Курортите – пълни по Коледа и Нова година

Предпочитанията са към "пакетни" почивки с пълен пансион
Обновена: 20 дек 2011 15:19 | 20 дек 2011 10:14,
39
Курортите – пълни по Коледа и Нова година
Снимка: Булфото

Резервациите за Коледа в големите ни курорти вече достигат около 80% в повечето хотели, а за Нова година са дори още повече, коментира за Investor.bg председателят на Българска туристическа камара проф. Цветан Тончев.

Очаква се най-голям наплив за празниците, а и за целия сезон, да има в Банско. Посещаемостта в Пампорово пък по всяка вероятност ще е малко по-висока от миналата зима, показват резервациите досега.

Най-много са резервациите за 2 и 3 дни по празниците, следвани от тези за 5 и 7 дни.

Предпочитани са така наречените пакетни почивки с пълен пансион, но не са малко и „пакетите“ нощувка със закуска, съчетана с обяд или вечеря.

Цените в зимните ни курорти сега са почти същите като през миналия ски сезон. Някои хотели дори правят отстъпки при „пакетните почивки“. Те са главно не в самата цена, а чрез прибавяне на допълнителни спа услуги към основния „пакет“, посочи Тончев.

Според него расте популярността на ползването по време на почивката на ски-учител както за деца, така и за възрастни.

Вчера е пристегнал първият чартърен самолет с английски туристи за тази зима, съобщи още Тончев.

Руските и английските туристи се очаква да са най-многобройни през този сезон. Възможно е леко увеличение спрямо миналата зима на туристите от съседните ни страни, посочи още той.

Още икономически и бизнес новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
do 37 преди 12 години
ei prost chovek si ti, mnogo! Smeshnik tap
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, то цялото "нямане" на българина е такова. Гладен, парите не стигат! ....ама за какво точно не стигат?
36
1
 
0
 
! Отговори
до аноним преди 12 години
Ами следващия път мисли за кого си отваряш краката...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
po dobre na van otkolkoto v bg .
34
2
 
0
 
! Отговори
wulcho le wylcho преди 12 години
Wylcho--- *** dolen grozen kak moga da sytvorish takiva DOBICHE- na normalna gena ne mqza a na TRAVESTIT
33
2
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
А защо тогава там е пълно .....?Дали от немотия?
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банско да го д&хат. Шопска салата за 12. лв и чай за 5 лв. не плащам.
31
2
 
15
 
! Отговори
Нали! преди 12 години
А в Бг сме били бедни .....А?
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИДВАЙТЕ,ДЕРЕМ КОЖИ.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде да сметнем колко данъчни ,катаджий ,митничари и служители на всякакви държавни службички имаме и броя на хората по курортите си излиза вчрна.
28
1
 
4
 
! Отговори
das преди 12 години
abe ne znam ama za bansko cenite ne sa za nas toes pove4eto ot nas ne moje edno kufte da ti e 5 lv ili kroasan 3 lv i taka natatak kolko hora moje da si go pozvolqt tova edna zaplata otiva za 2-3 dni ......
27
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не съм ходил по европейските зимни курорти, но от приятели знаех, че там е много по-евтино от нашето Банско и Боровец, а Вие сега пишете, че всъщност е адски скупо - 200 евро на нощ!!!!!!! Това направо ме разби, мислех да направя подарък на жена ми - една седмица в Австрийски курорт в хубав хотел, ама за цялата почивка бях заделил 800 лв. с пътя. То ще се окаже, че няма да ме огрее! Винаги съм си мислил, че нашите курорти са най-скъпите в Европа, а то....
26
6
 
8
 
! Отговори
СС преди 12 години
В Европа за 20 евро се спи в хостел - стая с 4-6 легла, обща баня. Има и такива места по курортите. Средните цени на прилични места в сезона са 150-300 евро...
25
1
 
16
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Мога да кажа за Австрия и Итали:Като цяло ски викенд излиза двойно, но.. натоварват го най-вече транспортните разходи.Ски картите и нощувките са сравними с тукашните.Срещу това, обаче, получаваш мнооого по-качествена ски ваканция: опашки НЯМА (ако не се случите по време на техен празник) , НЯМА блъсканица по пистите.За сравнение с Банско и дума не може да става: в Банско си купуваш карта за некви си ХИПОТЕТИЧНИ километри ски писти и на практика са отворени само две 3?!Пълен абсурд!
24
2
 
39
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Ето лично за мен! Ходя на работа взимам заплата 400 лв.имам дете и съм "самотна майка"и аз трябва да отида по моловете за да купя на детето си и на племенниците ми подаръци,защото децата чакат "Дядо Коледа" и това е техния празник! Никъде няма да ходя нито за Коледа нито за Нова Година,защото нямам тази възможност! Не се оплаквам ни най- малко,просто Ви казвам една действителност!Весели празници на всички Ви пожелавам!!!
23
3
 
16
 
! Отговори
млат соцялис преди 12 години
а на мен хладилника ми е празен :(
22
5
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Да ти кажа май си прав, сега влязох в сайта Bookiing (изглежда ми много хубав за хотелски резервации) и в нито един хубав курорт в Австрия и Швейцария не можех да намеря стаи за Нова Година в 4-звездни хотели под 250-300 Евро на нощ. За сезона цените падат на 150-200 Евро на нощ. То май верно ще се окаже, че по европейските зимни курорти не само, че не са по-евтини хотелите, ами май са и по-скъпи. Чудна работа...
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям алъш-вериш.Вземете си хапчета против разтройство.Или се заредете с храна от вкъщи.
20
5
 
22
 
! Отговори
go 18 преди 12 години
Просто защото българина си е създал една представа за чужбина, че там е рай, че парите капят от небето и че за да живееш нормално, не ти трябва да се напрягаш особено. Не е така! Да си в чужбина си има своите предимства и недостатъци. Но и там живота не е лесен. Едно на ръка, че винаги гледат на теб като чужденец, т.е. човек втора ръка. Другото което е, че не можеш да бъдеш с близките си, когато поискаш. Човек обаче трябва да го изживее това сам, за да го разбере напълно.
19
4
 
26
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Нали нямате пари бе? Нали ГЕРБ съсипаха държавата и всички умирате от глад по улиците? Нали безработицата е 90%? Нали заплатите бяха по 200 лв бе? Как ходите на Пампорово и Банско, като в най-евтиния вариант ще ви излезе 250-300 лв. на човек за 3 дни.Но не са само курортите. И моловете, и магазините, и базарите, и супермаркетите се пръскат по шевовете от клиентела!