Ахмед Башев – Цар Киро на Родопите, ревна Яне

Използвал деца за политически и етническа употреба
Обновена: 20 яну 2012 19:56 | 20 яну 2012 19:56,
54
Ахмед Башев – Цар Киро на Родопите, ревна Яне
Снимка: БТА

Ахмед Башев е „Цар Киро на Родопите“. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, който призова ДАНС и прокуратурата в Благоевград да разследват спешно действията на гърменския кмет, който продължава да упражнява икономически, религиозен и политически диктат в Западни Родопи.

Той съобщи, че в село Рибново, община Гърмен, в момента са на проверка представители на инспектората и ръководството на министерството на образованието и на Агенцията за закрила на детето.

Те ще проверяват събитията, свързани с насилствените протести на децата от Рибново, заставяни да бойкотират и саботират учебния процес след назначаването на новия директор на училището Манчо Джуркин.

По думите на Янев децата са използвани за политическа и етническа употреба с цел отстраняване на неудобния директор.

Още по темата

Според него зад тези протести стоят кметът на общината Ахмед Башев, местният мюфтия и апапи до Башев.

„Това, което се прави с децата в Рибново, може да се квалифицира по Наказателния кодекс като расова, етническа и религиозна омраза, за която би следвало компетентните органи да са предприели действия", призова Яне Янев.

"За голямо съжаление, моето категорично становище е, че ДАНС по казуса "Рибново" не си е свършила работата", добави обаче лидерът на РЗС.

"За насаждането на радикален ислямизъм в община Гърмен алармирах още преди две години, но компетентните институции продължават да проявяват пренебрежение и некомпетентност към проблема. Радикализацията придобива нови форми на агресия. Децата се използват за политически поръчки на Башев и неговите сподвижници в района срещу училищния директор Джуркин", коментира Янев.

"Искам чрез тази пресконференция да алармирам прокуратурата и българското общество, че се задава изключително опасен процес, който може да придобие размери, които държавата няма да да бъде в състояние да спре", предупреди още лидерът на РЗС.

Той беше категоричен, че ще поиска среща с окръжния прокурор в Благоевград Елка Атанасова на тази тема. През следващата седмица той ще поиска и разговор с главния прокурор Борис Велчев, защото счита, че въпросът е от национална значимост.

Депутатът призова и колегите си - народни представители от ГЕРБ, избрани в Благоевградския район, да не бъдат безмълвни и да вземат категорична позиция по тези въпроси, които определи като тежки и жизненоважни за региона.

В пресконференцията участва и бившият учител в училището в Рибново Недим Таламанов. Той заяви, че е пет години без работа, припомняйки, че е бил отстранен след подобни атаки, на каквито е подложен и сегашният директор на училището в Рибново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Яне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
ime преди 12 години
чета и се смея, толкова сте зле и кво като се ядосвате и кво като плюете и кво и кво и кво?Всеедно нещо ще промените или на някой му пука за вашето мнение..то сее видяло тая смахната българска държава що за стока е!! Е като сте всички такива отворковци и мюсюлманите са ви виновни, що не я оправите тая България? Що бягате навън? Щот всички политици са ви еднакви, и благодарение на тях сега България е на тва нивоНИЩООО не можете да направите, нищо! Жив и здрав да е Ахмед Башев! ЗА ИСЛЯМА!!!!!
37
2
 
2
 
! Отговори
евала преди 12 години
Ахмед е ГЕРОЙ.Да е жив и здрав 150г
36
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
до Jordan_13,тоя пистолет и нож които носиш ще ти ги завра в зад...ка без да са намазани със свинска мас.
35
3
 
1
 
! Отговори
до помак ахмак преди 12 години
само домус сланина да ядете сега и во веки веков вероотстъпници и сиктир в анадола
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ходи се лекувай...
33
2
 
