82 селища остават без ток

Те са в областите Бургас, Сливен и Габрово
21 окт 2011 11:24,
1
82 селища остават без ток
Снимка: EVN

Четири дни след снеговалежите в страната все още има 82 селища без ток. Те са в областите Бургас, Сливен и Габрово, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Не е отменено и бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово.

Ямболските села Воден, Сарково и Горска поляна вече шесто денонощие са без ток, а в село Крайново захранването става с агрегат, съобщава БНР.

От EVN обещават днес захранването ще бъде възстановено, но от община Болярово настояват за допълнителни екипи и техника.

На места липсват и телефонни връзки, a фермери от общината заявиха, че ще съдят EVN за нанесени щети, предава националното радио.

Пети ден продължава бедственото положение в бургаската община Руен, където 15 селища остават без ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите край селата Люляково и Трънак.

В пет габровски училища дървената ваканция продължава и днес. Все още е затворен проходът Троян–Кърнаре.

Като цяло обстановката в страната постепенно се нормализира. Въпреки липсата на електрозахранване на места, откъснати селища и бедстващи хора няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
енергетик преди 12 години
Така е защото електроразпределителните дружества, които не са български уволниха много голяма част от персонала си и останаха по няколко малки екипа за всяко дружество, които да поддържат електроразпределителната мрежа. Иначе мениджъри пълно.. тук там някой диспечер е оставен на работа.. кой да отиде да оправи повредите.. шефовете ли.. само смучат пари!! ако беше по социалистическо време това.. щеше да излезе армията на помощ, но и армия няма вече.. какво ли ни остана.. надежда?!