Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС

Хората на Сокола зоват МВР да овладее ситуацията
Обновена: 11 ное 2011 14:40 | 11 ное 2011 12:20,
114
Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС
Протестът в Белица от 3 ноември. Снимка: Булфото

ДПС призова органите на реда да вземат мерки за овладяване на ситуацията в общините Белица и Якоруда.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът Муса Палев посочи, че за съжаление изборната борба в някои места като Белица и Якоруда все още продължава, и то по криминален начин.

"След 22,00 часа на 30 октомври поддръжниците на загубилия кандидат-кмет на община Белица решиха да протестират по най-грубия начин, като счупиха стъкла на сградата на общинската администрация и на клуба на ДПС, а пред очите на гражданите и полицаите бе пребит местен лидер на една партия", каза от трибуната Палев.

Още по темата
Той разказа още, че са били нарязани гумите на над 10 автомобила, и то само защото собствениците им били заподозрени, че са гласували за ДПС, а кметът на община Белица Ибрахим Палев е бил заплашен с убийство.

Днес племенникът му Муса Палев обяви, че през изминалите две денонощия е подпален автомобилът на кмета на община Якоруда, както и бали слама на жител на Белица във фермата му.

Депутатът обясни, че бащата на този човек е излежал 12-годишна присъда по време на възродителния процес, защото е отстоявал правата си.

"Сега неговият син е наказан за същото – че е упражнил конституционното си право на глас на избори", коментира Муса Палев.

"Населението на Белица живее с чувството, че зад посегателствата срещу демократичния вот и демократично избраните местни власти стоят нечии политически интереси, и се пита дали органите на МВР в общината не са получили нареждане за пасивното си поведение", посочи депутатът от ДПС.

По думите му, тъй като градчето е малко, населението знае кои са извършителите и подбудителите на тези деяния.

"Само органите на реда не знаят, макар че виновните стоят пред очите на полицаите всеки ден", каза Муса Палев.

Той предупреди, че напрежението расте, и призова органите на реда да си свършат работата, за да не се налага сезиране на европейските институции и хората да се самозащитават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
29
 
29
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
Не ме интересуват тези *** , турци , помаци , или както и да се наричат там !!! Да се изколят за Рамадан един друг ако искат ... Писна ми от турски сериали !!!
61
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ръчното броене на бюлетините в Кърджали приключи-оказа се ,че ощетени са ДПС , а не ГЕРБ ,които поискаха това въпреки, че разликата беше над 12 000 гласа. Заща обаче никъде не се казва ,а когато не се намериха 26 бюлетини от психодиспансера всички медии тръбяха
60
1
 
0
 
! Отговори
nh преди 12 години
в затвора разбира се
59
5
 
5
 
! Отговори
ДО 62 преди 12 години
Е ОТ ЛИЧЕН ОПИТ СИ ГО ЗНАЕШ-ТВОЕТО Д...*** НА ЧЕРВЕН *** Е КАТО ЕТНА...
58
12
 
27
 
! Отговори
nh преди 12 години
ДПС в Белене
57
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно, преди минутка имаше статия за добива на шистов газ и за съгласието на Трайков, изведнъж тая статия изчезна?!?!?
56
2
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
ние пътуваме пак за на баба си ф....та батка,то туй е ясно
55
12
 
28
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Малкото умни хора в ГЕРБ си дава сметка,че само с гол популизъм не става да държиш властта. Бойко никога няма да стане модерен реформатор,защото не това е била целта му с идването на власт. Пък и за тази цел трябват качества, които той и тези около него не притежават. До 1-2 години ще са пътници от властта, а ние за къде ще "пътуваме", времето ще покаже.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе като сте толкова активни тука герб,бсп дръскачи пратете ми къде да се запиша и аз за такъв,май добри пари дават щом киснете по цял ден тук
53
14
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ДУПЕТАТА НА ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ ГЕРБ В ТОЗИ САЙТ СКОРО ЩЕ БЬДАТ РАЗШИРЕНИ
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе червения лук днес много поскъпнал ми се струва
51
4
 
9
 
! Отговори
milla76 преди 12 години
Нахални са тея Палеви брей!?Не пускат баницата и туй то,ама ще минат на строги пости...
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно да обиждате хората. Нас в София ни лъжат и манипулират, та какво остава в едно по-малко населено място. Вярно е, че сред помаците има и лоши хора, но мнозинството са добродушни, работливи и честни хора. Те са част от българския народ и ние трябва да си помагаме и да се подкрепяме.
49
25
 
21
 
! Отговори
Разделяй и владей ! преди 12 години
ГЕРБ разделят народа ! Това са герберски интриги в помашките райони. По ченгесарски всяват разделение между иначе мирните и тихи, трудолюбиви хорица. Палят им фитилите ...ГЕРБ си играят с огъня. Те постоянно вървят по ръба на бръснача на гражданския мир ....Дали си дават сметка днешните ръководители на държавата какво може да произтече от всичко това ?Едва ли ! Те просто нямат нужния умствен потенциал за това !
48
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
nakazanie e samo 4e jiweat po tia diwa6ki mesta,,,,,,,,,,ostawete gi be hora
47
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нма власт вече за ДПС няма и порции сигурно сами си правят поразии заради застраховките тия дпс са бандити и измамници
46
8
 
19
 
! Отговори
и преди 12 години
Това е Позитано-днес се прави на маке,утре на турчин,понякога на грък,но си е същото червено ***...
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудно ми е хем не ни обичат нас българите , *** турски хем ни стоят в държавата , и знаят много добре, че за нас са едни много изостанали хора подобно, както сме ние към извънземните примерно , и се имат за турци :) сега разбирате колко са обикновенни и че не е нужно да ги изселваме за да ги превъзпитаме нужно е да ги излъжем те са прости и наивни не си хабета деня с тях мои братя българи
44
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 22 г. Бойко е първия министър председадел-БЪЛГАРИН.До сега бяха или евреи или роми.
43
2
 
9
 
! Отговори
ОТ ИЛИЯН преди 12 години
АС СЪМ ГЕЙ И ИСКАМ ЧЕТИН КАЗАК ДА МЕ ОНОДИ :)