5
 
! Отговори
Рибново преди 12 години
отдавна е подчинено на Ахмед Башев. Той е толкова сигурен, че там няма да има издънка, че навремето ,ако си спомняте, беше скочил и на Доган.Там пасамината трябва да се разчисти, защото това не е ватикана в Б-я.
32
4
 
7
 
! Отговори
до помака преди 12 години
Не можеш да ми се месиш, защото съм си в собствената държава.А ти като не искаш да се съобразяваш с правилата тук и ще създаваш спящи клетки , грабвай си парцалите и у Анадола.Нали много ви се иска да сте турци?
31
3
 
3
 
! Отговори
akud преди 12 години
*** ти си най-простата пума която съм срещам. ползвай по често интернет , света днес е доста по различен, някой хора вече на екскурзии ходят в космоса ти си още на средновековни убеждения
30
5
 
11
 
! Отговори
ан преди 12 години
ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ХОРАТА НА С.РИБНОВОТОВА,КОЕТО ПРАВИТЕ НЕ Е ГЕРОЙСТВО.КОЙ ВИ ЗАБЛУЖДАВА,ЧЕ КАТО СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ Е ХУБАВО ЗА ВАС И ДЕЦАТА ВИ................НАЙ ВЕЧЕ ТЕ.ДОПУСКАТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ ШЕПА ТАРИКАТИ ОТ СЕЛОТО И СЕ ДИСТАНЦИРАТЕ ОТ СВЕТОВНОТО РАЗВИТИЕ.АКО ИСКА ДА ЖИВЕЕ НОМЕР 38 В 16 ВЕК.....ОК НЕКА ЖИВЕЕ ,НО ЗАЩО И МЛАДИТЕ.ИНАТИ ТАКИВА...ЦЯЛ СВЯТВЪРВИ НАПРЕД ,А ТЕ НАЗАД.АКО ТОЗИ АХМЕД НЕ БЕШЕ ПРАТЕН ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ДА УЧИ СЕГА ЩЕШЕ ДА ПАСЕ ОВЦЕТЕ В РИБНОВО, СЕГА СЕ ИЗУЧИЛ И ЗНАЕ КА
29
13
 
7
 
! Отговори
Помак преди 12 години
16-ти век, 16-ти. Ще си живеем както си искаме, вече не е Бай Тошово време. Нашите деца ще ходят на училище с учебници и на Куран курс ще ходят, вашите да си ходят с пистолети и дроги. Както ние не ви се месим, така и вие си трайте. Накрая ще си покаже кой е живял както е трябвало.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsi4ki mestni feodali - v zatvora! Pisna ni ot bezobraziq i bezzakonie!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsi4ki mestni feodali - v zatvora! Pisna ni ot bezobraziq i bezzakonie!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво стана с *** юзеирови?
25
5
 
7
 
! Отговори
REZA PAHLAVI преди 12 години
MAMKA VI POMACHORSKA
24
3
 
10
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Браво на Яне..Той изкара едно време най голямата далавера в държавата с ДДС-то и оная *** Мария Мургина..Помните ли я коя е..??От тогава не го оставят човека на мира тъй като в България истината винаги се преследва а лъжата НЕ!!!Трябва да бъдат безрезервно подкрепяни такива хора братя българи!!!Бог да пази България!!!
23
2
 
10
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Всичко в България е политизирано,докато не спре тази политизация в държавата ни винаги ще има политическо робство,и вечно обикновеният народец ще бъде с "изпуснат ***".Не протести, а народни силови мерки са необходими за да се промени тази *** картина в държавата.И да се знае че без КРЪВ НЯМА ДА МИНЕ,ЛЕСНО ПОЛИТИЧЕСКО РОБСТВО НЕ СЕ СВАЛЯ !!!!
22
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Башев - в затвора!
21
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само забраната да се украсява новогодишна елха вече е основание имамът и Иса да са в панделата! Местният инспекторат да провери в училището как отбелязват 3 март и Великден! Това са национални празници.
20
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не си наред, брато, никъде не си ходил според мен, *** в Афганистан!
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Башев е на свобода се пита?