"ЗаГАЗихте" ревнаха в 12 града срещу шистовия газ

Хиляди излязоха по улиците, най-масово бе в София и Варна
14 яну 2012 16:00,
761

София. Снимка: БТА

 

Хиляди българи излязоха днес по улиците на десетки български градове, за да протестират срещу добива на шистов газ в страната.

София

Над 1000 столичани се събраха в съботния ден пред храма "Св. Александър Невски" и скандираха с развяти в ръце плакати срещу сондажите в България. Мотото на протеста бе "Българин остани и земята си защити!".

Варна

И в морската ни столица над 1000 души излязоха на протест по улиците на града. Те носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: "ЗаГАЗихте!". На протеста се раздаваха лепенки с надпис: "Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

Още по темата

Добрич

Шествието премина по част от централната пешеходна зона на града – от градинката пред църквата "Свети Георги" до площад "Свобода". Участниците бяха издигнати плакати: "Земята е на българите, а не на управляващите", "Спрете протакането с незабавен мораториум", "За чиста Добруджа, без шистов газ".

Шумен

350 души от различни възрасти тръгнаха на шествие от Градската градина, преминаха през пешеходната зона на бул. "Славянски" и сградата на Областна управа и завърши пред театъра в града. През целия си път протестиращите бяха придружавани от кукери, които със своя танц символично гониха злото.

Плевен

В протестната акция в града се включиха и представители на десетки екологични и неправителствени организации. Те раздаваха информационни материали на гражданите и събираха подписи в подкрепа на своята кауза против прилагането на метода на "хидравличния удар за добив на шистов газ".

Велико Търново

Стотици се събраха на протест срещу добива на шистов газ и в старопрестолната ни столица. В ръце мъже и жени носеха плакати, част от които гласяха: "Парламентаристи спрете фракинга на шисти", "Аз пия вода, а не пари, а ти?", "Не ГАЗете водата ни!", както и плакати с изобразена на тях горяща вода.

Бургас

Десетки хора скандираха срещу добива на шистов газ и в морския ни град. Протестът им се проведе на площад "Тройката". Организатор на проявата бе инициативен комитет "За чиста България".

Шествия и протести се проведоха още в Пловдив, Русе, Смолян, Благоевград, Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още по темата: шистов газпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
25
 
32
 
! Отговори
BG преди 12 години
Ще има точно толкова ефект, колкото и грандиозните протести срещу високата цена на горивата. В момента цената на нафтата е 2.65 лв. - рекорд!!! Така ще стане и с шистовия газ.