Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки

От настоятелството искат денонощна охрана
15 окт 2011 16:35,
124
Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки
Джумая джамия. Снимка: архив, Булфото

Вандалски акт срещу Джумая джамия в Пловдив беше извършен рано тази сутрин. Стъклата на офисите в мюсюлманския молитвен храм са били счупени с бирени бутилки. Инцидентът е станал в малките часове на съботния ден.

Първи на място се отзовал патрул на частна охранителна фирма, но хулиганите вече били избягали. Сигнализирана е и полицията.

Това не е първият подобен акт срещу джамията, коментираха пред Dnes.bg от ръководството на новото джамийско настоятелство.

Те припомниха, че чупения на стъкла е имало и друг път. Самият молитвен храм неведнъж е бил издраскван с графити, обидни надписи и свастики.

„Ще поискаме денонощен патрул на общинска полиция, за да се избегнат други нападения”, обясниха от джамията.

След събитията в Катуница Джумая джамия, която се намира в центъра на Пловдив, беше денонощно охранявана от тежко въоръжени жандармеристи, за да се избегнат посегателства срещу мюсюлманския храм.

Полиция разследва инцидента от тази сутрин. Една от версиите е, че  вандалската проява е дело на подпийнали младежи.

Щетите са малки, успокоиха от джамийското настоятелство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Джумая джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
6
 
! Отговори
tyrchin преди 12 години
tva sa hora na dogan da pecheli glasove i devidenti za izborite.
87
3
 
8
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Сега да разследват кой е платил на лидера на агитката да мятат бутилки предизборно за да ни насъскват едни други и ще разберат от коя партия е. Нищо чудно и от ДПС да са си
86
9
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
до 90,ще идват увас смотаняко, на гости на лайнянияти миризлив ***.
85
4
 
10
 
! Отговори
ОЧЕВИДЕЦ преди 12 години
Всеки ден "праведните" мисулмани са бият пред така наречената джамия.Биха и чужденци,биха си и мюфтията-обобщено с една дума ***.
84
3
 
10
 
! Отговори
------------- преди 12 години
Ами сега ,почитателите на дупета (мъжки) - къде ще ходят да се ??????
83
2
 
11
 
! Отговори
8 годишен преди 12 години
а защо няма добри или поне нормални новини свързани с исляма
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разликата е, че "Време Разделно" показва истински събития. А т.нар. "възродителен процес" е измислица.
81
19
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
"Време разделно е роман, написан от Антон Дончев, по поръчка на БКП, със цел да се оправдае насилственото преименуване на турското население в България. Иронията е, че докато в тази "най-значителна творба на българската литература" насилственото преименуване/помохамеданчване на българите от страна на турците се показва като нещо много нечовешко, с този роман се създава предпоставката същото да се направи на турците от страна на българите. Но има ли кой да мисли...
80
11
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 82/83 - Преди да се гмурнеш в дълбините на старобългарският или новотурският език, да беше го понаучил малко и съвременният книжовен български език, дето нещо много ти "либса"?
79
5
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
пояснение - КАЛЦУНИ е ЧОРАПИ на старобългарски и няма нищо общо с азиатско тюркски произход ! Най-лесно се говори в среден род - това го умеят *** - при тях , либсва културното обращение като " ВИЕ " , Вас, тя , той , .... какво да кажа повече . не се смятам за грамотен Българин но , азиатското читашко племе е пълен профан във всяко културно отношение !либса на състрадание и човешки равнопоставености (жената е роб или *** при тях) те признават за дете единствено момчето (момичето е рав
78
6
 
10
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 72 читака- знаеш ли що е "калцуни" , знаеш ли преди 500 години колко мозък сте имали вие азиатските племена та ще ми говориш за ЧИСТОТА И ЧИСТА РЕЛИГИЯ !!! АНАДОЛЦИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
77
8
 
11
 
! Отговори
fiodor преди 12 години
***,хващайте си патурите и ***,и бързо към Анадола--в Европа нямате място!!!Вън от БЪЛГАРИЯ!!!
76
12
 
12
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Дорде свят светува, ще има и джамия, и бира, и пияндета пубертетчета, да и трошат стъклата на джамията. Няма какво да се впрягаме много. Млади ежи , с времето ще поумнеят и те ще разберат, че дори за ежа от многото ежене файда няма.
75
5
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 72-tazi gnusna dupka nikakov shedjovur ne e.Svurtalishte na *** i turski gubreta.
74
4
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 72-tazi gnusna dupka nikakov shedjovur ne e.Svurtalishte na *** i turski gubreta.
73
5
 
5
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Би било добре значителни щети, - джамията я няма и много *** избити, при експертизата се оказват ***, но все едно, исляма се чувства ядосан. Ердоган идва за погребението като се заканва с атомна война, но със снайперка е застрелян заедно с Бойко и Първан.
72
3
 
6
 
! Отговори
72 преди 12 години
Тебе кога те обрязаха продажник ?
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпрос на човешка интелигентност е, на хуманно отношение, на отговорно поведение и принадлежност към съвременна Европа ДА БЪДЕМ РЕЛИГИОЗНО ТОЛЕРАНТНИ!!!
70
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селяни прости, гащници мърляви, *** недни, тая джмия е на близо 500 години и е архитектурен шедьовър, истинско бижу!!! Вие събували ли сте си изобщо миризливите калцуни, за да влезете вътре и да видите колко е красива и величествена? След 500 години по тия земи ислямът вече не е чужда, външна религия! Просто вие сте ограничени и невежи, та смятате тази религия за небългарска, ама арменски църкви, синагоги, братя на Исус от 19-тия ден и *** мормони търпите! Позор за вас, нехранимайковци!!!
69
6
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 64-islijama e istinata i putja kum carstvoto na Satanata-ada.Prava posoka natam.