Незаконни са 60% от антените за GSM-и

По закон сега трябва да им бъде спряно електрозахранването
30 сеп 2011 07:16,
53
Незаконни са 60% от антените за GSM-и
Снимка: Булфото

Над 600 000 лева глоби само за половин година е наложила Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) на трите мобилни оператора у нас.

Огромните санкции са за базови станции с неизрядни документи, които ведомството е установило в периода април-септември т. г., и то само на територията на София-град. Това показва справка, предоставена на в. "Труд" от ДНСК.

До момента са проверени 588 GSM/UMTS антени. От тях за 355 базови станции е издадена забрана за ползване.

Това означава, че около 60 на сто от всички GSM антени са пуснати незаконно в експлоатация.

По закон това означава да им бъде прекъснато електрозахранването.

Следващата стъпка е заповед за премахване, ако собственикът не отстрани предписанията на ДНСК, или се окаже невъзможно да узакони обекта.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: gsmДНСКантени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Yoedanov преди 12 години
НЕ Е СПРАВЕДЛИВО ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА ИЗДАВАНЕТО НА РАЗРЕШЕНИЕ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ЖИВЕЕЩИТЕ В ОКОЛНИТЕ СГРАДИ ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ТЕ СА НАЙ-ЗАСЕГНОТИ И ОЩЕТЕНИ! Освен огромните печалби за определени субекти в хаоса на прехода време е и за регламенти, малко справедливост и поне мъничко морал /не този на агенцията по опазване на общественото здраве/.
57
0
 
0
 
! Отговори
Yordanov преди 12 години
Оказва се, че при финансовата мощ на мобилните оператори никой в държавната администрация не може да устои. Излиза, че най-евтино е антените да се монтират върху съществуващи жилищни сгради. Все пак за сметка на големите печалби мобилните оператори трябва да инвестират в собствена инфраструктура. Необходимо е равномерно разпределяне на мощностите в София.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
....Проверете има ли монтирани антени върху сграда наета или собственост на мобилен оператор,в която има тяхна администрация или самите те живеят.НЯМА ТАКАВА! И понеже народ и деца се възпитават само с личен пример задължете ги първо те да се накичат с безвредните си антени!!!Ако направите справка за монтираните антени на мобилните оператори,ще констатирате,че концентрацията им е в определени части на столицата......
55
0
 
0
 
! Отговори
Yordanov преди 12 години
Забелязва се тенденцията за монтаж върху сгради, държавна и общинска собственост и панелни блокове със собственици отдаващи жилищата в тях под наем.Лицата даващи съгласие за монтаж на практика не са засегнати пряко от вредното им влияние върху здравето! Смятам, че общинските органи трябва да следят за равномерното разпределение на мощностите в столичния град.
54
0
 
0
 
! Отговори
Jordanov преди 12 години
НЕ Е СПРАВЕДЛИВО ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА ИЗДАВАНЕТО НА РАЗРЕШЕНИЕ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ЖИВЕЕЩИТЕ В ОКОЛНИТЕ СГРАДИ ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ТЕ СА НАЙ-ЗАСЕГНОТИ И ОЩЕТЕНИ! Освен огромните печалби за определени субекти в хаоса на прехода време е и за регламенти, малко справедливост и поне мъничко морал /не този на агенцията по опазване на общественото здраве/. Оказва се, че при финансовата мощ на мобилните оператори никой в държавната администрация не може да устои. Излиза, че най-евтино е антените да се монти
53
0
 
0
 
! Отговори
Н.Тесла преди 12 години
48 не можах да те образовам на времето както трябва
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е МОБИЛНАТА МАФИЯ както се вика има и мн. други в България
51
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Тези антени са вредни за абсолютно всички ни!Слагат ги на места, където никой въобще не е проучвал на какво разтояние са от детски градини, училища и жилищни сгради!Увреждат адски много, трябва да се демонтират абсолютно всички такива поставени и без право на узаконяване.Става дума за нашето здраве а не за някакъв си обхват!Разкарайте ги
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48 ти по-тъпият ли се явяваш
49
1
 
3
 
! Отговори
Облъчен преди 12 години
"или се окаже невъзможно да узакони обекта." Пак замириса на пари под масата. Или да се узаконят автоматично, или да се демонтират без право на узаконяване.
48
6
 
