Стачката в БДЖ може да приключи още в неделя

Разбраха се за бонусите, остава да се разберат и за уволненията
2 дек 2011 18:25,
33
Стачката в БДЖ може да приключи още в неделя
Снимка: Булфото

Стачката в БДЖ, започнала на 24 ноември, се очаква да бъде прекратена най-рано в неделя, на 4 декември. Това стана ясно днес след третия ден на преговорите между ръководството на компанията и на синдикатите.

Председателят на борда на директорите на холдинга Владимир Владимиров обяви, че е постигнат консенсус по единия от останалите два спорни въпроси, а именно за бонусната система в БДЖ. Постигнато е съгласие такава система да се разработи съвместно с администрацията и синдикатите, а вероятно и с участието на консултант, поради различните дейности в БДЖ.

Новата бонусна система ще влезе в сила от 1 юни 2012 г. и представлява надграждане над основните заплати на заетите. Това означава, че от юни догодина брутните възнаграждения на някои заети могат да намалеят, но на други да се увеличават за добре свършена работа.

Единственият спорен въпрос, който ще се дискутира в събота, се отнася до текста в колективния трудов договор, според който ръководството на железниците трябва да иска писменото съгласие на синдикатите при уволнения на синдикални членове, дори те да са дисциплинарни.

И двете страни изразиха умерен оптимизъм, че стачното споразумение може да бъде подписано утре вечер и в неделя стачката да бъде прекратена.

Предвижда се в краен случай стачката да бъде прекратена от понеделник и тогава да бъде подписан новият колективен трудов договор.

Изпълнителният директор Йордан Недев каза, че към момента, по предварителни данни, загубите от стачката, са между 1 млн. лв. и 1,5 млн. лв.

Още икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпълнителният директор Йордан Недев каза, че към момента, по предварителни данни, загубите от стачката, са между 1 млн. лв. и 1,5 млн. лв. Нали печелехте по 140 хил лв. на ден от стачката бе, мушморок?
29
0
 
1
 
! Отговори
565656 преди 12 години
До апологетите на ББ, СД и т.н. и привърженици на тезата СЕГА НЕ Е както при тройната коалиция, царя, Костов и др.! Решете следната елементарна задача:През 2011 г БДЖ продава 5000 бр. товарни вагона - без да имат документ за брак, на цена 6 000 .лв за брой!!! Ако се продадат за скрап всеки вагон би струвал 11 000 лева!!!Пита се - колко е лева е ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ за бъдещия КУПУВАЧ на ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ?Дали не бихме могли да намерим пари за да си платим влакчетата Сименс?
28
0
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 12 години
Какво става с дълга от 800 млн?Кой и как ще го плаща?
27
1
 
5
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
ТОВА е влака натоварен с депутати .....познайте за къде
26
4
 
12
 
! Отговори
влак за никъде преди 12 години
На снимката: От гара София един влак тръгва за никъде. С един единствен прасажир, един объркан пожарникар, който се мисли за министър-председател.
25
5
 
