Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС

Хората на Сокола зоват МВР да овладее ситуацията
Обновена: 11 ное 2011 14:40 | 11 ное 2011 12:20,
114
Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС
Протестът в Белица от 3 ноември. Снимка: Булфото

ДПС призова органите на реда да вземат мерки за овладяване на ситуацията в общините Белица и Якоруда.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът Муса Палев посочи, че за съжаление изборната борба в някои места като Белица и Якоруда все още продължава, и то по криминален начин.

"След 22,00 часа на 30 октомври поддръжниците на загубилия кандидат-кмет на община Белица решиха да протестират по най-грубия начин, като счупиха стъкла на сградата на общинската администрация и на клуба на ДПС, а пред очите на гражданите и полицаите бе пребит местен лидер на една партия", каза от трибуната Палев.

Още по темата
Той разказа още, че са били нарязани гумите на над 10 автомобила, и то само защото собствениците им били заподозрени, че са гласували за ДПС, а кметът на община Белица Ибрахим Палев е бил заплашен с убийство.

Днес племенникът му Муса Палев обяви, че през изминалите две денонощия е подпален автомобилът на кмета на община Якоруда, както и бали слама на жител на Белица във фермата му.

Депутатът обясни, че бащата на този човек е излежал 12-годишна присъда по време на възродителния процес, защото е отстоявал правата си.

"Сега неговият син е наказан за същото – че е упражнил конституционното си право на глас на избори", коментира Муса Палев.

"Населението на Белица живее с чувството, че зад посегателствата срещу демократичния вот и демократично избраните местни власти стоят нечии политически интереси, и се пита дали органите на МВР в общината не са получили нареждане за пасивното си поведение", посочи депутатът от ДПС.

По думите му, тъй като градчето е малко, населението знае кои са извършителите и подбудителите на тези деяния.

"Само органите на реда не знаят, макар че виновните стоят пред очите на полицаите всеки ден", каза Муса Палев.

Той предупреди, че напрежението расте, и призова органите на реда да си свършат работата, за да не се налага сезиране на европейските институции и хората да се самозащитават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
60
 
! Отговори
хехех преди 12 години
Населението било малко, имало честни избори, а пък никой неще тоя кмет. Е, как става тая работа бе ДПС-ари :-D
1
5
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!