Без наказание за буйния първолак от Варна

Хиперактивното дете засега остава в същия клас
Обновена: 2 дек 2011 20:43 | 2 дек 2011 20:43,
125
Без наказание за буйния първолак от Варна
Снимка: архив Булфото

Хиператкивният първокласник от варненското училище "Найден Геров" няма да бъде наказан.

7-годишното момче ще остане в същото учебно заведение и в същия клас. Това е решението на педагогическия съвет на школото.

Още по темата

На буйния Митко вече е назначен социален асистент, а съучениците му са се поуспокоили, съобщиха родители.

Dnes.bg припомня, че майки и татковци на 18 първокласника не пускаха в продължение на три дни децата си на училище заради Митко, който им налитал на бой и дори ги удрял.

Педагогическият съвет беше свикан след редица срещи между родителите, ръководството и представители на Община Варна с Регионалния инспекторат по образованието.

Притеснените родители настояваха хиперактивното дете да бъде преместено в друг клас.

Според нормативните изисквания обаче то първо трябва да бъде наказано, за да се случи това. Педагозите обаче бяха категорични,че няма мотиви момчето да бъде наказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Варнапървокласник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
2
 
! Отговори
Emilio преди 12 години
Kato e hiperaktiven shto ne si bluska glavata v stenata vmesto da bie drugite deca¿
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няколко пребивания с шамари и шутове ще го превърнат в доживотен светец. Но преди това трябва да пребият баща му и майка му пред него и ако не помогне, тогава да млатят малкото ***. Това са индивиди с объркани гени, дяволът се е вселил в тях.
121
3
 
5
 
! Отговори
До Цвети.Вие ли сте преди 12 години
лелчето,което още преди обяд разсъждаваше тук по Макаренковски и ни обясняваше колко невинно е хлапето?Само че всички ние сме били по на 7 год. някога и си спомняме доста неща.Аз например бях не в първи,а във втори клас на 7 год. Човек на тази възраст не е чак толкова неразбиращ и невинно-безотговорен! По-долу пък друг участник съобщава,че в друго училище, друг *** тероризира цялата паралелка.Някой е вреден за останалите.Съветват ни точно него да дондуркаме и да е недосегаем. Това намирисва!
120
1
 
8
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Този, хиперактивният герой, е удрял и учителката. А тя, хрисимата, не е реагирала. И какво следва? Че всяко дете си прави извода, че може да удря и храчи по всекиго, дори и по такъв (екс-)авторитет като Учителката. За родителите - без коментар.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не само намирисва на безотговорни родители, а даже смърди. Като е хиперактивно да го пратят да спортува.... Ясно, че първолак не може да бъде обвиняван, ама ако така продължава до 5-ти клас вече ще е престъпник. Родителите са за бой
118
3
 
4
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Няма супер/хиперактивно дете, а супер/хипер безотговрни и/или незнаещи какво правят РОДИТЕЛИ!Не хлапето а родителите му трябва да накажат.
117
1
 
5
 
! Отговори
суахири преди 12 години
причети,хахахахахахахахах. Цвети нахрани ли прасетата и кокошките че сядаш да се ровиш в нета?
116
2
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
"причети"??????Научи се да пишеш и после се прави на интересна!
115
3
 
7
 
! Отговори
цвети преди 12 години
Чета и се учудвам как някой без да е компетентен , прави коментари.Първо отвори и причети какво значи суперактивно дете.И дано не ви се случа. Господа журналисти, пооляхте се и ви питам как вие ще накажете едно такова дете?Срамота и невежество!
114
3
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Хиперактивно дете?Ако му бъде извъртян един мегашамар ще се укроти този ***!
113
2
 
6
 
! Отговори
никой преди 12 години
На 01.12.2011г трябваше да излезе становището на ЛЛК дали става въпрос за хиперактивно дете (заболяване с дисфункция на мозъка).Другото си е агресия, която трябва да се овладее чрез възпитание и спорт.Ако си е здраво детето, което е по-добрия вариант да си понесе наказаниетои последствията! А и Детска Педагогическа Стая да се заинтересува!ПП Доколкото разбрах родителите са искали да наемат частен социален асистент,т.е. те да си плащат.
112
2
 