2
 
! Отговори
от тъп по-тъп преди 12 години
Хахаха:) Много ме забавляваха коментарите със страшните болести и последствия:)Благодаря ви за искренния смях:)Няма да ви казвам, че преди да пишете глупости е добре да се пообразовате малко, защото няма да има на какво да се смея после:)))))))))))))))))
47
1
 
9
 
! Отговори
edna преди 12 години
Аз работа точно под такава антена и мога да ви кажа че за 8 години,8 часов работен ден вече има 100 болести,най-фрапанти са тези свързани с хормоналния дисбаланс,от там лекуване и следва рак ,да не говорим за високо кръвно ,главоболие и постоянно нервно напрежение.Всички колеги имаме смущения в кръвното налягане и всеки ден се носят апарати по стаите,защото все на някой му е прилошало/ДО КОГА ЩЕ СЕ ТРОВЯТ НЕВИННИ ХОРА ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ОТ ЗДРАВЕТО НИ!!!
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПИТАМ КАКВО ПРАВИМЕ С ПОСТАВЕНИТЕ КЛЕТКИ ВЪРХУ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ. ТОВА Е АБСОЛЮТНО КОЩУНСТВО, НО ЗА РАДОСТ НА МАЗНИТЕ МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ ТОВА ГО ИМА САМО В РБЪЛГАРИЯ!?
45
0
 
9
 
! Отговори
До Джони преди 12 години
Теб май много те е облъчвала нещо. На ясно ли си какво пишеш? Нямало заболели ама ти какво искаш някой да ти се обади на теб специално да ти докладва? Като ти харесва качи се на покрива до някой така и си опъни палатка там.
44
0
 
7
 
! Отговори
Джони преди 12 години
ГСМ антените разположени на блоковете са ВРЕДНИ. ГСМ операторите декларират мощност на излъчване ПОД минимума деклариран като безопасен. Проблемът е, че този минимум се отнася до ЕДНА излъчвателна клетка, а ГСМ антената е изградена от МНОГО такива, за да може гсм апаратите ви да са постоянно в обхват.
43
0
 
8
 
! Отговори
Джони преди 12 години
Също така, този безопасен минимум е деклариран в работни условия, за хора работещи в такава електромагнитна обстановка за 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН. Хората които живеят в кооперация с инсталирана гсм антена на покрива се обълчват НОН СТОП! Най-опасно е това за тези на последните етажи, които са в непосредствена близост до антената.
42
0
 
3
 
! Отговори
Джони преди 12 години
Тъй като, бетонът от който са изградени панелните блокове, поглъщат голяма част от електромагнитното излъчване, хората на приземните етажи в голяма степен са защитени. За тухлени кооперации поглъщането е по-малко, съответно облъчването е по-голямо.Физеологичното влияние на електромагнитното излъчване се изразява в повишаване на телесната температура, студена пот, главоболие, треперене на крайниците , безсъние. Най-опасно е за малки деца и бебета.
41
3
 
4
 
! Отговори
Джони преди 12 години
До сега НИКОГА, НИКЪДЕ НЯМА СЛУЧАЙ НА ЗАБОЛЯЛ ОТ РАК ИЛИ УМРЯЛ ЧОВЕК ПОРАДИ ПРЕКОМЕРНО ИЗЛАГАНЕ НА ОБЛЪЧВАНЕ ОТ ГСМ АНТЕНА! Повтарям - от ГСМ антена. ( ако застанете пред някоя радиолокационна антена, ще умрете много по-бързо и то не от рак)За тези на които на блока им е инсталирана ГСМ антена и тези които живеят непосредствено и в пряка видимост то такава, препоръчвам да се огранизират и да изискат нейното отстраняване. Достатъчно домашни уреди ни облъчват, че да поемаме и от тези антени!
40
0
 
4
 
! Отговори
Джони преди 12 години
ГСМ антените разположени на блоковете са ВРЕДНИ. ГСМ операторите декларират мощност на излъчване ПОД минимума деклариран като безопасен. Проблемът е, че този минимум се отнася до ЕДНА излъчвателна клетка, а ГСМ антената е изградена от МНОГО такива, за да може гсм апаратите ви да са постоянно в обхват.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами това само в София, а в България? Аз като гледам из нашия град са 90% по блоковете и броя им расте. На стария блок където живеех преди 10 тина години гледам и там е поникнала гъбка. Да им е здраво дупето на хората в блока.