15
 
! Отговори
панически страх преди 12 години
Пожарникарят така панически го е страх от протести, да не го гътнат, че е готов на всякакви отстъпки! По-голям слабак в българската история не е имало!
24
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТЕ ТОВА Е ДОЙДЕ ЛОШИЯ ГОРСКИ И РАЗВАЛИ СЕДЯНКАТА ЗА,ПОРЕДНИЯ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...
23
3
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПОРЕДНИЯ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...(следват Български пощи)Дори и баба Глупла, от Горно *** разбра, че БДЖ и НКЖИ умишлено се водият към фалит, за да се "купят" ЗА 1 ЛЕВ, ОТ ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЕН"ЧЕСТЕН ЧАСТНИК"...- Разбра се, че най-новите 500 вагона са продадени С НОМЕРА, което означава, че НЕ СА БРАКУВАНИ и то на цена 1/3 от цената им като скраб..!!!, а други 1 000 са ОТКРОВЕННО ОТКРАДНАТИ и чакат да се пуснат в оборот от "СЛУЧАЙНИЯ ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК"...!!!- БДЖ-то НЕ МОЖЕ да поема пътниците и товарите..., и губи дневно по 250-300 000 лева, според някои експерти по 600 000, а НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НЯМА ПРИХОДИ...!!!- НАРОЧНО са спрени 140 милиона "оборотни" средства за БДЖ, ГЛАСУВАНИ ЦЕЛЕВО ОТ ПАРЛАМЕНТА...!!!КОЙ ЛЪЖЕ СЕГА...?- ПРАВИТЕЛСТВОТО ТВЪРДИ, ЧЕ БДЖ-то НЯМАЛО ПЪТНИЦИ И ТОВАРИ И И ЗАТОВА РАБОТЕЛО НА ЗАГУБА..., ТА ЩЕ ПРОДАВА ВАГОНИ...- ПЪТНИЦИТЕ ПО ГАРИТЕ И ТОВАРОДАТЕЛИТЕ ПИЩЯТ, ЧЕ НЯМА ВАГОНИ...- А СЕГА ДЕ - КОЙ ЛЪЖЕ...!?!?!?...ЯВНО ШЕФОВЕТЕ НА СИНДИКАТИТЕ И БДЖ-ТО (които са обикновенни ликвидаторчета, а не специалисти в транспорта) ВЕЧЕ СА СИ СПАЗАРИЛИ РАБОТНИТЕ МЕСТА ВЪВ ФИРМАТА НА ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК, КОЙТО ЩЕ ГО КУПИ ЗА 1 ЛЕВ, А ГРАБЕЖА НА БГА-"Балкан", ВЕЧЕ Е ДЕТСКА ИГРА, СПЯМО ГРАБЕЖА КОЙТО СЕ ПРАВИ В МОМЕНТА...!!!" НАРОДЕ!!!! "
22
3
 
6
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ama GERB e mafia ozakonena ot mutrata bb
21
0
 
5
 
! Отговори
Кремиковци за 1 лв. преди 12 години
Да, когато фалиралото Кремиковци, източено от БКП/БСП и мутрите върне всички пари, които дължи. ГЕРБ театрали.
20
1
 
1
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
то не имало какво да крият предишните сега се съсипва компанита за може да иде без пари при някои незнам но за 22 год българия за 1 ви път е на 1 во място за корупция нали е много честно това правителство то се видя 5 апартамента на мвр министъра частни дарения на мръсни пари зада може да се изперат мвр не било нокога перачница на пари на бадитите както сега е станало
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб поне не ги крият,а всички други Правителства ги криеха
18
0
 
4
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
бдж е зле финасово и на загуба в последните 2 год никои няма да даде на губеща компания заем за нови влакове и как досега си е плащала заемите а от две години не може да си плаща и била финасово зле явно някои от герб иска да си я купи кои ли ащото знае че тои сектор е печеливш и то доста
17
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Само,че забравих следващата стачка ще изрита и стачниците имитатори и това няма да е за дълго.
16
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Тая стачка приличаше на Интифадата в Близкия изток.И като казват ,че имало загуби ,а да видим кой ще ги плати-ясно е кой целокупния български народ.Ето за това казвам,че и една стачка не можем да направим като хората,щото сме гъзоливци .
15
1
 
4
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
вижте сега какво се случва акция за далавери в жвлезниците и забалежете какво става наи голямата далаваре е с ромска фамилия която подкрепяла герб това какво говори право сме сега на 1 во място по корупция за последните 2 години фактите говорят сами кои какъв и кои е крал
14
7
 
5
 
! Отговори
геро преди 12 години
Бойко пак излезе победител срещу Станишев
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янета,Гоцета,Еврейския Хамстер,Воленовци,Костовци и Малтинчовци,*** и Синдикати,хрантутниците от БАН- това е ДС,и е срещу Бойко.
12
0
 
10
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
до 10 на влак се возят българските студенти българските ученици българските пенсионери и много хора дето патуват за работа защото е по евтино с влак отколкото с автобус незнам как може да има такива *** като тебе дето мислят така срам за българския народ че има такива като тебе
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом синдикатите предадоха работниците и пътниците, нека ги уволняват, хак да им е. Те и без това като няма пътници, няма да има и работници и синдикатите ще идат на кино.