5
 
! Отговори
Стела преди 12 години
Дъщеря ми е в Ангел Кънчев,в цветния.Там има същия проблем с едно момче (1 клас),казва се Дариан.Тероризира целия клас.
111
1
 
9
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 110ДА! " Но преди децата и родителите им уважаваха учителите."Преди 4г в "Руското училище" по време на учебен час влиза баща и хваща за косатапреподавателката с думите: Ти ли ще пишеш 2-ка на синът ми ?!? Ей сега ще те и ошамаря !!!до 108 Имам 21г син.
110
1
 
4
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 108Съгласна с теб! :)Правя разлика м/у реалност и въображение!А и залагам и на т.н. наследственост и изменчивост.Човешкият геном е от 100 000 гена! Само 500 са "проучени"!Тази статия как би я възприела : "Престъпниците се познават по гените""...Брюнер изучил голямо семейство, в което имало много хора, склонни към немотивирана агресия. Представителите на този род притежавали особена форма на един ген, ...."..Около 30% от тези хора притежавали "агресивна" форма на гена моноаминооксидаза"
109
2
 
7
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 12 години
Въпросният ходжа винаги когато изпращал чирачето си до кладенеца за вода му удрял шамар. На въпрос на Хитър Петър, защо винаги го прави, ходжата отговорил. Така ще внимава да не счупи стомната, защото след това и да го ошамаря, ще бъде много късно
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега си спомням по мое време как лекуваха хиперактивните.Имах един съученик, който не можеше да си седи на зад**ка.Редовно го пращаха да прави обиколки на двора, а другарката го наблюдаваше през прозореца колко обиколки е направил. И той тичаше, защото а се е пробвал да излъже, а е ял шамарите. Но преди децата и родителите им уважаваха учителите.
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-долу в коментарите дават правилното решение - СПОРТ.За да спортува детето родителите трябва да положат усилия - да го водят всеки ден на тренировки, да му осигурят подходяща екипировка и т.н.По-лесно им е друг да се грижи за наследника им. Осигурявайки личен асистент на детето им, общината на практика ги освобождава от отговорност, вместо да ги стимулира да се грижат повече за детето си.
106
1
 
6
 
! Отговори
do 95 преди 12 години
Ти изглежда не можеш да различиш реалността от въображаемото.Нито телевизията, нито филмите, нито игрите са виовни за агресията на децата.Всяко дете има индивидуални особености.Ролята на родителите е да го възпитат правилно и да му помогнат да се впише в обществото.Това трябва да става от най-ранна възраст. Децата още от пленачета се пробват да се налагат, докато проходят вече знаят как могат да манипулирт родителите. Само ще добавя, че имам хиперактивно дете, момиченце на 2 г. и 3м.
105
2
 
4
 
! Отговори
никой преди 12 години
Има много родители, които са заинтересувани за децата си с тази диагноза!Погледнете темата : " Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7" в бг-мамма !!!"детето ми е в първи клас и бюрократичните проблеми, свързани с хиперактивните деца в училище.....форма на обучение- индивидуалната за хиперактивни деца,.....часовете, които са заложени в нормативната уредба са от 8 до 12, като директорите на училищата, за да пестят пари - дават на децата по 8 часа седмично,които стигат само за около 2 предмета..така в момента аз водя Марти на частни уроци по останалите 5 предмета, защото иначе би означавало той да не ги учи и да не получи документ за завършена степен на образование.
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво безобразие има, за което виновниците били ненаказани?! Всички сме минали през първи клас и ако някой каже, че в първи клас не са се били и бутали, то просто не са били нормални деца, а в случая имаме и дете с хиперактивност - просто по-често ще прави това, което всички момчета на тази възраст правят.