ред? Че няма ***, които си плащат данъците и сметките? В Катуница май живеят и други ***, но не са нападнати, а само измамниците и убийците Ряшкови! Причините и условията са създадени не от Рашкови, от ***, а от едни други хора! За тях сещаш ли се? В България, от 20 години, са виновни, ако не кучетата, ***, или турците, но никога хората определящи правилата! З
339
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 378Не става въпрос за политически пристрастия!!!! Дали, когато българите са ляли кръв бранейки, дом , семейство религия от турския ятаган са се деляли на русофили и русофоби??? Тук става въпорс,че ние БЪЛГАРИТЕ сме поставени в позицията на безгласни елементи, с единственното право да творим блага, да плащаме данъци, да мълчим и мрем! И не е важно дали си кумонист, социалдемократ, либерал и т.н....
338
1
 
21
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Едно време ти говореше, че каквато е държавата такава е и полицията, това беше докато кметстваше в София. И сега с какви очи призоваваш партиите да не се възползват от Катуница? Като преди го правеше най-безсрамно, но все пак за едно си прав Бойко, наистина каквато ни е държавата и най-вече управлението такава ни е партията, а кажете ми това не е ли ирония?
337
0
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ВАЖНО!!!!ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА *** НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ***!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ***!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И *** ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!
336
0
 
25
 
! Отговори
спор за имот?! преди 12 години
Защо ли не се учудвам, че не се коментира причината за конфликта между Рашкови и убитият българин? А тя е за имот! Кои създадоха причините и условията да не се спезва Конституцията, здравето, живота и имотите на гражданите, та стотици "Рашковци" заграбиха земеделските земи и други недвижими имоти и останаха безнаказани! Кои институции не си свършиха работата? Отново не се мисли за отстраняване на причините и условията, а се размахва *** карта...
335
0
 
14
 
! Отговори
gerb преди 12 години
daje sa vizpolzva spidermana bolen.zashto nikoy ne sa digna sreshtu maksim staviyski tam nyama li umreli hora a momiceto ostana sakata i toy li e ziganin.boyko e edin ot nay sireoznite politizi u nas.ama vie kato ste selyani tipcete na edno myasto.
334
0
 
21
 
! Отговори
мими преди 12 години
всички партии купуват *** гласове!
333
16
 
17
 
! Отговори
Аз бай Тошо преди 12 години
Гледай бе пълно с платени ЧЕРВЕНИ драскачи Виж само как добре плюват следователно ГЕРБ са на правилния път Народа прогледна и вече не е сляп така че си плювахте колкото щете ...
332
3
 
30
 
! Отговори
до 374 преди 12 години
синко слави няма нужда да извърта нищо. той е истински патриот. за разлика от доказаният некадърник гледащ от снимката.
331
12
 
18
 
! Отговори
;( преди 12 години
Ейй много им се иска на червените мухъли да обвиняват сегашното правителство за проблем който съществува от 20 години ,да Шумкари ГЕРБ е винивен за дето три пъти фалирахте нашата държава и продадохте златния ни резерв на СССР -Русия последния път вече нямаше какво да продавате и доведохте Демокрацията за да останете пак на власт само че под друга форма и разграбването започна много ви се иска да обвинявате ГЕРБ ама хората вече не са слепи ...
330
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
golqm sme6nik s tezi rqzane na lenti do koga
329
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политическо убийство ли е незнам но цар Киро е недосегаем и на свобода си заплашва Българите безкрупулен
328
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tazi ve4er s interes 6te gledame slavi trifonov da vidim toi kak 6te go izvarti