Made in Bulgaria: Търг за хотел, пълен с туристи!?

4-звездният "Орфей" в Пампорово имал борчове към банка
5 яну 2012 07:11,
27
Made in Bulgaria: Търг за хотел, пълен с туристи!?
Снимка: hotelorpheus.com

Обявеният за публична продан 4-звезден хотел "Орфей" в Пампорово продължава да приема туристи и резервации, въпреки че би трябвало да бъде опразнен.

Заради борчове към банки на 20 декември той е обявен на търг за 11 734 980 лв.

Седмица след това в обекта са били изпратени служители на охранителна фирма, които трябвало да освободят имота. Заварили обаче близо 100 туристи, които станали свидетели на ожесточени спорове.

Въпреки неуредиците хотелът, който е с 460 легла и е собственост на пловдивското дружество "Орфей 2002", продължил да приема още почиващи.

Като за първите 2 седмици на новата година се очаквали и 430 чужденци, пише в. "Монитор".

Все още не е ясно каква ще е съдбата както на тези, които вече са пристигнали, така и на онези, които се очаква да дойдат.

И бургаският хотел "Плаза" отива на търг. Сградата, която се намира на ул."Богориди" близо входа на Морската градина, е обявена за публична продан, отново заради дългове към банка. Сградата е строена през 1912 г. и е паметник на културата.

Още 7 хотела са обявени на публична продан от частни съдебни изпълнители в Бургаско. За някои от тях търгът е втори или трети, защото кандидат-купувачи липсват. Затова и цената им непрекъснато намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: хотелитърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Собствениците на хотела определено са виновни - ако имат толкова резервации би трябвало да могат да платят 30% от кредита да спрат публичната продан и да договорят със съдия изпълнителя план за погасяване на остатъка от задължението. Също така не става ясно дали са търсили разсрочване на кредита, гратисен период и т.н.
25
0
 
12
 
! Отговори
с. преди 12 години
Съгласен съм за бг курортите и изобщо за бг "бизнесмените",които са сбирщина от уникални ***,но в случая въпроса опира до действията на банката!Може ли такава селяния!?Има далеч по-цивилизовани начини да защитят интересите си без да излагат така държавата!Я си представете ситуацията за чужденците!Плащаш си като пич и както си лежиш в стаята и се приготвяш да празнуваш идват някакви и те изритват часове преди нова година!Е,няма такъв цирк!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето защо не трябва да почивате тук и да пълните джобовете на мутри бизнесмени, които пет пари не дават дали сте доволни от почивката и условията. ПЪлен бойкот съм обявил на бг курортите и ми се спестяват много главоболия и пари
23
0
 
10
 
! Отговори
с. преди 12 години
Много хора си правят резервации месеци преди почивката за да им е по-евтино!Къде го има това банките да действат като рекетьори!?Пращат горили да изритат туристите,които нямат никаква вина и устройват невероятни циркове!Крайно време е гадната и алчна банкова пасмина да бъде озаптена!В топ 3 сме на най-високите лихви в цяла Европа при най-ниска средна работна заплата!Защо все още няма закон за фалит на физически лица!??Докога с тия аванти!?Озаптиха мобилните оператори!Сега е ред на тия!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей станахме за срамотиите пред целия свят с тези наши пишман бизнесмени
21
1
 
13
 
! Отговори
Mary преди 12 години
хотел до хотел до хотел в хотел в хотел.. ужас... унищожиха ни природата...
20
3
 
6
 
! Отговори
бАЙ ГАНЬО преди 12 години
БАЙ-БАЙ БАЙГАНЬО !Когато си изпаднал в несъстоятелност и хотела ти е обявен на публичен търг с какво точно право приемаш резервации ? Резервации в този момент когато приемаш дори нямаш представа кой ще е новия собственик !!! СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СИ ТИ !!! Щом го правиш значи си решил докато текът процедурите да ловиш риба в мътна вода да прибираш парички допоследно,докато не те изкарат с полиция от рецепцията, па ти дреме на *** за имиджа на бранша,за самите туристи и прочее !
19
1
 
3
 
! Отговори
Koko преди 12 години
ABE ZNAEM GI TEZI HOTELI S PO 4 ZVEZDI - TO ZVEZDI LI SA , SVE6TI LI SA - NE ZNAM - AMA SA PALNA TRAGEDIJA. I NIE BJAHME V EDIN TAKAV - 4- ZVEZDEN - BA,SI ZVEZDITE, DA NE PUKNEM OT LO6ATA HRANA HODEHME DA SE IZHRANVAME V SMOLJAN
18
5
 
7
 
! Отговори
Бай Оня преди 12 години
А да видим мене как ще ме изкара тъпата мутра бойко примерно ако съм си платил за почивката?ще ме арестуват ли - за какво?Докато не се надигнем заедно срещу тази прогресираща простащина и управленчески вандализъм няма да има оправия - това е истината: заедно - единни срещу простака бойко и ченгето гоце.
17
0
 
16
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Все си мислех,че банкерите са умни хора,но се оказа след този случай,че са само алчни. Кой ще купи хотел с такова компрометирано име благодарение на банката
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15Е хубаво де. Какво са виновни туристите? Сменят собствеността след това управителя, касиерката, запорират сметките. Бабаитлъка не е подходящ в никакъв случай. Така се излага не само хотела, а целия бранж.Разбира се за всичко това виновна е съдебната ни система - подобни спорове трябва да се разрешават бързо и като се определи реда, по-който ще стане търга и управлението на имота.Според мен много по-лесно се продава работещ и поддържан хотел отколкото празен!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
До ТърговецУправлявящите хотела взимат пари от туристите, НО НЕ обслужват /не плащат/ кредитите на банките.От такива "търговци" сме на това дередже!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мисля да закусвам пица тази сутрин
13
1
 
17
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
По Дарик съобщиха, но не знам колко е истина - СИБАНК била банката.
12
2
 
25
 
! Отговори
Дж. Рамерщайн преди 12 години
банкерите и застрахователите са циреите в тялото на Икономиката.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех,ако беше Росен Марков там,щяха да видят тия охранители....;)))Ама той смее да протестира само пред западните посолства.Там не бият......
10
1
 
12
 
! Отговори
гошо преди 12 години
никъде не огласиха коя е банката!
9
4
 
47
 
! Отговори
с. преди 12 години
Гадната банка е виновна!Може ли да правят такива циркове тия ***!?Като има проблеми с кредитите кредитора да влезе в управлението на дружеството и да си гледа интересите!Или пък тихо и кротко да се оправят със собственика без да излагат българския туризъм по тоя начин!Часове преди нова година ще пращат охранители да изкарват хората на улицата и да правят панаири!*** *** са банкерите и цялата им пасмина!
8
1
 
13
 
! Отговори
Zemevladelec преди 12 години
Нощувката в Плаза е доста скъпа за 3-етажен хотел с 10 стаи :) Може би затова никои не стъпи там откакто го отвориха
7
1
 
37
 
! Отговори
търговец преди 12 години
нормално е.. така и трябва да бъде...мисля само че нещо се е объркало понеже хотела тъй или иначе работи..пълни се с гости..това значи приходи... има дългове и трябва да се сменя собственоста?? ами окей да се сменя...но без панаири гостите нищо не трябва да усетят---нека си празнуват и да оставят пари и да са доволни а собствениците да се оправят помежду си... защо ще гонят хората?? кой печели?? банката какво иска? да вземе работещ хотел или неработещ?? мислете малко с коменттарите...