203 снегорина рият София. Пръскат и смески

Катастрофа спря за часове движението по "Тракия" между Пловдив и Бургас
Обновена: 21 яну 2012 11:10 | 21 яну 2012 10:50,
158
203 снегорина рият София. Пръскат и смески
Снегопочистване в София. Снимка: Булфото

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

Още по темата

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

За два часа спря и движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът и високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофирал тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистралата.

На 125-километър в посока Бургас той се е блъснал в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да го извади.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

Към 11 часа матистралата бе наново отворена. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Градският транспорт в София беше в пъти по-редовен и по-бърз до около 1991 година. След 1991 започна постепенно разреждане на автобусите, а след това и многократно по-бавно придвижване.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 126Споко прасчо, те твоите дянъци няма да ги похарчат, те ще ги откраднат :), дано тогава си по-доволен. Айде със здраве.
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 125 май си доста информиран????Не знам дали си хлапе или не, но говориш глупости като такова. Пътувал съм с автобус 112 до лъвов мост и трамвай 1 до Иван Вазов и никога този маршрут не ми е отнемал повече от 45-55м. няма значение дали е зима или лято или е валяло цяла нощ. В София зимно време на дежурство стояха всички тряктори от ткзс-етата на всички околно села с прикачени гребла и бройката им надхвърляше няколко пъти 203 броя. И ако сега ми кажеш че те лъжа ще те попитам от кое село дойде
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да не ти се вярва, но от края на Младост 3 /автобус 305/ стигах до Орлов мост обикновено за около 20 минути. Рекордът беше 7 минути. Сега до метрото в края на Младост не мога да стигна за по-малко от 15-20 минути, както и да се придижвам.
82
1
 
9
 
! Отговори
до 121 преди 12 години
Като гледам как се се озаглавил оставам без думи......................А относно данъците, не съм единствен, много са като мен и за всички е важно да получават това за което плащат. Така е редно и така трябва да бъде, а ти може би си на борсата и плащаме и твоето обещетение за безработен, така че не бързай да ни пращаш на кораба.Междодругото, как такова голямо прасе като теб оцеля по коледа???
81
0
 
10
 
! Отговори
Владко преди 12 години
Стига се използвали лафовете на другарката ФандАкова. Снегът не се избутва, а се изрива. Затова на камионите им казват снегорини, а не снегобутачи. Може в Самоков на процеса изриване да му викат избутване, някой вещ да обясни, ако има. Другарката каже нещо и журналистите повтарят. Поздрави!
80
1
 
21
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Аз съм на 35, значи съм живял 13г. през комунизма. Спомените ми не са кой знае колко големи, но ги имам. Живея в Люлин, а учиех в спотното училище на Левски в кв. Иван Вазов Сутрин часовете ни започвана в 7.30 и въпреки, че съм минавал цяла София никога не съм закъснявал часове и гарантирам ти , че не съм тръгвал по-рано отколкото пролетта или есента когато не е имало сняг. Стига си говорил глупости, че децата ще ти повярват, само се чудите как да бълвате лъжи за онова време.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът при почистването на София е, че снега не се извозва, а или се рине или се топи с химикали.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, Стояне, ти като не си имал кола, щото си бил на 22 години, другите имахме. нямаше места за паркиране на двата голями паркинга до блока ми /за около 60 коли/ в краен квартал на София и така беше и около другите блокове. Сега там има по-малко коли, а и част от паркингите ги взеха мутрите за друго нещо.
77
0
 
3
 
! Отговори
До младия поет преди 12 години
Не им вярвай, това с елена е готино, нищо че не е по темата. Трудно е в тези години да се улови красотата на мига, но ти си пиши, хващаш нещата. Кака е чела и други книги, не само форумни*****, така че знае...
76
2
 
9
 
! Отговори
do 84 преди 12 години
ти дето си голям раздавач на правда колко години си живял през комунизма , че баеш какво е било???? питай вашите и тогава говори. А относно данъците, ти сигурно взимаш по малко на месец отколкото аз внасям като данък на месец и затова искам резултати, ясно ли е, никой не може да взима без да дава, това е само в БГ. за мен е важно като тръгна за работа да стигна защото от това ми зависи заплатата, а на теб ако ти е топло вкъщи и не мърдаш ил за никъде не бързаш - отивай на село не давай мнение.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че когато вали ще има сняг, киша и вода, но това тряббва да е нормални гранции, както в нормалните държави. Бил съм перз зимата примерно в Париж, Виена, Мюнхен, Москва и т.н. Там хората знаят какво правят и го правят добре, въпреки че може да имат много по-голями снеговалежи. И в България в Смолянско се справят добре, защото там просто или се справяш или загиваш.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблем е, че улиците у булевардите от 22 години не се правят по правилата, т.е. да имат лек наклон за оттичане на водата. Проблем че, че не само не се развива отводнителната система в София, а даже и не се поддържа. Досоро на това му викахме модела Мафиянски, но би трябвало да го наричаме модела Мафиянски-Борисов-Фандъкова. Ясно е,че това е в резултата на присвояване на средства. Ясно е, че скоро това присвояване няма да намалее, а ще продължи да се увеличава. Естествено, че когато вали ще има
73
3
 
9
 
! Отговори
До 106 преди 12 години
106, забрави некадърност - основна характеристика на герберастите.
72
0
 
20
 
! Отговори
Да бе! преди 12 години
То слънцето вече "изчисти" :)))))))))))Но сутринта в 8:30 бул. "България" не беше пипнат! каквото разгазили колите - това е!
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега, почнали били в 3, ама снега почна в 4, за сметка на това към 8 сутринта никуде не беше чистено, аз на очите си ли да вярвам или на думите им?
70
0
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 12 години
Снежинка ,стотинка
69
1
 
12
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
комунисте от Герб обиждат на комунисти смях
68
2
 
10
 
! Отговори
88 преди 12 години
88, Сложихме си, ама това са коли, не трактори и трябва поне малко да се почисти. Да не говорим, че времето е сравнително топло и снега се топи. Или сега ще кажеш да караме с вериги, че да могат любимците ти да крадат на спокойствие :)
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az dnes putuvah ot ujni kvartali do pliska i beshe OK, no mrunkachi vinagi ima....