203 снегорина рият София. Пръскат и смески

Катастрофа спря за часове движението по "Тракия" между Пловдив и Бургас
Обновена: 21 яну 2012 11:10 | 21 яну 2012 10:50,
158
203 снегорина рият София. Пръскат и смески
Снегопочистване в София. Снимка: Булфото

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

Още по темата

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

За два часа спря и движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът и високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофирал тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистралата.

На 125-километър в посока Бургас той се е блъснал в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да го извади.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

Към 11 часа матистралата бе наново отворена. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 89: комунистите, които плюят по ГЕРБ са докарали водопроводната система до това дередже. Това не го е постигнала за 2 мандата Фъндъкова. Да приемем, че на фона на това, което имаме като база, правим каквото можем... Важното е, че българинът така или иначе никога няма да е доволен и винаги някой друг ще е виновен. Сигурно Фъндъкова е виновна и за това, че вали, че има сняг през Януари и, че е студено...
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има как, номер 85. Въпросът е за начина за почистване на улиците. Ако пръскаш химикали за разтопяване на снега, без да си осигурил нормална отводнителна система и наклони на улиците, става това, което стана пак в София - 5-10 см вода, през която трябва да преджапаш. Ако си с кола - няма проблеми, но даже и с кола да си, след това слизаш от нея и трябва да минеш някакво разстояние през кишата.
64
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички мрънкачи.Вие сложихте ли си гуми със зимен грайфер,или чакате да дойде месец април ?
63
2
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
Само аз ли не ги виждат тези снегорини?
62
4
 
15
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
много ясно че ще искам чисти улици като общината прибира милиарди на година от данъци
61
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера какво очаквате от Фъндъкова? Никой не е длъжен да почисти пред блока ви и да ви осигури сухо и безпроблемно стигане до работа при положение, че вали постоянно. Няма как улиците да са сухи и колите, преминавайки да не мокрят и няма как в 8 сутринта вече всички тротоари да са изчистени от край до край.
60
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аре стига сте мрънкали бе, !!!! в такъв сняг какво искате - да няма снежинка на пътя ли и да е сухо като през лятото???? с тия смешни данъци дето плащате (или по-точно не плащате) и това ви е много, на който на му харесва да си седи у дома и да чака лятото или комунизма да се върне, че едно време беше супер зимата - 3 часа без ток и опашки за банани. кога ще се свършите, че да останат само читавите хора в тая страна и поне малък шанс да имат да я изправят
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората си бяха изчистили по тротоарите по пътя ми за работата, но улиците бяха отврат - киша и локви до глезените.
58
0
 
11
 
! Отговори
st преди 12 години
Зелен кон и умен учител няма!!!!
57
0
 
9
 
! Отговори
До 77 Пич преди 12 години
77, пропуснал си женския род на името си! Толкова ли ти е трудно да схванеш, че почистването за едни, не трябва да означава голями затруднения за други? В нормалните държави виждал ли си как се почиства град като София? Отиди примерно в Виена вижа как е там и после пиши глупостите си.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова се справя все по-зле и по-зле. Докато за първия й мандат имаше някакво оправдание, все пак беше учителка и стана кмет на София без никаква подготовка за това, то сега това не е оправдание за влошаването на работата й.
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато отида до спирката, която е на 100 метра, шест коли ме изкъпаха благодарение на почистването на Фандъкова. После като отидох на работа, се наложи да си купувам дрехи и да се преобличам.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54.I kato se sabudi,vikash si,bojee ne sam izdoil ovzete.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ли Фандъкова не си остана учителка, а се захвана с неща, които са много над нейните учителски възможности?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Фандъкова както и предишните кметове изобщо не успява да се справи с работата си. Какво оабче, че аз не съм гласувал за нея? Нали има ******, които го правят?
51
1
 
26
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Ловила Тиквата снежинки,обут в потури и с кубинки.Ловял ги като акробат-досущ атлет дебеловрат!А кака Данчето до негоподхранва тиквеното егои четка го със мазен глас:какъв ловец, какъв Атлас!
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не беше почистено в 8:30ч. сутринта! За да се предвижиш в ранните часове на Съботния- работен ден, трябваше вместо с кола, със шейна теглена от кучетата като по Коледните филми. Незнам кой кого изненада, но мен Столична обищина определено не ме изненада. За пореден път се видя "добре свършената и работа"! Жалкото е само, че постоянно намират за какво да ни вземат парите, които и без това трудно изкарваме, а резултата е по-нисък и от минимален!
49
11
 
7
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Фандъкова до момента се справя много добре. Не съм гласувал за нея но съм доволен от работата и.
48
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Точно така.
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61Сега пък било мокро ! Айде да протестираме и срещу гравитацията, а ?